Foto bij Lekker eten maakt bijna alles goed

Nog voor hij er iets achteraan kon zeggen was ze al weggelopen.

Het duurt niet lang voordat Fanny zich over het vreemde voorval heen heeft gezet, want zodra de heerlijke hapjes van het welkomstmaal op tafel verschijnen, is het niet moeilijk om je er helemaal aan over te geven. Wanneer ze thuis bij haar ouders is kookt ze graag, toch komt ze er steeds maar niet achter hoe ze de heerlijke maaltijden van Hogwarts kan nabootsen. Magie is niet te evenaren, zeker niet in een non-magische omgeving. Aan de lange tafel van Huffelpuff is het een drukte van jewelste. Waar bij de een nog driftig knapperige kippendijtjes in champignonsaus worden toegeschoven, smult de ander al van een rijkelijk gevulde fruitpudding, bedekt met chocoladesaus. Tevreden stopt ze een stukje gesuikerde appel in haar mond terwijl ze naar haar beste vriendin kijkt. Leia Swon is een kop kleiner dan haar, maar haar lange bruine haren raken bijna de grond. Fanny heeft haar zelfs een keer betrapt op schoenen met hoge zolen, zodat ze het niet hoefde te knippen. Daar heeft ze echt een hekel aan. Leia is eigenlijk precies het tegenovergestelde van haar. Ze is erg in zichzelf gekeerd en stil, maar als ze iets zegt, heeft ze daar goed over nagedacht. Mensen die haar niet goed kennen staan er soms versteld van, omdat zij alleen de stille Leia kennen die zich nergens mee bemoeit. Fanny zou soms willen dat ze meer was zoals haar beste vriendin, rustig, bedachtzaam en bovenal: zelfverzekerd.

De twee vriendinnen hadden amper hun toetje opgeschept of er verschijnt een diepe frons op Leia's gezicht. Haar blik staat op de tafel van Slytherin gericht. Fanny mag Draco niet, maar dat is nog niets bij de diepe haat die Leia voor hem voelt. Dat is best bijzonder, want Leia mag praktisch iedereen. Ze praat er niet graag over en ze houd een groot deel van het verhaal achter, maar Draco schijnt haar een keer zo dusdanig voor schut te hebben gezet dat hij het helemaal bij haar verbruikt heeft. Gezien de blik van haar vriendin besluit Fanny maar niet te beginnen over het voorval in de trein. Ruzie met Draco is een veelvoorkomend onderwerp aan de tafel van Huffelpuff, samen met nog vele andere Slytherins, maar wat er zojuist gebeurde is uitzonderlijk en niet iets om tijdens een gezellig maal te bespreken. Ze besluit het dus nog maar even voor zich te houden.

Gespannen kijkt Fanny toe hoe de borden van tafel op magische wijze verdwijnen. Ze weet maar al te goed wat er nu gebeuren gaat; de muziek komt eraan! Dit is haar favoriete deel van de welkomstavond en ze kan zich nog maar net inhouden niet met haar voeten te trappelen. Leia kijkt vermaakt naar haar zenuwachtige vriendin. Zelf heeft ze niet zoveel met muziek maar ze geniet ervan als Fanny het naar haar zin heeft. Het schoolorkest begint te spelen en Fanny sluit haar ogen. Ze beeld zich in dat ze daar staat, daar voor het orkest, zingend voor de hele school. Het gaat goed, ze gaat er helemaal in op en de docenten kijken haar trots aan. Leia moedigt haar aan en ze voelt een kracht in haar onderbuik die ze niet vaak voelt. Maar dan ineens kruist haar blik die van het kwaad zelve. In een oogwenk verliest ze al haar zekerheid en er komen valse, stotterende en hakkelige noten uit haar keel. Haar stem vervormd en slaat vervolgens helemaal dicht. Daar staat ze dan, zonder stem. Het enige wat ze nog ziet is lachende mensen, één gemeen schaterend persoon in het bijzonder...

'Fan... Hallo? Fan!' Met een ruk aan haar schouder word ze uit haar dagdroom gehaald en ze kijkt Leia geschrokken aan. 'Kom op, iedereen is al weg! We gaan onze bedden opmaken goed?'Reacties (1)

  • Nickster

    Aww, ik hoop dat er een moment komt dat ze het wel durft!

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen