Foto bij OO6 - Forgetting

      Er kunnen door mij heel veel negatieve dingen gezegd worden over Draco Malfoy, maar dat hij slecht is in Potions is daar geen van. Ik weet toevallig dat hij een voorliefde heeft voor het vak en dat hij zelfs Granger hierin weet te verslaan, maar moet hij het dan met zoveel ogenschijnlijk gemak doen? Had de jongen al een ketel in handen toen hij uit zijn moeder kwam? Heeft Snape hem gedrild? Terwijl ik onderuitgezakt op mijn stoel zit, bezig met het samenpersen van Misletoe berries, zijn mijn ogen scherp op zijn gestalte gericht.
      Hij staat geconcentreerd achter de ketel, zijn ogen nauwlettend op de inhoud gericht terwijl hij tergend langzaam tegen de klok in roert. Aangezien hij zo intens met zijn werk bezig is, heeft hij mijn starende ogen niet eens in de gaten en ik maak er dankbaar gebruik van hem eens goed te bekijken zonder gelijk opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd te krijgen.
      Hij staat recht en trots, ogenschijnlijk zonder er bij na te denken. Malfoy heeft ondanks zijn concentratie nog steeds de gratie van een Pureblood, iets wat er waarschijnlijk in is gegoten met de paplepel. De dampen in het lokaal wervelen om ons heen en hebben er voor gezorgd dat zijn normaal perfect gemodelleerde haar nu iets ontregelt is. Waar de lokken gewoonlijk doelbewust rond zijn gezicht gedrapeerd zijn, hebben een aantal plukken witblond haar zich nu weerbarstig over zijn voorhoofd verspreid. Ik vind dat het hem menselijker maakt, minder alsof hij uit een catalogus is gestapt. De hitte heeft hem er toe aangespoord al meerdere malen met een lange, ranke vinger aan de Windsor strop van zijn das te trekken, welke nu losjes rond zijn hals hangt en ruimte heeft gemaakt voor de scherpe lijnen van zijn sleutelbeenderen onder de bovenste losse knoopjes zijn blouse vandaan. Het is ongelofelijk hoe onaangetast door de zon zijn huid is, zo vlak na de warmste maanden van het jaar. Blank en egaal e…
      ‘Als je klaar bent met het bevestigen van mijn onmenselijke schoonheid, zou je me dan de volgende ingrediënten willen geven? Voordat de boel ontploft graag,’ zegt hij lijzig, zonder ook maar op te kijken van wat hij aan het doen is. Van binnen schrik ik door zijn vertoon van een zesde zintuig, maar van buiten dwing ik mijn lippen in een spottende glimlach welke mijn ogen niet bereikt en weiger ik mijn gestaar te staken. Misschien gelooft hij dan dat ik hem enkel nerveus probeer te maken.
      Ik ga staan, rijk hem de samengeperste bessen aan en kijk dan toch van hem weg en over de rand van de ketel, zodat ik kan zien hoe hij de laatste ingrediënten toevoegt. Terwijl hij, wederom tergend langzaam, vijf keer tegen de klok in roert, kleurt de drank een diepe kleur amber, precies zoals beschreven in Magical Drafts and Potions. Hierna laat hij de lepel los, trekt zijn Wand en richt hem op de vloeistof.
      ‘Obliviate.’ En zijn hand maakt de bijbehorende, subtiele polsbeweging. De stroom magie kapt hij na een seconde al weer af en dan bergt hij zijn Wand weer veilig op in zijn achterzak.
      ‘Professor Vane, we zijn klaar,’ roept hij, zonder ook maar om mijn mening te vragen of überhaupt eerst te kijken waar onze lerares zich bevind. O, for Salazars sake, arrogant git. In iedere andere situatie had ik zijn oordeel in twijfel getrokken, maar op het gebied van Potions zou ik mezelf alleen maar voor schut zetten tegenover hem. Ik weet dat hij weet wat hij doet en moet mezelf tevreden stellen met het rollen van mijn ogen.
      Vane doemt naast ons op en werpt een onderzoekende blik op de drank. Erg lang heeft ze blijkbaar niet nodig om haar oordeel te trekken, en ik moet met knarsende tanden toegeven omdat het is omdat ook zei weet hoe goed Malfoy is binnen haar vakgebied.
      ‘Prima, mister Malfoy, miss Rivers. Klaar om getest te worden,’ mompelt ze, terwijl ze scherp van hem naar mij kijkt. ‘Deze potion is, zoals jullie ongetwijfeld weten, bedoeld om iemand bepaalde dingen te laten vergeten. Degene die de potion toedient op zijn of haar slachtoffer, heeft de macht om te bepalen wat diegene precies vergeet. In tegenstelling tot Obliviate zijn deze gevolgen echter tijdelijk en afhankelijk van de kracht van de magie die op de drank is losgelaten. Als u mijn instructie hebt gevolg wat betreft de kracht van uw verwerkte Obliviate, dan zouden de effecten niet langer dan twintig minuten moeten duren. Mocht het resultaat krachtiger uitvallen dan verzoek ik u mister Malfoy naar mij toe te brengen voor een dosis tegengif,’ legt Vane uit.
      Als de betekenis van haar laatste zin tot me doordringt, kijk ik met een wolfachtige grijns op naar Malfoy, die op zijn beurt een blik van afschuw probeert te verbergen. Hij slaagt er maar half in en kan niet verbergen dat zijn kaaklijn verstrakt. Ik maak een tevreden geluidje, welke niet onopgemerkt blijft door professor Vane.
      ‘Welnu, miss Rivers, het lijkt me verstandig als ik kies wat u mister Malfoy laat vergeten. U dacht toch niet dat ik Slytherins vertrouw met dit soort drankjes,’ spint ze, bij voorbaat al genietend van de teleurstelling die ze weet dat het bij mij teweeg brengt. Mijn grijns verdwijnt abrupt.
      ‘Eens zien. Het lijkt me goed om te zien hoe mister Malfoy zich gedraagt wanneer hij vergeet wie u bent. Dit moet een interessant resultaat geven. Hij zal u vergeten, maar dat zijn enkel zijn herinneringen en aangezien hij direct met u geconfronteerd wordt, en emoties er niet door aangetast worden, zal hij zich beseffen dat er iets niet klopt. Ik ben heel benieuwd hoe dit contrasteert. Houdt dus voor ogen wat u hem wil doen vergeten terwijl u hem de drank toedient. Meestal treed de werking binnen de tweede minuut in.’ Ze kijkt nieuwsgierig naar Malfoy, die haar op zijn beurt met een van afschuw verwrongen gezicht gade slaat, niet langer in staat zijn masker intact te houden. Ik zie de lol niet helemaal in van deze opdracht, maar kan me er gemakkelijk bij neerleggen wanneer ik zie hoeveel weerzin het hem doet voelen. Vane richt haar ijselijk blauwe ogen waarschuwend op mij.
      ‘Ik waarschuw u, geen geintjes. Iemands geheugen is geen manier om kinderachtige vetes uit te vechten en kan immense gevolgen hebben op iemands geestelijke gezondheid wanneer er onverantwoordelijk mee om wordt gegaan.’ En dan draait ze zich om en beent weg richting Longbottem, die klaarblijkelijk zelfs deze simpele drank kan laten overkoken.
      ‘Wel, als dat niet bemoedigend is dan weet ik het ook niet meer,’ richt ik tot Malfoy, zo veel mogelijk leedvermaak in mijn stem leggend. Hij trekt afkeurend zijn bovenlip op en knijpt zijn ogen tot dreigende spleetjes.
      ‘Moet ik je er aan herinneren dat ik al een pesthumeur heb? Als je wil dat er naast Longbottem zijn drank nog iets anders ontploft, dan zou ik vooral doorgaan. Schiet op, ik wil hier klaar mee zijn,’ waarschuwt hij, op die toon die me doet beseffen hoe dicht hij bij een meltdown is. Een meltdown die gericht gaat zijn op mij en welke professor Vane niet eens een halt toe zou kunnen roepen al trok ze honderd punten af.
      Malfoy neemt zelf het heft in hand door de juiste hoeveelheid Forgetfulness Potion af te gieten in een reageerbuisje en steekt het me met een resoluut gebaar toe. Ik pak het snel aan, zelf ook meer dan gereed om deze les achterwegen te laten, en stap dichter naar hem toe om hem de drank toe te kunnen dienen.
      ‘Mondje open.’ Kan ik niet laten op een zoetsappige toon te zeggen, waarop hij enkel zijn ogen rolt, zijn gezicht iets achterover kantelt en zijn lippen van elkaar laat wijken. Ik dwing mezelf mijn gedachten te legen en neem voor ogen dat ik wil dat hij mij vergeet. Vergeet Payton Rivers.
      Ik herhaal het als een mantra en dan giet ik de drank langzaam zijn mond in.Heb ik jullie al eens verteld hoe super tof jullie zijn? Ik hou van jullie lieve reacties ^^
Mijn eigen plezier om hieraan te schrijven wordt vergroot door jullie enthousiasme.Reacties (10)

 • EDGEofGLORY

  You've made me curious as what!!

  4 jaar geleden
 • Horlinson

  Oh, wat spannend! Ik ben echt heel erg benieuwd naar zijn reactie!
  Heb ik overigens al eens vermeld hoe leuk dit verhaal is? (':

  4 jaar geleden
 • minsung

  Oh dear ik kan niet wachten om te zien welke verborgen emoties er naar boven borrelen.
  Gimme more gimme more!

  4 jaar geleden
 • Laleah

  Oh-oh.. Die lerares stookt wel behoorlijk zeg hahahahaha :')

  4 jaar geleden
 • Dessert

  Ooooh je schrijft zo goed! Ik ben zo verschrikkelijk nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren! Snel verder hoor!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen