Foto bij 006 • Rumour has it

006 • Rumour has it

Die avond is het onrustig de Great Hall. Mensen praten op zachte maar rumoerige toon met elkaar. Teddie en ik nemen plaats aan de Hufflepuff Table. Binnen no-time zit Olivia, Teddies zusje, naast ons. Ze kijkt Teddie met haar grote groene ogen aan.
'Is het waar?' Vraagt ze nieuwsgierig.
'Is wat waar?' Teddie knijpt haar ogen samen naar haar kleine zusje.
'Heeft Professor Sprout jullie Charming Chive op elkaar laten gebruiken?' Olivio fluistert het ''Charming Chive'' gedeelte. Teddies wenkbrauwen schieten bijna haar haargrens voorbij.
'Nee. Natuurlijk heeft ze dat niet! Hoe kom je daar nou weer bij?' Teddies stem is fel.
'Iedereen heeft het er over!' Olivia klinkt teleurgesteld. 'Het gerucht gaat dat Zacharias Smith hopeloos werd voor dat rode meisje van Ravenclaw...'
'Olivia, ga terug naar je vrienden. Dat verhaal van die Charming Chive is onzin.' Zegt Teddie streng tegen haar zusje. Olivia lijkt niet helemaal tevreden met de reactie. Ze trekt haar neus op en vertrekt zonder nog iets te zeggen naar de andere kant van de tafel.
'Is die Charming Chive nu serieus een ding hier?' Vraag ik Teddie als Olivia buiten gehoorafstand is. Teddie haalt geïrriteerd haar schouders op.
'Ik kan er niet tegen als mijn zusje hier leert over dat soort gevaarlijke stoffen. Ze zit hier op school, ze kan veel nuttigere dingen leren als ze zich eens met andere dingen bezig zou houden dan met stomme verhaaltjes.' Reageert ze boos. Ik hou wijselijk mijn mond en schep wat geroosterde roombonen op mijn bord.

Na het dessert staan Teddie en ik op. Hannah is halverwege het diner bij ons komen zitten. Zacharias schijnt de Hufflepuff Basement niet te willen verlaten, bang voor de roddels en pesterijen.
'Ik ga kijken hoe het bij Zacharias gaat. Niet iedereen zal die onzin van de Charming Chive gelover toch?' Zeg ik, ik twijfel zelf over mijn opmerking. Tijdens het eten heb ik regelmatig geroezemoes gehoord over de les Herbology die Professor Sprout vandaag gegeven heeft aan Ravenclaw en Hufflepuff. Hannah staat op.
'Ik ga met je mee.' Zegt ze vastberaden.
'Ik ga nog naar de bibliotheek.' Teddie is nog steeds niet in haar element en heeft constant doorgezeurd over Olivia en haar vraag. 'Ik wil graag meer weten over dat Charming Chive. Ik wil Olivia helemaal afschrikken.'
'Je zal vast niet de enige zijn.' Hannah glimlacht vriendelijk naar Teddie. 'Succes, ik ben benieuwd wat je er nog over vindt!'
'Dankjewel.' Teddie knikt zwakjes naar Hannah en loopt dan weg. Samen met Hannah loop ik naar de uitgang van de Great Hall. Bij de tafels van Hufflepuff en Ravenclaw is het opvallend leeg. Slytherin blijft nooit lang hangen en Gryffindor is druk. Drukker dan normaal. Bij het langslopen hoor ik Hermione mijn naam roepen maar ik negeer haar opzettelijk. Ik heb geen zin in de vragen over Charming Chive. Ik weet er zelf eigenlijk niet eens iets van. Tijdens het eten heb ik genoeg gejammer van Teddie aangehoord over het kruid. Gelukkig volgt ze me niet. Waarschijnlijk tegengehouden door Ronald, die nog steeds niet helemaal tegen me durft te praten vanwege Teddie.

'Avelin Meade.' Klinkt het. Ik kijk Hannah aan.
'Niet op reageren.' Mompel ik naar haar als ik bij de rand van de Great Hall iemand mijn naam hoor noemen. Haar ogen worden groot en haar lichaam verstrakt.
'Ik heb hier geen zin meer in, Hannah, kom mee.' Fluister ik. Hannah negeert me en kijkt met angstige ogen achter mij langs. Ik wil doorlopen als ik geen reactie krijg.
'Avelin.' Hannah's stem klinkt trillerig. 'Misschien is het toch beter als je er even gehoor aan geeft.' Ik trek een gekweld gezicht.
'Meade.' De stem klinkt nu dwingender en ik draai me om. Een aantal meter achter me staat Draco Malfoy met zijn ijzige grijsblauwe ogen strak op mij gericht. Hij heeft een soort waas van arrogantie om zich heen hangen zonder daar echt moeite voor te doen. Hij is alleen, geen hordes verliefde Slytherin meisjes achter hem, geen slome vrienden om hem heen, niet eens een verdwaalde eerstejaars die hij kan kleineren. Ik forceer een beleefd glimlachje naar hem, bang dat hij iets gemeens zal zeggen.
'Draco, goedenavond.' Mijn stem is zacht. Shit, ik ben duidelijk een beetje overdonderd. Het rotte buikgevoel wat ik sinds het innemen van de olie van de Healing Hyacinth niet meer heb, komt plots weer opzetten.
'Abbott. Ga. Ik heb het een en ander met Meade te bespreken.' Draco's stem klinkt kil. Ik ben verbaasd dat hij onze namen schijnbaar weet. Hannah kijkt me vertwijfeld aan. Ze is zodanig geïntimideerd dat haar angst het van haar loyaliteit wint. Ze geeft me een spijtige blik en vertrekt dan. Zo snel als het licht lijkt ze te verdwijnen. Mijn hart klopt in mijn keel als Draco voor me komt staan.
Ik ben niet bang. Ik ben niet geïntimideerd. Draco kan me niks doen hier, toch?
'Avelin.' Hij zegt mijn naam weer. Er trekt een zuinig lachje over zijn gezicht.
'Onze ontmoeting gisteren was niet de allerbeste, Potter verpestte de ruimte een beetje, vond je niet?' Zijn ogen kijken me kil aan. Zijn witblonde haar zit perfect gestyled. Hoe kan dat nog na zo'n lange dag?
'Nou, dat vond ik niet hoor.' Mompel ik zachtjes. Ik kijk weg. Ik weet dat Draco Malfoy een enorme hekel heeft aan Harry Potter. Ondanks dat zou ik nooit liegen over Potter. Hij verpestte niks. Draco kwam tenslotte op hen af!
'Nee natuurlijk vond je dat niet.' Draco klinkt spottend. 'Ik haat small-talk, Avelin, dus ik kom maar gelijk met de deur in huis vallen.' Hij heft zijn kin op. Onbewust deins ik iets achteruit.
'Ik weet dat jullie vandaag les hebben gehad met Charming Chive. Morgen heb ik Herbology en ik wil en moet weten waar Professor Sprout haar voorraad Charming Chive heeft liggen.' Zijn stem klinkt dreigend maar het is duidelijk dat hij probeert me vriendelijk te benaderen. Toch is die koude, kwaadaardige toon niet zomaar te verbergen. Zijn ogen kijken me hooghartig aan. Ik slik. Hoe kom ik hier onderuit?

Reacties (1)

  • Laleah

    Damnnn Draco! Wat. Ben. Jij. Van. Plan.

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here