2014Hoofdstuk 5.8

Juno, de pasgeboren dochter van Isa, maakte het goed. Ze groeide goed, begon al lichtjes te glimlachen, sliep al bepaalde uren door. At, dronk, geweldig, ze was haast een modelbaby. Flynn kwam regelmatig kijken, hij was zo vrolijk als een klein kind met nieuw speelgoed. Hij was in een redelijke goede bui, gaf best veel toe, liet best veel gaan. Nu zijn dochter Juno, hem extra gelukkig maakte. Bij mij begon het te dagen, nog een paar weken. Zware weken, dan zou ik ook mijn prachtige kleine wonder in de armen kunnen nemen.
Al was het een aardige schrok, dat ik er achter kwam dat ik zwanger was.
Het een tijd heeft geduurd voordat ik het aan Seppe durfde te vertellen.
Na veel gedoe, we toch de papieren vanuit de gemeente wisten te krijgen om ons kind in te schrijven zodra het geboren zou zijn.
Een heel lastig, complex verhaal opgelegd, besproken te hebben met de desbetreffende vrouw, geloofde ze eindelijk dat ik niet in staat was om op kantoor te verschijnen, voor tekenen, of mijn vriend het mee mocht nemen, daarna kon terug brengen. Het mocht, zo flikten de heren het bij de geboorte van Juno ook. Ze vertelde dat de moeder, bedrust nodig had.
Heel erg veel sliep, om de kleine zo goed mogelijk te laten groeien.
'Mama' was de huilerige stem van Larkin, ik fronste mijn wenkbrauw. Het meisje begon steeds meer op Isa te lijken in gedrag.
'Wat wil je Larkin' vroeg ik stilletjes, met een gefronste wenkbrauw.
Ze brabbelde iets onverstaanbaars, 'dat verstond ik niet' tinkelde mijn stem.
Ik legde mijn vinger onder de kin en drukte zo voorzichtig haar hoofd op, ze moest mij nu gedwongen aankijken.
'Drinken' piepte ze.
'Je wilt wat drinken' vroeg ik te herhaling.
Het meisje begon te knikken, ik drukte mij recht en liep vervolgens naar de keuken.
Hoofdschuddend maakte ik twee flessen limonade. Het werd eens tijd dat ze dingen bij de naam begon te noemen. Niet alleen het woordje mama, ze was misschien wat lui, zag dat Zylina, best pittig in woorden zich kon uitdrukken. De flesjes gevuld met limonade, drukte ik ze bij Larkin en Zylina in de hand, waarbij beide meiden gelijk gulzig het vloeistof tot zich namen.
'Flynn' weerklonk mij bezorgde stem.
De man keek op, fronste zijn wenkbrauwen, beduusd.
'Ik maak mij zorgen omtrent Larkin, ik zou haar graag net als Zylina, praatlessen geven' begon ik voorzichtig met mijn voorstel. Dat betekende dat de man speciale middelen moest gaan kopen. Afbeeldingen, van kartonnen plaatjes, vierkant, zowel als tekst, zonder tekst. Zodat ze het konden leren benoemen. De man knikte langzaam. 'Hoe had je dat in gedachten' was de stille warme stem van de man.
Hij wiegde zijn jongste dochter Juno, in zijn armen heen en weer.
'Via afbeeldingen, op vierkante kartonnetjes. Teksten, op vierkante kartonnetjes. Voorwerpen, zoals rond, vierkant, rechthoeken, kleuren' sprak ik bedenkelijk. De man begon te knikken, 'daar kan ik wel voor zorgen' mompelde hij fronsend. 'Maar houd rekening, ze zijn net 1' hij draaide zijn hoofd naar zijn dochters die samen op het speelkleed zaten te bouwen.
'Dat weet ik, maar het zou handig wezen dat ze dingen konden benoemen' grinnikte ik schouderophalend.
'Daarbij, straks als ze een jaar of drie zijn, leer ik ze graag lezen en schrijven' tinkelde mijn stem helder.
Ik had eindelijk het lef gekregen het met Flynn te bespreken, Seppe kon ik er wel op aanspreken, maar het waren tot op heden niet zijn kinderen. Het enige kind wat van de man was, zat tot op heden nog steeds in mijn buik. 'Dus "ik leer lezen, tellen, figuren, dieren, kleuren, vormen" als het even kan' was mijn bazige stem. De man knikte, wees naar een wit fel papier op tafel. Met een pen begon ik erop te schrijven, wat ik allemaal nodig had, om les te gaan geven.
Spreek les, Lees les, het zou het zelfde worden.
Want ze moesten gaan benoemen, wat er op het plaatje stond.
'Eet je mee' vroeg ik de man, vriendelijk. 'Graag' glimlachte hij, Juno in de box leggend.
'Ik weet dat de timing niet geheel naar wens is' begon Flynn, 'maar eind 2014 begin 2015 zou ik het op prijs stellen, dat je Molly af en toe laat kennismaken met de kinderen. Ze gaat de babysit worden, op de tijden dat jij afwezig gaat zijn. Seppe gaat je later nog wel het gehele verhaal vertellen, maar voor nu, is dit je volledige informatie. Molly zal luisteren naar je' was Flynn zijn warme, dringende stem.
'Prima' mompelde ik, een glas thee inschenkend.

Reacties (3)

 • Pusheen_The_Cat

  ik vertrouw die Molly niet zo
  ze is net nieuw en heb het idee dat ze de boel gaat verraden
  al zal dat einde nachtmerrie zijn voor Isa en Izzy !!

  3 jaar geleden
 • Sarouratjex

  Ik heb een gevoel dat die molly ook niet te vertrouwen is

  3 jaar geleden
 • Luckey

  Gelukkig heeft ze het nu verteld
  En als dat een kopie Lisa word
  Word het nog heel wat
  More please!!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen