VOEDSEL!!!!!!
Zojuist chapter 9.4 geschreven!!!!!

2018Hoofdstuk 7.3

Met een boodschappenlijst zoals ik het zelf maar was gaan noemen stond ik in de babykamer. Ik moest dringend een inventarisatie maken van de spullen die aanwezig waren. Een inventarisatielijst met de spullen die erop miste, en dat kamer voor kamer. Tussen nu een een paar jaar, zouden we verhuizen. Ik wilde niet voor vreemde verassingen te komen staan, op het moment dat we aan het inpakken zijn en of zelfs al onderweg zijn.
De kinderen hadden ieder apart hen eigen geboorteknuffel.
Aardig wat speelgoed/kleding/schoenen wat ze met elkaar deelde.
Zodra we hier weg zouden zijn, zou alles anders worden. In hele grote lijnen veranderen, we kwamen op een perceel van ruim 16 km grond te wonen. Met een eigen oprit, van anderhalve kilometer lang. De kinderen konden vrij spelen, leven, zonder ook maar het stuk grond te hoeven verlaten. Kregen scholing, sport, vermaak, familie, vrienden op het zelfde perceel, hen leefgrond.
Op de inventarisatielijst dat ik aan het maken was, stonden al verschillende speeltoestellen.
'Izzy' was de tinkelende warme kinderlijke stem van Wendy, het meisje dat nog maar pas in ons midden verkeerde.
Ze was het tegenovergestelde van Molly, ze luisterde heel erg goed, deed precies wat je wilde als je het haar vroeg. Vragend, afwezig keek ik haar afwachtend aan, een vriendelijke glimlach sierde de lippen van Wendy. 'Zal ik de inventarisatie doen van de keuken' ze fronste haar wenkbrauw vragend op, alsof ze twijfelde, dat ik haar een uitbrander zou geven. Ik schudde mijn hoofd, 'als jij denkt dat het je lukt' glimlachte ik het meisje toe.
'Bedankt, Rosá was al bezig in de woonkamer' was de tinkelende kinderlijke stem van het meisje, nog voordat ze naar de keuken schoot.
Een grinnik rolde over mijn lippen. De sfeer in huis was inderdaad een stuk vrolijker, vriendelijker, liefdevoller dan dat het eerder geweest was. Misschien was het nu ook wel omdat Flynn en Seppe beide uitgezonden waren, op kazerne druk aan het werk waren. Ze echt geen tijd kregen om naar huis af te reizen, het kon niet. Mocht niet van hen baas, dienstplicht.
Daarnaast waren de rotte appels, Isa, Rachel, Molly er tussen uit gehaald.
Rosá terug in ons midden, en een nieuw meisje: Wendy, dat net zoals Rosá en ik aangelegd waren.
Vriendelijk, Liefdevol, Vastberaden, Behulpzaam, Kneedbaar en Zorgzaam de eigenschappen die nodig waren om hier te kunnen overleven.
Het gegil van mijn dochter Mirre deed mij gelijk mijn werk stil leggen, met grote versnelde passen rende ik naar de speelkamer waar de meisjes zich bevonden. De dochter van Rosá, had het witte krullende haar van mijn dochter vast.
Ik plaatste mijn handen in mijn zijde, keek het meisje Cherry waarschuwend aan. Voorzichtig krulde haar vingertjes los van het witte haar van Mirre, ik kromde mijn vinger, naar het meisje dat ze naar mij toe moest komen. Liet mij door mijn benen zakken en trok Cherry tussen mijn benen. 'Waarom trek jij aan de haren van Mirre' was mijn kalme, strenge vragende stem.
Het meisje keek mij met haar twinkelende oogjes, onschuldig aan.
'Ik spelen' knikte ze, ik fronste mijn wenkbrauwen. Ze was net als mijn dochter een jaar of drie maar gehele zinnen uitspreken, weigerde ze vaak.
'Cherry, er wordt hier niet aan haren getrokken. Als je met een ander stuk speelgoed wilt spelen, ga je dat vragen. Vooral als er al een ander kindje daarmee aan het spelen is. Je gaat het niet zomaar afpakken, of iemand pijn doen' ik schudde mijn hoofd.
Het meisje keek mij onschuldig, maar begrijpend aan.
'Begrijp je dat' vroeg ik voorzichtig.
'Ja, tante Izzy' stamelde het meisje.
'Goed dan, niet meer doen. Nu lief gaan spelen' ik wees naar een andere hoek in de kamer.
Cherry stapte er vervolgens naar toe en begon daar met het speelgoed te spelen, wat er lag. Zonder morren, mokken, mopperen, alsof alles weer koek en ei was.


Speeltoestellen in huis
*Wipstoeltjes.
*Babyschommels.
*Maxicosies.
*Kinderstoeltjes.
*Speelmobielen.
*Boxen.
*Ballenbak.
*Actieve gym.
*Speelkleden.
*Zwembad.
*Zandbak.
*Loopfietsen.
*Loopauto's.
*Babyloop wagentjes.
Speeltoestellen buiten
*Schommels.
*Glijbanen.
*Klimrek.
*Wip.
*Loopwagens.
*Actieve gym, parcours.
*Zandbak.
*Zwembad.
*Basket.
*Voetbaldoelen.
*Kabelbaan.
*Fietsen/Step.
*Auto's/tractors.
*Play house.


Reacties (1)

 • Luckey

  Ben echt zo benieuwd of dit wel blijft goed gaan
  Gaat nu wel allemaal goed
  Maar wat als de jongens terug komen!
  Ze hebben wel veel speelgoed en dingen voor de kinderen!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen