Laatste stukje van hoofdstuk 44:

Ik zie één, twee, drie, vier.... veertien mensen om me heen staan, alle tributen. Na al die tijd zijn er nog gewoon veertien mensen... te veel, nee, ja.... Ik voel me schuldig om mijn eigen gedachte: 'te veel', wil ik ze dood hebben of zo? Ja, eigenlijk wel. Behalve Brinnif, zij moet er voor Dandy zijn, voor onze ouders. Brinnif is slim, ik ook... maar minder.
Opeens wordt alles zwart.

Ik voel me slap, klein en teder, zodra ik wakker word. Ik lig op een stapel takken. Even denk ik: hoe kan er in een savanne takken liggen? Maar als ik op kijk krijg ik antwoord: ik ben weer in het bos.
Ik zucht en ga weer liggen, hoe lang zou ik geslapen hebben? Heel lang want het lijkt alsof het ochtend is.
'Atentie atentie tributen.' Galmt het, ik schrik overeind en voel een vreselijke spierpijn.
'Jullie herinneren jullie vast wel de gekleurde microfoon en de pillen die jullie doorgeslikt hebben. In 5 pillen zitten krachten. In de overige 9... extreme ziektes of allergieën. Bijvoorbeeld kun je plotseling allergisch zijn voor bomen. Zoiets. Veel succes.'
Ik laat de nieuwe informatie even bezinken. Dan bedenk ik me dat ik meer dan 50% kans heb dat ik opeens heel ziek of allergisch ben.
Ik sta op en een vreselijk gevoel bekruipt me: wat nou als ik echt allergisch ben voor bomen? Of bladeren? Of zand of... de lucht! Ik grijp naar mijn keel, maar voel dat er gewoon nog nieuwe zuurstof door mijn neus op en neer gaat.
Ik sluit mijn ogen en haal nog een keer diep adem. Dan begin ik te lopen. Hetzelfde moment besef ik ook dat ik helemaal niets meer heb. Niets.
Geen rugzak, geen mes, en mijn bijzondere morgenster ligt ook nog in de savanne.
Gek genoeg heb ik geen honger en dorst, ook al heb ik al dagen niet gegeten.
Ik weet niet wat ik moet doen, ik durf niets meer aan te raken.
Ik blijf rennen en denk aan vroeger, de straffen die ik kreeg op school: een klap op mijn kont, als je heel stout was geweest.
In district 5 ga je vanaf je 4 of 5e naar school, tot je 12e.
Je bent dus ongeveer 8 jaar op school. In de eerste 4 jaar leer je rekenen, schrijven en lezen. De volgende 2 jaar moet je kiezen tussen twee talen die je kunt volgen en daarnaast heb je vakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, wiskunde en technisch tekenen.
De 2 jaar daarop leer je eigenlijk alleen nog maar techniek en dingen met elektriciteit, en soms heb je nog een jaartje extra school en daarin kun je je specialiceren in iets.
Ik had 8 jaar school gehad, en ik was vooral geïnteresseerd in biologie. Daarom vraag ik me ook af of de slak voor me nou een boompjesslak is of een blauwtipje. Maar ik heb er geen tijd meer voor om erover te denken, want achter me hoor ik stemmen en ik...
ben onbewapend.

Hey allemaal, als jullie van een beetje spanning houden, raad ik jullie dit verhaal aan: https://www.quizlet.nl/stories/161050/you-are-my-sunshine/ het is geschreven door AmeranthaGaia, iemand met geweldige schrijftalent!

Reacties (2)

 • AmeranthaGaia

  Waarom klinkt "zoiets" heel raar uit de mond van een gamemaker. Net als een detective die zegt: Gewoon neergestoken, brandwond, gebroken nek, zoiets.xD

  3 jaar geleden
 • degvr

  Spanund

  3 jaar geleden
  • BethGoes

   Haha dankje Lucas

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen