Serie 5

2014Hoofdstuk 5.0

Genietend bekeek ik Zylina die door de woonkamer zich probeerde voor te bewegen. Larkin de dochter van Isa, die precies een half jaar scheelde met mijn dochter, zat op haar speelkleed met haar stapelblokken te spelen. Verschillende brabbelende geluiden vulde de ruimte. Het deed mij goed mijn twee prinsessen zo te zien spelen. De reden dat Isa niet in ons midden is - is omdat ze nog steeds niet echt contact maakt met Larkin.
Ze wilde haar wel graag leren kennen, verzorgen, maar niet gelijk.
Flynn en Seppe hebben er heel erg goed over nagedacht, Isa gesproken, uitgelegd wat er verder zou gebeuren.
We hadden haar wakker geschud, maar goed ook want welke vrouw wilt nou zwangerschap na zwangerschap na zwangerschap?
'Hoe gaat het' was de tinkelende warme stem van Flynn, hij was terug van zijn uitzending. Had enkele weken later pas zijn dochters gezien.
'Goed, ze hebben net gegeten' glimlachte ik, breed.
Zijn wenkbrauwen licht gerezen, 'en tijd voor Seppe' Flynn zijn ogen begonnen te rollen, waarop ik begon te grinniken, 'als hij tijd heb voor mij, kan ik dat maken voor hem' lachte ik knipogend.
Flynn knikte goedkeurend, mompelde nog iets binnenmond's en liep vervolgens naar de twee meiden in de woonkamer.
'Papa moet werken' was zijn warme vertederde stem naar de twee meisjes. Beide keken ze direct om, in de warme tinkelende ogen van hen vader. Gebrabbel en graaiende handjes waren het resultaat. Hij drukte bij Zylina een flinterdun zacht kusje op haar kruin en stapte verder naar Larkin, ook bij haar drukte hij een flinterdun kusje op haar kruin.
'Lief zijn voor mama' knikte de man streng kijkend.
Beide gezichtjes van de meisjes vertrokken in een bedenkelijke trek.
'Ga nu maar voordat het weer hommeles is' lachte ik naar hem een kus op zijn wang drukkend.
Een klets op mijn achterste, liep de man de gang door een deur door en daar waren de piepende geluiden van insluiting. Voor heel even keken de twee meiden verstoord op, waarbij ik begon te glimlachen, ze een knipoog zond en ze beide weer terug draaide met dat waarmee ze aan het spelen waren. Het zou nog wat worden als ze straks inderdaad wat ouder zijn.
Nu dat ze nog baby / dreumes waren, had ik geen last van ze.
Ze zaten vrijwel dagelijks lief te spelen in de woonkamer, samen of alleen. Wisten zich goed, voldoende te vermaken.
Ik draaide mij op naar de keuken, stapte de ruimte binnen en begon gelijk aan de troep dat aan de kant gewerkt moest woorden. Met pas jonge kinderen in huis, gebruikte ik meer vaat dan voorheen. Maar dat deerde mij niet, ik wilde ze voor geen goud meer kwijt. Zylina was alles voor mij geworden net als Larkin, de dochter van Isa, die ik al een geruime tijd onder mijn vleugels had.
In de weet dat Flynn zich niet heeft kunnen inhouden. De man kon na de 18e week zich niet meer inhouden. Isa was de klos, ze had de man zo lopen jennen, klieren, prikkelen dat de man zich heeft laten gaan. Zonder condoom. Isa was angstig, bang. Ze wilde niet binnen de zoveel tijd een tweede kindje. Wilde eerst een band opbouwen met Larkin.
Het meisje, haar dochtertje dat ze eens in de week een kleine drie uur zag.
Dat was mijn moment, vrije tijd met Seppe.
Nam de man mij mee naar boven voor een wandeling door het bos, met daar natuurlijk een klein avontuurtje.
Het was namelijk nog niet eerder voorgekomen. Dat ik het huis verlaten had, de natuur had mogen aanschouwen. Op het moment dat ik buiten stond heeft Seppe mij ook echt tien minuten staan aangapen, hoe ik over het gras begon te rollen. Aan bladeren begon te kneden dat op de grond gevallen waren. Naar de lucht grijnsde, en mijn armen spreidde.
Het was een hele verademing.
'M-mama' was de tinkelende warme belletjes stem van Zylina.
Ze was naar de keuken gekomen, met haar handjes stond ze half tegen de tafel aangeleund, graaiend in de lucht.
Ik begon te grinniken, trok Zylina van haar benen tegen mijn lichaam. Gaf haar een kus op haar wang.
'Zei jij nou zojuist mama' mijn ogen zo groot als schotels. Het kleine meisje keek mij met haar warme heldere blauwe kijkers aan. Ze begon te glimlachen, haar hoofd te knikken. Haar dikke bos zwarte krullende haren danste op haar beweging met haar mee. Een grinnik rolde over mijn lippen, trok een van de keukenkastjes open en haalde uit de koektrommel een langevinger.
'Kijk eens' tinkelde mijn heldere stem.
Zylina de langevinger in haar handen drukkend.
Zette ik haar voorzichtig in de woonkamer op haar speelkleed, draaide mij naar Larkin en drukte in haar handen ook een langevinger. 'Lekker happen' grijnsde ik mij wegdraaiend van de dames. Mijn werk verder proberen te verzetten in de keuken.

Reacties (2)

 • Pusheen_The_Cat

  Mama(blush)
  hoe schattig kan dit nu zijn ??

  S C H A T T I G !!!!!!!!!!

  3 jaar geleden
 • Luckey

  Aahw!! Zo schatje!!
  Die meid is zo super lief!!
  WoW! Wat heeft isa mazzel!!
  Maar izzy zorgt toch beter voor de kids
  Snel verder!!!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here