Foto bij 1. Een vreemde jongen

Dit is hoofdstuk 1 ik beantwoord alle vragen dus als je een vraag hebt zet dan een rea

Dit verhaal gaat over Lily evers
Een doodgewoon meisje teminste
Tot dat alles veranderde...

"Kom op petunia we gaan naar de speeltuin" zei de jonge Lily. Petunia ruimde de tafel af en liep achter lily aan. "Kijk petunia kijk een wat ik kan!". Lily schommelde zo hoog als ze kon sprong en belande langzaam op haar voeten in het gras. Het LEEK wel tovenarij (Nouja leek?) Plots kwam er een jongen uit de struiken. Hij zei: "jij bent een heks!" En keek Lily vol ongeloof aan. "Ik ben geen heks" snauwde Lily boos. "Zo... zo bedoelde ik het niet!"Stamelde hij. "Wat bedoel je dan?" Zei Lily brutaal. "Ik bedoel dat je kan toveren!" Lily staarde hem aan "toveren dat kan toch niet?" Dacht ze of toch wel? Hoe dan ook ze was helemaal in de war. Toen zei de jongen: "ik snap dat je er nog nooit van gehoord heb maar ik denk dat je binnen kort een brief krijgt voor zweinsteins hogeschool voor hekserij en hocus-pocus" Toen snapte Lily er helemaal niks meer van. "Dat is een tovenaarsschool" zei hij. "Ik zal je alles uitleggen" en hij gaf haar een hand. "Ik ben Severus Sneep" zei hij. "Ik ben Lily evers aangenaam". Toen begon Petunia zich met het gesprek te bemoeien en ze zei: "Lily, hoe weten we of hij de waarheid spreekt?" Toen werd severus chagrijnig en zei: "hou je er buiten smerige dreuzel!" Lily wist niet wat dreuzel betekende maar ze liet haar zus niet zomaar uitschelden. Woedend zij ze: " volgens mij heeft ze gewoon gelijk je bent een leugenaar!" Kom Petunia we gaan weg! En ze liep hooghartig weg. Severus bleef beduusd staan.

Die nacht lag Lily te piekeren. Sprak hij nou de waarheid of niet? Ze had echt geen idee. "Het zal wel niet met die rare brief waar hij het over had. Toen viel Lily in een onrustige slaap.

Die ochtend werd Lily wakker. Ze had slecht geslapen. Haar moeder riep Lily: "Lily er is hier een bijzondere brief voor jou!" Lily dacht na. "Een bijzondere brief? Bedoelde ze soms.. nee dat zou toch niet?"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen