Ik loop doelloos door de gangen. Ik heb geen idee waar ik eigenlijk heen ga totdat ik Jordan tegen kom. "Hey, hoe ging het?" vraag ik. "Laat me met rust!" zegt hij ijzig. Ik kijk hem verbaasd aan als ik iets om zijn nek zie glimmen. Een paarse gloed. "Je zei dat je die steen alleen met wedstrijden en trainingen om zou doen," zeg ik verbaasd. "Ik moet dalijk weer terug," zegt hij. "Hoezo?" vraag ik. "We hebben net een paar oudjes ingemaakt en Raimon verwoest, als de echte Raimon voetbalclub terugkomt moeten wij ook terug," zegt hij grijnzend. Ik kijk hem ongelovig aan, dit is niks voor Jordan. "Waarom?" fluister ik. Hij haalt zijn schouders op. Ik weet al waardoor het komt, die steen. Die paarse, helse steen! Ik doe alsof ik langs hem loop als ik de Aliusrots van achter los trek. Zijn gezichtsuitdrukking verandert meteen. "Wat... heb ik gedaan?" vraagt hij zich hardop af. "Jordan, doe rustig," zeg ik als hij voor zich uit staart. "Word rustig!" dwing ik hem. "Arianne, ik heb Raimon verwoest," zegt hij. "Nee, dat was Janus, niet jij, jij bent Jordan," zeg ik als ik hem een knuffel geef. "Jij bent heel anders, onthoud dat," fluister ik in zijn oor. "B-bedankt," stottert Jordan. "Gemini Storm, Raimon is terug. Jullie moeten nu vertrekken," roept Vader door de luidsprekers. Ik geef hem het kristal terug. "Versla ze voor mij," zeg ik als ik wegloop.

Ik loop naar mijn kamer als ik Xavier tegenkom. "Wat doe je hier?" vraagt hij. "Vervelen," antwoord ik. "Ik heb heus wel gezien dat je Jordans kristal afpakte, doe dat niet meer want iedereen op Alius moet zo'n ding dragen," sist hij als hij langs me loopt. "Ik wil mijn beste vriend niet kwijt, ik ben al mijn vrienden, op Jordan na, en mijn broer kwijt. Mag ik een iemand overhouden?" Mijn stem slaat over en de tranen schieten me in de ogen. "Dan moet je maar mee veranderen met Alius," zegt Xavier als hij doorloopt. Dus niet naar mijn kamer. Ik loop weer terug naar het trainingsveld waar ik op de tribune ga zitten en op mijn telefoon een spelletje ga doen.

Na een uur, wat een eeuwigheid leek, komt Gemini Storm terug. Ik loop naar de gang en wacht totdat iedereen weg is. Jordan staat nog te praten met Vader. "We hebben ze verpletterd, merendeels ligt in het ziekenhuis," hoor ik Jordan zeggen. "Mooi, ga nu maar van een vrije middag genieten," zegt Vader. Dan komt Jordan naar buiten. Ik doe hetzelfde als daarstraks alleen nu wacht ik tot Jordan voorbij is gelopen voordat ik zijn kettinkje af pak. "Hoi!" zeg ik blij als ik het kettinkje in mijn eigen zak laat glijden. "Hey," zegt Jordan minder blij. "Zullen we de overwinning gaan vieren?" vraag ik, ik ben even vergeten wat ik toen net heb gehoord maar dat komt al snel weer terug als ik Jordans gezicht zie. "Ik... Ik... Raimon... De helft ligt in het ziekenhuis," mompelt hij. "Dat was jij niet, de Jordan die ik ken is aardig en zoiets nooit doen. Alleen Janus zou zoiets doen!" Daar kom ik weer met mijn mini-speech. "Misschien ken je me dan niet zo goed,'' zegt hij. "Jawel, dat doe ik wel en ik weiger mijn beste vriend op te geven omdat een of andere gek dat zegt!" roep ik. Jordan kijkt me verbaasd aan. "Je bent de enige die ik hier nog heb, ik ben voor jou gebleven, anders was ik naar Raimon gegaan en daar een nieuw leven opgebouwd," zeg ik als ik naar de vloer toe kijk. "Bedankt," hoor ik dan. Het is Jordan. "Jij ook bedankt," zeg ik. "Ik rammel, gaan we iets te eten halen?" vraag ik dan opeens. Jordan knikt. Dan lopen we met zijn tweeën naar de eetzaal.

Als we gegeten hebben loop ik naar mijn kamer. Ik voel in mijn zak en merk dat de Aliusrots er nog in zit, als Xene dat merkt... Ik loop naar mijn ondergoed la, ergens waar zelfs Xavier niet zou kijken en verberg hem helemaal onderin. Ik leg alles eroverheen zodat je de paarse gloed niet meer ziet en ik ben net op tijd klaar. "Jij bent vroeg terug," zegt Xavier als hij de kamer binnenkomt. "Jordan wou ook naar zijn kamer dus ging ik ook maar terug," zeg ik als ik en pyjama pak en naar de badkamer loop. Als ik me heb omgekleed loop ik weer terug waar ik Xavier met de Aliusrots van Jordan zie staan. "Maar hoe...?" stotter ik. "Ik ben niet dom, ik heb Jordan zien lopen en hij deed super aardig. Toen moest ik aan jou denken en de enige plek waar ik normaal nooit zou kijken is hier," zegt hij als hij naar de la wijst. "Het spijt me, ik..." begin ik. "Geen excuses, breng dit terug naar Jordan, nu!" roept Xavier... of beter gezegd Xene.

Ik sta voor Jordans deur en klop. "Jordan, mag ik binnenkomen?" vraag ik. "Tuurlijk," hoor ik vanuit de kamer. Jordan heeft ook al zijn pyjama aan. "Wat is er?" vraagt hij. Ik laat de steen zien. "Ik moest deze teruggeven van Xene," zeg ik met nadruk op Xene. "Jij bent degene die hem heeft gepakt?" vraagt hij verbaasd. "Sorry, ik vond je zo gemeen als je de rots om had en ik wou gewoon niet dat je zo word als Xavier is en..." Ik word afgekapt door Jordan. "Doe jij nu eens rustig," zegt hij als hij naast me komt zitten. Ik adem in en uit. "Geef me die steen eens," zegt hij dan. Hij steekt zijn hand uit en ik leg het koordje met de paarse steen in zijn handpalm. Hij loopt naar het raam en opent hem. "Ik moet nog iets voor je terugdoen aangezien jij hier bent gebleven," zegt hij. Ik kijk hem verward aan voordat hij de steen het raam uitgooit. "Zeg tegen Xavier dat ik hem terug heb dan doe ik de rest," zegt hij als hij terug komt zitten. "Bedankt..." krijg ik alleen maar uit mijn keel geduwd...

Reacties (3)

 • Samanthablaze

  Xavier merkt dat na 5 seconden

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  #Jarianne
  Maar merkt Xene dat dan niet?
  Als Arianne de steen ziet, waarom zou Xene dat niet kunnen?

  3 jaar geleden
 • Amberfoster

  SHIPZZZZZZ

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here