Foto bij Chapter one | OO1

POV: Sunset

"Begrijp je dit, Sunset?" Uit mijn gedachten getrokken kijk ik op. De afgelopen woorden van de vrouw voor me heb ik niet gehoord.
"Uh, ja, ja ik begrijp het." mompel ik maar. Ik ben er met mijn hoofd niet bij. Maar dat zou ze wel begrijpen, toch? Waarschijnlijk had ik niets belangrijks gemist.
De vrouw knikt en pakt haar papieren op, laat ze een paar keer op haar bureau tikken zodat ze recht op elkaar liggen en legt ze dan op de hoek. Dan staat ze op en kucht. "Mooi," zegt ze dan. "Ik wil je vragen om hier te wachten. Zoals je al hebt gehoord heb je de status 'Onzeker' gekregen. Dat betekend dat je een Dominant krijgt toegewezen. Momenteel zijn er drie verschillende nieuwe Dominanten waarvan we denken dat jij bij hen zou passen. Dus wacht hier alsjeblieft. Het zal niet lang duren." Met die woorden loopt de vrouw weg.
Ik zucht en laat mijn hoofd op mijn handen leunen. Gister was ik 18 geworden. En ik leef in een wereld waarin je op je 18e geselecteerd wordt. Je kan twee statussen krijgen; Onzeker of Dominant. Het zegt wat over je karakter, zoals het al laat vermoeden. Zodra je je status hebt gekregen wordt je gekoppeld aan iemand van de andere status. Als Onzekere betekend dat vaak dat je een slaaf wordt. In elke zin van het woord. Er zijn verschillende typen Dominanten. Rechtvaardige, sadisten. Het is maar afwachten waar ik terecht kom. Als je Dominant bent hangt er een bepaald aanzien van je Onzekere af. Als deze niet luistert, zich belachelijk gedraagt of niet beleeft is, gaat jou status als Dominant achteruit. Je verliest aanzien. Vandaar dat je vaak ziet dat Onzekere hard aangepakt worden.
De deur gaat open. Ik sta op en kijk de vrouw aan. Ze houdt de deur voor me open zonder iets te zeggen. Ik begin zenuwachtig wat op mijn tong te kauwen en loop dan de deur door. De vrouw doet de deur dicht en gaat me voor. Dan blijft ze stilstaan voor een andere deur.
"Je Dominant is in deze ruimte. Wees beleefd en doe wat je gevraagd word, oke? Succes." Ze doet de deur open en ik stap wantrouwend naar binnen. De deur wordt achter me dicht gedaan en mijn oog valt op de gestalte die met zijn rug naar me toe staat. Zijn blonde haar staat in een kuif omhoog. Hij is lang, slank maar gespierd.
Hij draait zich om en bekijkt me. Zijn ogen gaan over mijn hele lichaam. Dan kijkt hij me recht aan, doet een paar stappen naar me toe tot hij voor me staat. Hij glimlacht warm naar me.
"Hoi, ik ben Luke. Luke Hemmings, Dominant. Jij moet Sunset zijn."

Reacties (1)

  • Snapple

    Leuk hoofdstuk! Ben benieuwd naar de volgende! + kudoo

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen