2018Hoofdstuk 8.1

Ijsberend van het ene babybedje in de showroom naar het andere babybedje in de showroom, had het mij na een klein kwartier nog steeds niet echt veel wijzer gemaakt, welke van de twee er nu het beste was. Zuchtend bolde ik mijn wangen, ik was te bang om iemand aan te spreken. De angst dat ze mij alsnog door de vermomming zouden herkennen was daar. Ik wilde het risico gewoon niet lopen om gepakt te woorden.
In het belang van mijn kinderen, ik moest er voor ze zijn.
Afstappend op een derde babybedje dat mijn aandacht had getrokken werd ik aangesproken door een van de medewerkers in de winkel.
'Kan ik u ergens mee van dienst zijn' was de tinkelde vriendelijke warme vrouwen stem.
Verbaasd keek ik dan ook op, recht in haar gifgroene kijkers, haar donkerblonde haren en haar mollige gebolde wangen waren in een vriendelijke glimlach getrokken net zoals haar iets te dikke opgemaakte lippen. 'Uh' stamelde ik stilletjes, 'ik denk het wel' antwoordde ik de vrouw weifelend. Ze fronste haar wenkbrauwen, 'ik zoek een babybedje, eigenlijk in meervoud, peuterbedden, hoogslapers, tweepersoonsbedden' sprak ik bedenkelijk. De vrouw begon haar wenkbrauwen nog hoger op te trekken.
'Dan zullen we maar is gaan beginnen' grijnsde de vrouw, vrolijk.
Waarschijnlijk opgelucht dat ze iets kon verkopen.
Ik knikte glimlachend, stapte met de vrouw naar de babybedjes die ik gezien had. Alsof het dagelijkse kost voor de vrouw was begon ze een heel verhaal te ratelen over hoe het bedje te gebruiken vanaf wanneer tot wanneer, welke doelgroep, kleuren, structuur en nog meer lariekoek wat ik niet onthouden kon. Koos ik voor het mee groei babybedje. Ik bestelde er gelijk zes, van de andere babybedjes die ik gezien had bestelde ik ieder drie stuks, in twee verschillende kleuren. Voor de baby/dreumes kamer was ik klaar. Voorlopig, dan toch.
Achter de vrouw aanstappend, kwamen we bij de peuterbedden afdeling.
Ik liet mijn ogen de kost gaan, liep na een paar minuten op een bed af waarbij de vrouw gelijk weer een heel verhaal begon te kletsen.
Ik begon verveeld te zuchten, schudde mijn hoofd en liep onbeleefd naar het volgende peuter bed dat mij wel aansprak. De vrouw leek door te hebben dat ik niet meer naast haar stond ze keek mij wat verstoord aan maar zei niets. 'Zowel van die roze als deze blauwe wil ik zes bedden' knikte ik, 'we hebben ze ook in een naturel kleur' opperde de vrouw. Verbaasd keek ik de vrouw aan. 'Naturel?' mijn wenkbrauwen in een frons gedrukt. 'Ja dat wilt zeggen in de kleur: Beuk of Wit' grinnikte ze, knipogend. 'O, doe er ook nog maar eens drie in de kleur wit' knikte ik waarop de vrouw het gelijk op haar lijstje bij begon te schrijven. Na een aantal minuten, had de vrouw alles op haar lijst staan.
Tenminste dat dacht ze, ik stapte op de hoogslaper afdeling en liep langs verschillende bedden.
Hoofdschuddend, fronsend, bedenkelijk kijkend, stuitte ik op een hoogslaper dat mij aansprak.
Ik bestelde er een aantal, en wees naar een andere hoogslaper verderop in de showroom, dat ik ook het zelfde aantal wilde hebben in dat soort.
'Een erg grote bestelling' piepte de vrouw.
'Klopt' grinnikte ik glimlachend.
'Voor wat is het' vroeg de vrouw nieuwsgierig.
'Voor ons huis, landgoed' mompelde ik licht geïrriteerd.
Ze was mij iets te nieuwsgierig, 'o, wat leuk' grijnsde ze.

Reacties (1)

  • Luckey

    Oh boy
    Als dat maar goed blijft gaan!!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen