Het eerste hoofdstuk! Laat me weten wat je ervan vindt!

De zon komt langzaam op, te langzaam misschien.
Langzaam kleurt de hemel boven het Riddereiland helderblauw, en de sneeuw die overal te vinden is, glinstert in het zonlicht.
Tegen de tijd dat het acht uur ‘s ochtends is, zit de hele academie al aan het ontbijt. En dus ook ook de weinige families die in de burcht wonen.
De meeste mensen zitten dan ook allemaal wat anders te doen, bijvoorbeeld:
Aaron, Sirius en Orion zitten met eten te klooien, Acacia zit te lezen, Cassi (Cassiopeia dus) zit tegen haar opa’s te zeuren dat ze moe is, die opa’s (Sterkhart en Eridanus) worden moe van Cassi, Robinia probeert alle zooi van de drie jongens op te ruimen, Regulus propt zich vol met eten, Spica probeert Arya de fles te geven (wat niet lukt!), en Saturno probeert haar te helpen, waardoor het nog slechter gaat.
Acacia zit gewoon rustig een boek te lezen, als er een klodder havermoutpap op haar haar belandt. Ze klapt haar boek dicht, en veegt het eten van haar hoofd af. Haar broertje Aaron begint te lachen, en hij zegt: ‘Ha, je ziet er zo idioot uit! Met die pap die over je gezicht druipt en zo!’
Robinia komt meteen haar nichtje afstoffen met een theedoek, en dus moeten de jongens nog meer lachen.
‘Ja, lach maar. Ik pak jullie terug,’ mompelt Acacia, en ze leest weer verder.
Verder gebeurt er niks interessants tijdens het eten, het is onnatuurlijk saai.

Het is zaterdag, en Acacia, Aaron en Sirius hebben geen les meer. En dus gaan ze maar wat door de burcht heen wandelen, waarbij ze best veel nieuwe ruimtes vinden waar ze dus nog nooit zijn geweest.
Aan het eind van van de ochtend is Sirius het zat. ‘Mijn beste neefje, nichtje, ik stel voor dat we gaan eten. Ik heb honger.’
‘Nope!’ zegt Aaron blij, terwijl hij en zijn zus in de net ontdekte kamer rondneuzen.
‘Het is hier veel te leuk, neef,’ mompelt Acacia afwezig, terwijl ze in een of andere kist aan het kijken is.
‘Nou, eh, toch ga ik weg!’ roept Sirius. Hij wilt weglopen, maar een kreet van Acacia laat hem omdraaien.
‘Wat. Is. Er. Nu. Weer!’ roept de jongen boos.
Zijn nichtje stamelt: ‘Wow, jullie moeten dit zien.’
Aaron rent meteen naar zijn zus, terwijl Sirius er mopperend achteraan komt.
‘Wat heb je gevonden, zus?’
‘Dat weet ik ook niet precies. Het lijkt wel een klokje aan een ketting, maar er komt een sterke straling vanaf, dat voel ik gewoon,’ zegt Acacia. Ze heeft magische krachten. ‘Ik denk dat het een soort… tijdreisding is.’
‘En hoe weet jij dat zo zeker?’ moppert Sirius.
‘Weet jij nog iets anders magisch dat met klokjes en tijd te maken heeft? Nee, zie je wel!’ (Dat laatste met een grijns van oor tot oor.)
‘Misschien moeten we hem aan mam en pap laten zien!’ roept Aaron enthousiast.
Daarop rent hij de kamer uit, en probeert Acacia zichzelf te teleporteren, een trucje dat ze laatst heeft geleerd. Sirius loopt er verveeld achteraan.

‘Mam, pap! Kom eens kijken wat Acacia gevonden heeft!’ roept Aaron buiten adem. Op dat moment verschijnt Acacia naast hem.
‘Wat heb je gevonden?’ vraagt Spica, hun moeder. Ze heeft haar jongste dochter in haar armen. De baby ligt rustig te slapen.
‘Een of ander tijdreisding. Er komt veel magie vanaf.’ Acacia geeft het klokje aan Saturno, haar vader, die naast zijn vrouw staat. Hij bekijkt het klokje aandachtig. ‘Hm, ik heb dit ding vaker gezien, maar wanneer weet ik even niet.’
‘Misschien heeft Spranka erover verteld?’ oppert Spica afwezig, terwijl ze de kleine Arya heen en weer wiegt. Het is overduidelijk dat ze het gesprek niet volgt.
‘Zou kunnen, ik weet in ieder geval hoe dat ding werkt. Het is simpel: je draait gewoon het klokje een paar keer heen en weer, en de draaier moet dan aan een tijd denken. Een ding, alleen mensen met toverkrachten kunnen het klokje gebruiken. Als er mensen mee willen reizen, moeten ze de draaier vasthouden.’
‘Klinkt simpel,’ mompelt Acacia.
Opeens gaat de deur open en komen Cassi en Orion aanrennen, met een boze Adelaide achter ze aan. ‘Geef mijn spullen terug!’ krijst ze.
Op dat moment botsen ze alledrie tegen Acacia op, die botst weer tegen de rest op, en dan is iedereen, inclusief Regulus, Robinia, Sterkhart en Eridanus, opeens verdwenen.

Reacties (1)

  • Allmilla

    Oei, waar zijn ze heen?:S

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen