Toen we in de les psychologie later op die dag te horen kregen dat we een presentatie moesten doen in tweetallen, besloot ik gelijk toe te slaan en te vragen of Liam met me samen wou werken. Liam stemde vrij snel toe. Waarschijnlijk ook wel omdat hij wist dat hij anders over zou blijven en gewoon bij iemand geplaatst zou worden.
De tijd die we kregen om de presentatie voor te bereiden was vrij kort. Het moest dan ook niet een hele uitgebreide presentatie zijn, maar wel een goed onderbouwde presentatie. De presentaties werden de eerstvolgende les gegeven, wat al over drie dagen was. Liam en ik keken elkaar onhandig aan. "Wanneer heb je tijd?" vroeg Liam vervolgens.
Ik haalde mijn schouders op "ik heb vanmiddag na school al tijd". Liam knikte "ik kan er ook wel tijd voor vrij maken vanmiddag".
"Onder het genot van een goed kopje koffie? Ik ken wel een leuk koffiecafé in de stad" stelde ik voor. Liam knikte verbaasd "ik ken de weg niet echt in New York tot nu toe, maar ik ben benieuwd wat je me kan laten zien". Ik knikte gelijk en wenkte dat hij mee moest komen zodra de bel weer ging en de schooldag voor ons beide geëindigd was. We liepen eerst langs mijn kluisje af en toen langs het kluisje van Liam, waarna we rustig lopend het campus verlieten.
Ik nam mijn telefoon er bij en sms'te Harry dat ik vanmiddag aan een project ging werken met Liam, maar daarna naar zijn appartement zou komen.
Harry (14:36): Succes. Probeer hem een beetje duidelijk te maken dat hij stil moet zijn over het voorval. Zie je straks babe (; xx
U (14:41): Ik doe mijn best om zijn vertrouwen te winnen zodat hij echt niets zegt. Tot straks Hazza <3 xx
Ik stopte mijn telefoon weer weg en praatte toen met Liam even over New York en de winkels die we tegen kwamen terwijl we naar het koffiecafé liepen. Liam was tot nu toe heel aardig geweest. Hij kwam niet over als iemand die zich te hoogwaardig voelde voor mij of überhaupt maar iemand. Ik was dan ook maar gewoon een doorsnee student. Ik had geen hoge reputatie, maar ook geen slechte reputatie. Deze positie zou ik enkel behouden wanneer het niet naar buiten zou komen dat ik met Harry datete. Mijn toekomst lag in een bepaalde mate in Liams handen. Ik moest hem wel vertrouwen en hoopte dat hij me ook zou vertrouwen.
Ik wees uiteindelijk naar het koffiecafé waar we langs kwamen "deze bedoelde ik". Liam nam het gebouw in zich op en knikte "ziet er goed uit". We stapte beide naar binnen en kozen een tafeltje uit.
Al vrij snel stond de serveerster naast ons. Ik bestelde een karamel cappuccino en Liam ging voor een caffè Americano.
In eerste instantie bespraken we onze presentatie en wat we daar allemaal voor nodig hadden. Ook namen we beide de laptop er bij om het verder uit te typen.
Terwijl we ons project voor het grootste gedeelte al af rondde, praatte we tussendoor nog een beetje over school. Ik gaf Liam nog enkele adviezen en praatte met hem over gemeenschappelijke contacten die we hadden. Natuurlijk had ik uiteindelijk wel verwacht dat hij zou beginnen over Harry.
Ik klapte mijn laptop weer dicht en nam de tweede kop cappuccino in mijn handen.
"Nou, het is een lang verhaal" begon ik mee. Liam knikte naar me, aansporende dat ik verder moest gaan.
"Ik leerde Harry kennen op een kunst expositie een paar maanden geleden. We zijn sinds toen heel snel closer geworden met elkaar en daar is een relatie uit ontstaan. Een paar weken geleden was er een feest van iemand op het campus en daar hebben we in het openbaar affectie naar elkaar getoond. Nu Harry -meneer Styles- een leraar is op NYU, kunnen we op geen enkele manier iets verdachts doen en eigenlijk niet echt met elkaar gezien worden. Ik heb per slot van rekening niet eens kunst als vak".
Liam was even stil en dacht zichtbaar na "dat klinkt eigenlijk niet echt verkeerd, eerder gewoon als een geheim dat je echt niet bekend moet laten worden".
Ik knikte "we hadden al een relatie voordat hij een leraar werd en het is vrijwillig, dus in onze ogen is het niet per se illegaal, maar daar denkt de schoolleiding vast wel anders over".
"Dat snap ik, ik zal me stil houden". Ik glimlachte tevreden. Daar hoopte ik op.

Reacties (2)

  • Smexy

    I'm sure that they will become friends. Love it.

    3 jaar geleden
  • Paardenvriend

    Jaaaaaahhhh tuurlijk doet Liam dat! Liam is lieeeeeefff.

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here