'Godverdomme, je weet dat ik van je houd!!! Waarom doe je zo moeilijk', schreeuw ik naar Dave, mijn vriendje,voorlopig dan. 'Hou je kop, je bent vreemd gegaan hoe kan ik je dat ooit vergeven, vind je het logisch dat ik zo moeilijk doe!', en hij goot een kussen naar me dat op zijn bed ligt dat ik behendig ontwijk en zijn computer raakt. 'Nee het is niet logisch, want ik ben nooit vreemd gegaan. Je krijgt een sms van iemand die je probeert af te zeiken en je gelooft hem ook nog eens. Je geeft mij niet eens de kans om het je uit te leggen' 'Ik ben klaar met die smoesjes en donder nu op uit dit huis, haal je spullen maar over een week op' 'Een week? Hallo ik heb ook spullen nodig in die week!' 'Dat is dan jou probleem', zegt Dave en ik draai me boos om. Na vier jaar heeft hij gewoon nog steeds niet geleerd dat ik nooit vreemd zo gaan van hem. En nu ga ik lekker naar Ian, die luistert altijd naar mij, sinds ik hem een luisterend oor heb gegeven toen het uit ging met Jara.
Bij zijn huis blijf ik staan. Hij is de beste vriend van Dave, maar nu heb ik hem harder nodig dan Dave. Ik bel aan en na twee minuten doet er nog steeds iemand open. Ik loop terug naar het huis van Dave en maak de deur open met de sleutel. Eenmaal boven doe ik mijn hand voor mijn gezicht en klop drie keer. Ik maak de deur open en hoor opeens niks meer. 'Dave, ik weet dat je me niet wilt zien en ik jou ook niet en dat is de reden van mijn hand, maar weet je toevallig waar de jongens zijn of in ieder geval Ian? Ik heb even een persoon nodig die wel even wil luisteren en aangezien ik dat niet bij jou kan...' Gekuch van iemand ik de kamer en ik haal mijn hand van mijn ogen af en ik zie de jongens zitten op het bed waaronder Ian en Dave. 'ga ik naar Ian, oh laat maar, jullie hebben zijn kant van het verhaal gehoord en nu denken jullie dat mijn kant een of andere smoes is. Ik ben al weg' en ik steek mijn handen in de lucht en verlaat het huis. Ik ga naar het parkje waar ik als klein meisje nog speelde met een broer, die er nu niet meer is.
Na een tijdje kom ik aan en ga op het schommeltje zitten waar ik toen ik 5 was nog op zat en dat was de laatste keer dat ik erop zat.

'Hoger, hoger, ik wil naar de wolkjes.' En hij duwt me nog een stukje hoger. Op een moment voel ik niks meer en dan ruik ik gras en aarde. Ik kijk naar de jongen die mij zo hoog duwde, mijn eigen broer. Ik barst in huilen uit en ren weg "Vanaf nu heb ik geen broer'', roep ik naar hem.

Ik ga op het schommeltje zitten en kijk naar de plek waar ik ongeveer neerkwam en dan komen en weer nare herinneringen op

'Raak me niet aan, je weet dat ik een relatie heb met Dave'. 'Maar je weet ook dat als hij denkt dat je vreemd gaat, je helemaal van mij bent.' 'Dat weet je niet, hij zou nooit luisteren naar een klootzak zoals jouw!' 'O echt wel, let maar op'.

Ik hoor gepiep naast me en zie dat Ian op het schommeltje zit naast mij. 'Ik weet dat je niet vreemd bent gegaan van Dave, maar je hebt Thomas wel gekust, waarom?'
'Ik heb Thomas nooit gekust, hij kuste mij. Dat deed hij nadat hij had gezegd dat het hem wel zou lukken om Dave jaloers te krijgen'
'En die gast is na die sms gewoon naar Italië gevlucht'
'Welke sms?'
'Een sms waarin stond dat jij kreunend onder hem lag en dat je de beste pijper bent terwereld. Dave liet het ons zien toen jij weer weg ging'
'Ik heb nooit kreunend onder Diëgo gelegen.'
'Bij dat bericht stond een foto van jouw in je roze lievelingsblouse met bijpassende broek in de gang van het hotel. En die dag hadden de jongens en ik een repetitie van de band, dus jij liep daar en toen was het blijkbaar gebeurd.'
'Maar hoe wist je dan dat ik gekust heb met Thomas?'
'Ik ben je gevolgd sinds je wegliep van mij. En je me niet meer kon herinneren. Snap het, ik ben jouw broer Maya.''
"Dat wist ik niet", zeg ik als ik even heb laten bezinken wat Ian daarnet tegen me zei.
Hij is mijn broer, maar als hij dat echt was dan hadden we tocg allebei rood haad? "Maya, ik heb mijn haar geverfd en ik heb er soort van voor gezorgd dat jij en Dave een relatie kregen. Je weet dat je in de examklas bijles nodig had. Ik zou je bijles gaan geven, maar ik heb het aan Dave gelaten. Als jij en Dave een relatie kregen, zou je mij vanzelf ook "ontmoeten", zegt Ian terwijl hij aanhalingstekens in de luct maakt. "Mij zou je dan als beste vriend zien, aan je beste vriend vertel je meer dan aan je broer. Maar ik vond daarnet dat het tijd was om je de waarheid te vertellen. En dat het geen toeval was dat je bijles kreeg van Dave."
"Hoe wist je dat ik me afvroeg waarom je geen rood haar meer hebt?", vraag ik aan hem. Ja ik weet het. Ik vind het gewoon leuk om het moment te verklooten. "Je sprak in jezelf terwijl je het ook hardop zei,net als vroeger", zegt hij alleen het laatste stukje wat zchter. Ik sta op en loop naar de andere schommel, wat trouwens maar twee stapjes is, Ik laat mijn armen om Ian zakken en knuffel heb stevig. Hij gaat nu ook staan en daar staan we dan...broer en zus, knuffeld in elkaars armen. Wetend dat de een de ander beschermd. "Laat mij ermaar voor zorgen dat jij en Dave weet een koppel worden", zegt hij laar een tijdje, terwijl hij zich losmaakt uit mijn armen. Hij trekt me weer terug mee naar het huis van Dave wat laats ook nog mijn huis was. We maken de deur open met de sleutel en gaan nar binnen. Ian gaat naar Dave zijn kamer terwijl ik nog bij de trap stap. Ik zie de andere jongens weglopen en ze gunnen me allemaal een vieze blik. Na een tijdje komt Ian eindelijk naar buiten en drukt een kusje op mijn voorhoofd "Doe je best", fluistert hij.

Ik loop naar binnen en ga op het bed zitten. Hij zit op zijn bureau stoel naar me te staren alsof hij mij u kan vermoorden. "Hij Dave", fluister ik. Ookal weet ik dat er pas een uur voorbij is sinds we voor het eerste ruzie hebben gehad. "Hi Maya, doe je verhaal en snel graag. Ik zal stil blijven en luisteren, maar of ik je geloof is een ander verhaal", zegt hij ijzig.
"Je weet ongeveer waneer het begon denk ik. Diëgo vond het leuk om met ons te sollen. Hij wist dat wij vaak seks hadden denk ik en omdat jij bezig was met een repetitie dacht hij dat hij zijn kans had. Ik zat in een gangetje ergens in het gebouw waar jullie reperteerde die dag, Ik was gaan zitten, omdat ik hoofdpijn had. Toen heeft hij denk ik die foto gemaakt. Diëgo kwam aanlopen en eerste was het gesprek gewoon normaal. Daarna begon hij een heel verhaal, waarom hij beter voor me zou zijn en dat jij mijn alleen gerbruikte. ", Ik kan de woede gewoon al van Dave zijn gezicht lezen, onbeschrijfelijk. Ik zei dat ik van je hou en dat hij nooit erboven zou komen. Hij begon me toen aan te raken en toen ik begon te schreeuwen dat jij niet in zijn grapjes ging trappen, zei hij dat ik dat nog wel een zou moeten zien. Hij bgon me te zoenen en ik kon me niet meer bewegen, zo stevig hield hij me vast. Toen kwam Ian, gelukkig wel anders zou er een moment komen dat jij kwam. En ik ken je Dave, je zou me dan nooit meer geloven. Ookal is het de waarheid. Hij kan best een sms sturen dat ik onder hem lig, maar als ik al hoofdpijn had en nauwelijks kon lopen, waarom zou ik van mijn vriendje vreemdgaan?", eindig ik mn verhaal, Ik heb nu ps door dat er tranen lopen over mijn gezicht . Dave komt langzaam naar me toelopen en trekt me in een knuffel. Hij kust me dan teder en verdiept zich steeds meer in de kus. Na een periode die een jaar leek te duren laten onze lippen elkaar los. "Ik had je meteen moeten geloven, babe. "

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen