2015



Hoofdstuk 6.2

Een warme beker thee in mijn buik, een goed gesprek met het meisje genaamd Molly gehad, begreep ze inmiddels dat er geen ontkomen aan was. Ze had haar tranen naar een verbeten glimlach veranderd. 'Dus als ik het goed begrijp moet ik hier de boel kuisen, jouw het zorgen voor de kinderen lichter maken' was de krakende, hese stem van Molly. Ik knikte, een glimlach schonk ik het meisje. 'Onder andere' was mijn laatste woord.
'Je kan alvast beginnen met de was te sorteren, wit bij wit, zwart bij zwart, donkere kleuren bij donkere kleuren, lichte kleuren bij lichte kleuren, spijker bij spijker. De broekzakken graag controleren, net zoals borstzakjes, jas zakken, enzovoort' ratelde ik gelijk de eerste zware klus op. Door de groei van de familie in dit huis, was de was er duidelijk bij in geschoten. Ik had bijna geen schone kleren meer voor de dames.
Had dan het geluk, dat ze redelijk tot best snel groeide, dus voor elke periode wel iets had liggen voor ze.
Maar met gemiddeld 2 baby's per jaar op komst, was de groei enorm snel.
Vooral als ik het aantal meisjes al ging tellen. Rachel, Isa, Molly en Ik, vier dames, alle vier vruchtbaar.
Ik slikte, ik wilde wel kinderen, maar niet zo vlot achter elkaar. Het voelde soms net alsof ik een of andere broedkip was geworden.
Weifelend bleef Molly op de zetel zitten, 'opschieten' sprak ik wenkend, 'maar, waar is het washok' stamelde ze.
Ik begon te zuchten, 'druk jezelf recht, trek wat deuren open en kijk' mopperde ik met gerezen wenkbrauwen. Als ze hier met de toekomst wilde gaan blijven komen, zich hier vrij kon voelen door zich hier te bewegen. Moest ze toch echt wel wat meer peper in haar kont gaan nemen. Als ze zich dan voorbeeldig, naar mijn zin de zinnen van Flynn zou voldoen, zou ik met Seppe nog wel het een en ander kunnen bespreken.

Rachel gecontroleerd te hebben, vele vragen gesteld te hebben. Kon ik eindelijk eens gaan rekenen hoelang ze ongeveer zwanger kon wezen. Dan kon ik haar buik opmeten, misschien voelen of het een daadwerkelijk een meerling zou zijn. Zoals ik al de gehele tijd denk. Haar buik was zo groot, groter dan de buik van Isa en die van mij met Zylina, Larkin, Juno en Vajèn. Ze was nu al zeven keer niet geweest, haar menstruatie was voor de zevende maand weggebleven. De kans was dus groot dat ze al tegen de acht maanden aan wakkerde.
Dat ze nog geen 4 tot 6 weken nog maar hoefde te gaan.
De reden dat haar buik zo groot was, kon ook door de vele vruchtwater zijn.
Na wat serieuze vragen gesteld te hebben of ze het al voelde schoppen, bewegen, ga zo maar het rijtje af. Wist ze mij wel exact te vertellen wat ik ongeveer nodig had. Ze had al de baby meerdere keren voelen schoppen zowel aan haar rechter kant, zowel aan haar linker kant. Het waren lelijke optaters, en ook precies tussen haar ribben. Ze vroeg zich op dat moment nog zelfs af, of ze niet gebroken waren.
Het aankruisend op de agenda, begon ik het verder te berekenen.
Met dan de vijfde, misschien zelfs wel, als ik daadwerkelijk gelijk had ook de zesde baby in huis. Zou het wel ontzettend druk hier woorden.
De kinderkamers waren gereed, ik kon gemiddeld vier kinderen op één slaapkamer kwijt.
Daarbij had ik drie kamers over en tot slot een vierde kamer te beschikking dat nu de babykamer is.



Jaaaaa, het duurde even.
Maar hier is alweer chapter 6.2, het hoofdstuk met aardig wat voer.
Misschien geeft het je vragen en of nu juist antwoorden.
Enjoy. This Chapter.

Reacties (2)

 • Pusheen_The_Cat

  wow wow en wow
  ongelooflijk
  knap van je Izzy dat je al die taken op je neemt
  respect !!

  3 jaar geleden
 • Luckey

  OMG
  Het word daar een crèche zowat!
  Molly echt hoor
  Stop peper in je reet

  More food please:Y)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen