Beetje een kort hoofdstuk, maar ik wou graag hier een cliffhanger ;-)

De dag daarna bleef ik ziek thuis. Ik had koorts gekregen en ik was al verkouden. Als ik ziek was leek mijn astma altijd extra erg, dus ik bleef vaak al met de kleinste griepjes thuis. Waarschijnlijk zullen sommige kinderen wel denken dat ik bang was geslagen te worden en daarom niet naar school kwam. Gelukkig as ik de dag daarvoor snel genoeg rustig geworden om niet te hoeven Wisselen. 'Keyon, wij gaan weg en Veronica is al op school, jij kunt toch wel voor je zelf zorgen?' Mijn pleegmoeder stond aan mijn deur. Ik kwam een beetje omhoog in bed en knikte. Eerst had ik het regenachtige weer vervelend gevonden, maar nu verdronk ik zowat in de hitte en wou niks liever dan even buiten in de regen te kunnen staan en het koele water tegen mijn gloeiende gezicht te kunnen voelen. 'Er staat nog wat eten en drinken in de koelkast, rijst zit in de rijstkoker.' 'Oké, dank je wel.' Ik staarde moe naar het plafond en telde de zwarte vlekjes op de houten planken, en na éénentwintig viel ik in slaap.
Ik werd wakker met een pijnlijke buikpijn en misselijkheid. Ik wou opstaan om wat te eten te gaan halen, maar toen ik op mijn voeten stond werd ik duizelig en viel ik terug op bed. Gauw greep ik naar de prullenbak en gaf over. Deze keer stond ik voorzichtig en langzaam op zodat ik niet weer duizelig zou worden. Eerst at ik een kom rijst en dronk een kop thee. Veel kon ik niet op, maar ik moest iets in mijn maag hebben. Daarna nam ik een douche en ging weer terug naar bed.
pling Slaperig pakte ik mijn telefoon. Het was weer een berichtje van Misa.

-Hoi, waarom ben je niet op school?

Ik antwoordde dat ik ziek was en besloot niet meer te reageren op wat ze voor de rest allemaal zei. Als ik genoeg zou slapen zou ik vast snel beter worden, want ik kon het niet maken om ziek te zijn op zomerkamp, dat zou alles verpesten. Het zomerkamp was al over twee dagen. Heel veel zin had ik er niet in, ik moest gaan omdat mijn ouders en Veronica een reis hadden gewonnen. Ik wist ook niet goed wat ik er van moest verwachten. Het Kamphuis lag aan het stand en tegen een bos aan, dat wist ik wel. Dat was handig aangezien het binnenkort weer volle maan zou worden. Het lukte me niet meer om te slapen, dus sleepte ik mezelf naar mijn bureau. Ik begon mijn uitzicht te tekenen. Ik was altijd beter geweest in landschappen te tekenen dan bijvoorbeeld mensen en het uitzicht veranderde elke dag. Soms krabbelde ik wel wat poppetjes, maar echte mensen kon ik niet. Soms probeerde ik het wel, dan beeldde ik me in dat het een vriend van mij kon zijn en bedacht ik er een karakter bij. Vaak waren dat dan ook Wisselaars, mensen die mij begrepen. Ik hoestte en kreeg het weer heel warm. Nog maar en koude douche en wat te eten. Ik deed de hele hag een beetje niks. pling Ik negeerde het. Mijn telefoon bleef door pingen en geïrriteerd klapte ik het klepje open. Wat was er nou weer? Het waren allemaal berichtjes van Misa.

-Wat is het Key?
-Je bent toch niet erg ziek?
-Waarom reageer je niet?
-Ik maak me zorgen.
-Ik mis je
-:(
-Hallo?
-Het gaat toch niet over wat er gisteren was gebeurd?


Ik zuchtte.

-Het gaat prima met me, stop met zorgen maken. Ik heb gewoon koorts, niks aan de hand. En heb je het over die buskaping?

Tot mijn verbazing reageerde ze meteen terug.

-Ja, het was echt eng. Ik heb er meteen nachtmerries over gehad.

-Ik niet :-)

-Lucky jij

-[Haha ja. Oké, ik ga weer slapen, fijne zomervakantie.

-wacht

-Wat is er?

-Lijkt het je leuk een keer iets te gaan doen in de zomervakantie?

-Ik moet naar zomerkamp, sorry

-Oh. Heb je echt geen dagen vrij? Ik zou namelijk graag wat meer tijd met je willen doorbrengen...

-Oh. Het spijt me, maar ik ga al over twee dagen.

-Jammer. Ik zou echt graag met je willen afspreken ik denk namelijk dat ik....

-Dat je wat?

-Dat ik verliefd of je ben.


Ik liet mijn telefoon vallen. Waarom? Waarom ik? Waarom kon ik nou gewoon niet een keertje normaal vrienden met iemand zijn!?

-Misa?

-Ja?

-Ik denk dat ik homo ben.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen