Foto bij 003 • Malfoy Manor


De gang waar ze nu doorheen liep, was niet anders dan de anderen; verlicht door zacht brandende wandlampen, behangen met portretten van abnormaal bleke mensen in donkere kledij en een prachtig tapijt met gouden kantjes dat de houten vloer bedekte. Ze liet haar hand over een houten tafeltje glijden waar een opgepoetste, zilveren kandelaar op stond en bekeek haar vingertoppen; stof. Hoewel ze had verwacht dat haar vingers brandschoon zouden zijn, was ze niet verrast door de stofdeeltjes op haar huid. De Malfoys hadden vast tientallen schoonmakers in dienst gehad voordat Voldemort hun huis als hoofdkwartier benoemde. Al hun werknemers zijn vast ontslagen en Narcissa wist zich waarschijnlijk geen raad met al die prijzen, blinkende objecten en dure tafeltjes.
      Aan het einde van de gang, waar rechts een gesloten deur zat en links een wenteltrapje naar beneden, keek ze uit het raam. De tuin waar ze naar keek was gigantisch. Het liep door tot de mist het niet meer mogelijk maakte te zien. Het centrum van de tuin was opgevuld met een veel te opzichtige fontein, waarvoor een witte pauw heen en weer paradeerde.
      Eleanor kon er haast om lachen hoe overdreven de Malfoys hun rijkdom wilden uitstralen. Ze wierp een blik op de rechterkant van de tuin, naar het doolhof van vierkant gesnoeide struiken, waar ze nog meer witte staarten doorheen zag schrijnen. Het hele landgoed was zo statig en symmetrisch ontworpen dat het behalve rijkdom, veel kilte afstraalde. Als ze buiten het hek had gestaan, had ze gauw wat extra snelheid in haar passen genomen, want het was niet een erg verwelkomende plek.
      Ze duwde zich van het raam weg en liep de wenteltrap af naar beneden. Nu stond ze weer op de begane grond, in de grote hal die grensde aan de grote, versierde voordeur. Ze liep het kleine zijkamertje uit en stapte de hal binnen, waar boven een indrukwekkende kroonluchter, gemaakt met duizenden schitterende kristallen aan een brons, versierde kopstuk aan het plafond hing. Eleanor was er zeker van dat geen plekje in het landhuis was vergeten.
      ‘Eleanor!’
      Eleanor keek op naar de trap, waar Draco vanaf kwam lopen. Ze glimlachte. ‘Hé, jij. Miste je me nu al?’
      Draco grijnsde zijn tanden bloot en pakte haar hand. 'Ik heb een jurk gevonden in een van de kamers. Ik denk dat je die wel past. Als je in al dat geel en zwart blijft lopen, brengt het misschien problemen.'
      Ze tilde de stropdas op van haar borst en grinnikte. 'Ik denk dat je nog wel eens gelijk kan hebben, maar het moet wel iets zijn met een kraag, anders zien ze de ketting.' Ze volgde hem de trap op naar de eerste verdieping, waar ze door een lange gang liepen met allemaal deuren. Draco nam haar mee naar een kamer waar zijn naam in dierlijke letters bovenstond. Binnenin stond een groot hemelbed van zwart moeraseikenhout aan de linkerzijde van de kamer, met groene gordijntjes afgezet met zilveren kantjes en een enorme hoeveelheid kussens bij het hoofdeinde.       Ze grinnikte. 'Slyterin pride? Zelfs hier, Draco?'
      'Niet mijn idee,' zei Draco. Hij liep naar zijn bureau om wat papieren en boeken aan de kant te schuiven, terwijl Eleanor nieuwsgierig de kamer rondliep.
      Aan weerszijde van het grote bed stonden twee gelijke zwarte nachtkastjes met een nachtlampje en op de rechter een halfvol glas water. Voor het bed stond zijn hutkoffer, waar enkel nog wat Quidditch spullen en wat boeken op lagen. Zijn bezem stond er tegenaan geleund. Bij het raam stond een zwarte, leren bank met daarvoor een koffietafeltje met een sprei in de zelfde kleur als de gordijnen van zijn bed. En daar achter, tegen de muur, stond een groot aquarium met veel gekleurde zoutwatervissen, waarvan het raam bevuild was. Beide ramen hadden een erker, met in de randen ingebouwde boekenkasten en aan de grote lege muur tussen de erkers in, hing een familie portret van de Malfoy familie. Eigenlijk zag de kamer er precies zo uit als ze zich had voorgesteld, maar warmer dan alle andere kamers in het huis, want dit was zijn kamer.
      Ze keek naar het bed waar een zwart jurkje op uitgespreid lag en pakte het op. Het was een simpel, gevormd, zwart jurkje met lange mouwen en als ze haar blouse eronder aan zou houden, zou niemand iets zien van de ketting. Ze keek om naar Draco die wat liep te rommelen in zijn kledingkast, waar hij vervolgens een zwart t-shirt uit haalde en smeet deze naar haar toe. 'Ik neem aan dat je geen kleding bij hebt voor de nacht, dus leen deze maar tot we er wat op vinden.' Ze knikte dankbaar en legde deze op het bed neer naast de jurk. Ze ritste haar rok aan de zijkant los en liet het met een plof op de grond vallen.
      Draco keek verschrikt om. 'Wat doe je nu?'
      Ze trok een wenkbrauw op. 'Dit is niets dat jij nog niet gezien hebt. Waarom doe je zo raar?'
      Hij liep haastig op haar af en hielp haar in de jurk, terwijl hij de rok van de grond griste en netjes op bed legde. 'Mijn ouders weten niets over ons en wat er tussen de schoolmuren is gebeurd. Het is niet dat ik me schaam, Merlin, nooit voor jou, maar voor jouw veiligheid..'
      Ze legde twee vingers zachtjes tegen zijn lippen en glimlachte. 'Ik begrijp het. Dank je voor de jurk.' Ze liep richting de kast, waarnaast een spiegel stond en bekeek haar spiegelbeeld. Het jurkje stond schattig. Ze trok de kraag over de rand van de jurk en knoopte haar mouwen zo dat ze net aan het jurkje grensde. Toen draaide ze zich om en liet zich even door Draco beoordelen. Ze lachte toen hij een keer laag floot. 'Zeker weten dat je dit niet meer wil?' zei Eleanor en heupwiegde wat voordat ze zich lachend omdraaide.
      Draco antwoordde niet. Hij pakte haar rok van het bed, drukte die in haar handen en omhelsde haar kort. 'Ergens haat ik mezelf dat ik je hier heb gebracht,' zei hij.
      'Dat weet ik,' antwoordde ze en duwde hem wat van zich weg, 'maar doe dat jezelf niet aan. Dit was anders ook mijn keuze geweest. Jij bent mijn enige weg nu.' Hij liet haar los en ze gaf hem een tedere kus op zijn wang. 'Ik zal maar gauw gaan, voordat je moeder ontdekt dat ik hier ben.' Ze draaide zich om en liep Draco's kamer uit. Hier wist ze hem in ieder geval nog te vinden. Ze keek de gang met de vele deuren rond, maar waar kon zij slapen?

Ik ga even wat opbiechten, van de 149 abo's op deel 1, zijn er nog 27 over op deel 2. Ik wil jullie, die 27 (ook de nieuwbies), allemaal ontzettend bedanken voor jullie loyaliteit. Voor jullie schrijf ik dit! Voor iedereen die zich zelfs na deel 1 nog in Eleanors wereldje wil wurmen, ik ben jullie zo dankbaar! Een ander user zou misschien denken 'shit! al die abo's weg, nou dan stop ik met schrijven.' En hoewel ik ook verrast was over het weinig aantal users die door is blijven lezen, wil ik voor degene die dat wel doen het verhaal toch afschrijven! Ik ben jullie zo dankbaar voor de tijd die jullie steken in het lezen en het plaatsen van die lieve reacties! Dat fleurt mijn dag altijd op! Ik ga er wat moois van maken, speciaal voor jullie! Thank you so much! (heart2)


Reacties (9)

 • GossipGirl21

  Ik vind het ook heel mooi.

  2 jaar geleden
 • Histoire

  Ik vind het mooi dat er steeds meer liefde lijkt te ontstaan tussen Draco en Eleanor. Vroeger was het oppervlakkiger en louter seksueel, maar nu begint het toch wel in houden van over te gaan. Draco houdt van haar!

  2 jaar geleden
 • BOOKWURM

  Ik ben dol op dit verhaal en ik ship Draco en Eleanor enorm. Dus here you go, loyale abo meld zich;)
  (Het is heeeus niet dat ik jaloers ben op je schrijfstijl hoor....:$)

  3 jaar geleden
 • Altaria

  We zitten al op 35, langzaamaan komt iedereen weer terug. Je verdient dat iedereen weer terugkomt!

  3 jaar geleden
  • Laleah

   Ahw dankjewel! Ben al blij dat jij er weer gezellig bent met je Stitch! <3

   3 jaar geleden
 • GoCrazy

  Mega goeie story! Ik ben blij dat je hem afschrijft en zodra die andere abo's dit lezen, komen ze zeker terug!!

  3 jaar geleden
  • Laleah

   Dankjeweeel! Voel me echt vereerd met alle trouwe lezers die nog even hun neus in Eleanors leven steken! Heerlijk! Ik ga mijn best doen om er iets gaafs van te maken! Honderd abo's of niet hihi!

   3 jaar geleden
  • GoCrazy

   Super!:)

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen