Foto bij 004 • Nothing charms like chive

004 • Nothing charms like chive

Ik pak een scone van een van de schalen voor me en smeer er een dikke laag jam op. Teddie had gelijk, misschien is het eerste ontbijt na de vakantie inderdaad het beste ontbijt. Eerlijk is eerlijk, niet al het mugglevoer vind ik lekker - maar ik ben dol op scones met jam. En waar anders dan bij de muggles hebben ze scones? Precies ja, op Hogwarts.
'Sap, Ava?' Teddie grijnst terwijl ze een kan omhoog houdt. 'Deze keer helaas geen pompoen-appeljus.' Haar stem klinkt plagerig. Ik gniffel eventjes.
'In dat geval kan ik het wel hebben geloof ik.' Ik houd mijn beker omhoog en kijk hoe Teddie een oranje-geel goedje in mijn mok schenkt.
'Waar beginnen we zo mee?' Vraag ik met terwijl ik een grote hap neem van mijn scone. Zacharias Smith draait zich naar ons om en kijkt me met grote ogen aan. Zijn donkerblonde haar danst warrig over zijn voorhoofd en zijn groene ogen fonkelen.
'Avelin, heb je het niet gehoord? Professor Sprout schijnt Charming Chive op ons te willen gebruiken!' Hij klinkt enthousiast. Uit zijn plotselinge opmerking maak ik op dat we zo Herbology hebben. Ik trek mijn wenkbrauw op.
'Zij gaat het op ons gebruiken?' Ik voel hoe mijn mondhoek onbedoeld omhoog trekt, stel je voor...
'Nee, zij gaat het niet op ons gebruiken. Wij moeten het op elkaar gebruiken!' Ook Hannah Abbott heeft zich naar ons toegedraaid en ze klinkt uitgelaten.
'Ho, ho, charming watte?' Teddies gezicht staat verward en ik zie een vleugje beklemming in haar ogen.
'Charming Chive.' begint Hannah, ze praat iets zachter. 'Het is een kruid dat vroeger werd gebruikt om iemand naar je te laten verlangen. Het zorgt ervoor dat je de toediener begeert en dat je alles voor hem of haar over zou hebben.'
'Dat klinkt niet echt als iets waar Professor Sprout ons over zou onderwijzen...' Reageert Teddie, toch lijkt ze onder de indruk.
'Het is verboden.' Zegt Zacharias, meer opgewonden dan bevreesd.
'Nadat donkere tovenaars en heksen het hebben misbruikt, is het illegaal gemaakt. Slachtoffers werden zodanig gemanipuleerd dat ze alles - echt alles deden.' Knikt Hannah. 'Het is verboden om te gebruikten, te hebben en om zelfs maar te kweken. Het schijnt dat de Charming Chive erg schaars is geworden door het verbod.' Het blijft even stil en dan barst Teddie in een lachen uit.
'Het is een beetje naïef om te denken dat Professor Sprout ons zou laten werken met ongeoorloofde kruiden.' Zegt ze erna. Zacharias snuift en lijkt beledigd.
'Ze staat er toch bij om ons te controleren.' Luidt zijn zwakke verdediging.
'Het zou in elk geval een spannende les zijn.' Besluit Hannah. Ik knik langzaam. Charming Chive klinkt gevaarlijk maar aan de andere kant ben ik benieuwd hoe het is om onder invloed te zijn: ik ben nog nooit verliefd geweest of heb op die manier naar iemand verlangd. Hoe graag ik het ook wil, er gebeurt niets. Ik vind mensen vaak lief, maar daar blijft het bij.

Samen met Teddie loop ik naar de Hogwarts Greenhouses voor onze eerste les van het jaar. Inderdaad Herbology, wat ik al vermoedde.
'Waarom niet gewoon de Imperius Curse...' Mompelt Teddie.
'Wat zeg je?' Vraag ik verbaasd. Wát is ze van plan?
'Waarom Charming Chive?' Zegt ze nu iets harder. 'Waarom gebruikten ze niet de Imperius Curse?' Met haar vraag maakt ze een goed punt en ik denk even na.
'Misschien omdat die onvergeeflijk is.' Concludeert ze zelf.
'Of omdat je aan het slachtoffer ziet dat hij onder invloed van een vloek is.' Stel ik daarna. Teddie kijkt me aan en knikt. Ze lijkt onder de indruk te zijn van onze bevindingen.
'Een combinatie denk ik.' Besluit ze dan.

We lopen de enorme kas in, bijna alle leerlingen van Hufflepuff en Ravenclaw zitten al. Ze praten enthousiast en zenuwachtig met elkaar. Teddie en ik nemen plaats rond de enorme cirkel in het lokaal. In de cirkel staat een grote tafel met een groen zeil erop. Nieuwsgierig probeer ik te ontdekken wat eronder zit maar ik kan geen enkele glimp opvangen. Het ruikt in elk geval vrij sterk. De geur is bloemig en tegelijk musk-achtig. Niet heel smerig. Ik hoor vanuit het lokaal echter andere geluiden maar ik vind het wel gaan.

'Stilte alstublieft!' Het is Professor Sprout. Ze komt het lokaal binnenlopen en zonder iemand aan te kijken snelt ze op de tafel met het zeil af. Het wordt doodstil in de ruimte en Professor Sprout grijnst. De spanning van sommigen is overduidelijk.
'Ook ik heb de praatjes gehoord.' Begint ze terwijl ze het zeil wegtrekt. Ik merk hoe sommige mensen om me heen hun adem inhouden. Ook Teddie lijkt niet volledig op haar gemak. Op de tafel staan ontelbaar veel kleine plantjes. Ze hebben een felle blauw-paarse kleur en nu het zeil verwijdert is vormt er zich een bedwelmende walm in het lokaal.
'Helaas voor de hopeloze romanticussen in het lokaal.' Gaat Professor Sprout verder. 'De plant die u voor u ziet staan is geen Charming Chive.' Ik hoor een aantal mensen teleurgesteld zuchten terwijl anderen, zoals Teddie, opgelucht adem halen.
'Dit, dames en heren, is veel nuttiger dan dat.' Professor Sprout tilt een van de kleine plantjes op en houdt hem in de lucht. Ze kijkt me recht in de ogen aan.
'Dit is een Healing Hyacinth.'

Reacties (1)

  • Laleah

    Oh charming chive, daar had ik nog niet van gehoord! Klinkt interessant ^^

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here