Quote of the chapter: Don't stop until you're proud
©Aya

Het is inmiddels de volgende dag en zit met mijn ideeënschriftje alles op de te schrijven wat me op komt. Anders ontploft mijn hoofd of vergeet ik het snel. Ik schrijf ook de ideeën van de meiden op.  We zijn bij Sally thuis om brain te stormen.
Na een tijdje na denken en schrijven, gaan we alle ideeën langs. ‘Welke zullen we doen? Want ik wil wel echt iets origineels.’ ‘Het hoef niet per se iets origineels of apart zolang we opvallen is het al best.' antwoord Sally mijn vraag. Ik zucht, dat is altijd mijn zwak punt geweest ik wil nooit iets simpels houden ik wil altijd de wow effect hebben dat mensen gaan zeggen van “hoe heb je dat bedacht.” ‘Ik vind dat glow in the dark wel vet. Dat heeft weer een gek draai in,’ ‘klopt!’ stem ik in met Lizzy en Sally knikt mee. ‘Is goed dan doen we die idee dan,’ zegt Lizzy. ‘Wat hebben we nodig?’ Vraag ik en pak mijn pen er weer bij, om alles in mij ideeën schriftje te schrijven. ‘Sowieso glow in the dark verf, misschien ook make-up,’ zegt Lizzy en ik schrijf het gelijk op. Vergeten te zeggen ik ben altijd degene die alles op papier zet. Vandaar dat ik het doe en de meiden niet.
‘Oké!
-      Glow in the dark verf/make-up
-      Glow sticks
-      Confetti
-      Extra mensen
-      T-shirts (in verschillende maten na vragen )
-      Goede camera
-      One Direction Muziek
-      Iemand die mooi kan editen
-      Een lokaal (liefst digilab)
dat was het volgens mij,’ ga ik de lijstje langs. ‘Yup’ zeggen ze tegelijk. ‘Oké dan kunnen we beginnen denk ik.’ Zeg ik en we staan op en gaan de stad in om spullen te halen, zodat we morgen gelijk aan het filmpje kunnen beginnen. Want hoe eerder hoe beter. In de tussentijd dat we in de auto zitten van Sally, belt Lizzy naar onze mentor om toestemming te vragen, of we bij de digilab morgen mogen filmen. Ik krijg opeens weer een fangirl kick OMG ik kan niet wachten tot we eraan gaan beginnen. Ik vraag me best wel af wat The Big Game is. Eenmaal in de stad gaan we splitsen, zoals ik eerder zei we moeten geen tijd verliezen. ‘Meiden als jullie hebben gevonden en gekocht wat we nodig hebben bellen we elkaar op, oké?’ Zeg ik en pak alvast mijn mobiel om een feestwinkel op te zoeken.
Ze knikken en ieder loopt de ander kant op. Ik moet glow in the dark verf en make-up/schmink kopen. Ik denk dat ik het beste bij een feestwinkel kan vinden, daarom ben ik dat nu opzoek naar op mijn mobiel. Ik weet dat er één bij de St. Jacobsstraat ligt en één bij mij in de buurt, maar even na checken of er meer zijn in de buurt. Pff het is best wel warm vandaag, je ziet ook echt dat het warmer wordt en dat de winter langzaam verdwijnt. Ik rits mijn jas open, maar ik hou het nog aan. Ik loop richting de feestwinkel bij de St. Jacobsstraat. Nog steeds in gedachten wat The Big Game zou zijn loop ik naar binnen en word ik vriendelijk begroet door een kassière. ‘Goedemiddag, kan ik je ergens mee helpen?’ ‘Hallo, ja graag. Ik ben opzoek naar glow in the dark make-up en verf. Hebben jullie toevallig dat?’  ‘Ja, natuurlijk hebben we dat loopt u met mij mee,’ zegt ze vriendelijk en loop de winkel verder in. Ik volg haar naar waar de glow in the dark spullen zouden zitten.
Ik loop de winkel uit met drie glow in the dark poeders. Ze waren best wel duur. €3,95 per stuk. Ze hadden helaas geen verf maar, ze adviseerde dat ik bij Pipoos kon gaan kijken. Natuurlijk een hobbywinkel waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht. Ik loop nu richting de Pipoos gelukkig is het niet ver lopen 5 minuutjes maar. Ik ben sowieso een snelloper, dus ben ik er zo. Ik ga met de roltrap naar beneden en heb geen zin om de winkel door te zoeken, dus loop ik gelijk naar een medewerker. ‘Hallo, kunt u mijn helpen?’ ‘Ja, natuurlijk,’ zegt een oud vrouwtje vriendelijk. ‘Verkopen jullie glow in the dark verf?’ ‘Dat weet ik niet zeker ik ga het mijn collega vragen,’ ‘is goed’ en ik wacht geduldig tot ze terugkomt. Na een aantal secondes komt ze terug met twee verftuben in haar handen. ‘We hebben het in het geel en groen.’ ‘Oh perfect, het maakt mij niet uit welke kleuren het zijn. Hoeveel kosten ze?’ ‘Dat weet ik niet uit mijn hoofd. Ik scan het wel bij de kassa.’ ‘Is goed’ en ik loop met haar mee naar de kassa. Ze scant het product en ik zie op het schermpje €9,99 staan. ‘Het kost 9 euro en 99 cent per tube.’ Zegt ze. Pff. Waarom is glow in the dark duur, maar ik heb het wel nodig. Ach het is éénmalig en het is voor One Direction. ‘Is goed ik neem ze allebei,’ maar hopen dat ik genoeg heb. Ik reken netjes af en loop dan weer naar buiten. Ik bel eerst Sally op. ‘Hallo?’ hoor ik aan de andere kant van de lijn. ‘Hey Sal ik heb glow in the dark verf en poeder gekocht’ ‘poeder?’ ‘Ja z'n make-up poeder,’ zeg ik lachend. ‘Oh, natuurlijk dom van me. Is goed, kom je mijn kant op. Ik ben bij de Xenos.' ' Is goed ik kom jou kant op en bel dan Lizzy om te vragen hoe ver zij is.' Zeg ik en we sluiten ons gesprek af.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen