Ik was uit de auto gestapt en rustig over het campus naar mijn kamer gesloft. Daar kwam ik Jamie tegen, die gewoon rustig op zijn laptop bezig was. Zodra hij me zag begon hij te fronsen "jij ziet er niet erg gezond uit".
Ik schudde mijn hoofd en gooide de deur achter me dicht, waarna ik op mijn bed plofte "ik ben ziek".
"Wat mankeert er?"
"Ik ben enorm verkouden, misselijk en constant moe" legde ik uit.
"Klinkt geweldig" gaf hij toe.
Ik schudde mijn hoofd "heb jij nog iets leuks gedaan dit weekend?"
Jamie haalde zijn schouders op "Dave en ik zijn vrijdagavond uit gegaan".
"Hoe gaat het trouwens tussen jou en Alison?" vroeg ik opeens geïnteresseerd.
"Wel goed, ze komt zomenteen nog even langs" vertelde hij nonchalant. Oh, handig. Ik had helemaal geen zin om iemand onder ogen te komen. Ik wou op bed blijven liggen en helemaal niets doen.
"Hebben jullie weer een date?" vroeg ik verder.
Jamie knikte "we gaan eerst even naar het huiswerk kijken dat ze niet begrijpt en daarna misschien nog een drankje drinken in de stad".
Ik knikte "doe maar ruig". Jamie grinnikte hoofdschuddend en keek weer naar zijn laptop. Ik ging mijn tijd maar weer verdoen aan slapen, gezien ik daar toch al zo goed in was.

Toen ik mijn ogen weer opende omdat mijn telefoon zoemde, was Jamie verdwenen. Ik kwam langzaam ietwat overeind en keek op mijn telefoon. Twee uur later.
Ik had een sms'je van Harry, vragende hoe het ging. Nou ja, de situatie was niet veel veranderd tegenover zojuist. Ik was alleen gelaten en voelde me niet fit. Wat wou je nog meer?
De kans dat ik morgen naar de les kon schatte ik minimaal in. Ik voelde me vast niet van de ene op de andere dag beter. Nadat ik Harry terug ge-sms't had, stuurde ik Liam nog een berichtje over het feit dat ik morgen waarschijnlijk niet in de les aanwezig was.
Liam reageerde al vrij snel met de vraag waarom en waar ik nu was. Al snel was besloten dat hij even langs zou komen om te overleggen over wat nu precies ons plan was. Aan de ene kant wou ik nog steeds niemand onder ogen komen, maar aan de andere kant hadden Jamie en Alison me waarschijnlijk ook al beide gezien en was overleggen met Liam wel degelijk nodig.
Ik hoorde iemand op de deur kloppen. Met moeite kwam ik overeind en opende ik de deur voor Liam. Liam keek me ietwat bezorgd aan "je ziet er inderdaad niet erg gezond uit". Nee goh. Erg nuttig dat iedereen me dat vandaag bleef vertellen. Alsof ik dat nog niet door had inmiddels.
Ik wenkte dat hij naar binnen moest komen en nam vervolgens mijn laptop er bij. We bespraken wat we dit weekend ook besproken hadden en uitgewerkt. Liam had tevens zijn laptop mee genomen. Dat bleek achteraf wel handig, gezien we op deze manier gewoon naast elkaar konden zitten en er aan konden werken.
Mijn concentratie was waardeloos, maar het was beter dan al het werk laten liggen voor een andere dag. Ik wou Liam niet in de steek laten wanneer het op het project aan kwam. Voor dat uurtje kon ik vast wel wat energie er in steken. Daarna kon ik altijd nog rustig aan doen. Dat was voor vannacht en morgen toch ook al het plan.
Harry sms'te me ondertussen terug. Het leidde me nog meer af. Dat leek Liam op te vallen. Gelukkig kon hij er wel mee lachen.
Inmiddels was ik niet meer zo bang voor wanneer Liam de waarheid zou vertellen over Harry en mij. Liam was niet echt een opschepper met flinke praatjes en dus ging ik er wel van uit dat hij het voor zichzelf kon houden. Al zeker nu we zo goed met elkaar om konden gaan. Ik vertrouwde Liam.

Reacties (3)

 • Smexy

  Ja, ik heb me aangemeld voor een code en ik heb 3 codes gehad. Twee voor NL en één voor BE.
  Ik snap inderdaad dat heel veel mensen willen en dat het misschien lullig is voor andere op dit moment en dat spijt me. Ik ga je even een prive bericht sturen waarin ik uitleg waarom ik het wel gedaan heb.

  4 jaar geleden
 • Qualantinos

  haha ik zou het ook niet kunnen of willen.

  En nee ik heb niet meer geprobeerd om tickets te bemachtigen. Ik dacht één keer is wellicht ook wel genoeg en ik gun het anderen die t niet gelukt is de eerste keer ook wel. Heb jij het geprobeerd dan?

  4 jaar geleden
 • Smexy

  Wauw, huiswerk maken terwijl je ziek bent, ik zou het niet kunnen. Goodjob Louis.

  Heb jij nog tickets proberen te bemachtigen vandaag?

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen