Jessica had oprecht verbaasd opgekeken toen ik binnen kwam lopen zonder Louis. "Waar heb je Louis gelaten?" was dan ook de eerste vraag, in plaats van hoe het met me ging.
"Op het campus" was mijn simpele antwoord.
"Het is toch niet over tussen jullie twee hè?" vroeg ze voorzichtig. Ik lachte even "nee, het is niet over. Louis is ziek en wou zijn kamergenoot ook eens gezelschap houden".
"Ziek?"
"Griepje, denk ik".
"Hmm, wens hem beterschap namens mij" reageerde Jessica uiteindelijk, waarna ze weer verder ging met poetsen. Ik nam mijn koffer mee naar mijn slaapkamer en begon toen met alle spullen weer uit te pakken. Natuurlijk gooide ik wel de kledingstukken bij de was die gewassen moesten worden.
Ik wist zeker dat ik me alleen ging voelen vanavond en vannacht. Louis was dan ook meer dan een week constant bij me geweest. Ik liet me op het bed zakken en ging languit liggen. Ik moest een manier zoeken om de tijd te doden vanavond. Ik wou niet alleen zijn. Dan zou ik echt in een gat vallen. Ik was slecht in alleen zijn, ongeacht dat ik meestal alleen was geweest voordat ik Louis kende. Ik kon er maar niet aan wennen.
Nog geen half uurtje later belde Gemma op. "Harry wat doe je vanavond?"
"Nog niks, hoezo?"
"Ik moet je echt even spreken. Zullen we uit eten gaan?"
Ik was ietwat verrast. Dat klonk alsof er iets ernstigs gebeurd was. Maar goed, ik wou een opvulling voor mijn avond en dit was wel een manier om dat te doen. Gemma en ik spraken af in een ietwat luxe eetgelegenheid. Dat konden we ons beide wel veroorloven en voor eens mocht dat ook wel.

Ik had mijn nette blouse aangetrokken en een getailleerde broek met nette schoenen. Toen ik Gemma voor het restaurant ontmoette, keek ze me aan, zichtbaar onder de indruk. "Jij bent er netjes op gekleed" merkte ze op. Ik glimlachte en knikte. Zelf had ze een net jurkje aan en haar haren netjes opgestoken.
"Jij anders ook wel" merkte ik op. Ze glimlachte ook en wenkte toen dat ik mee naar binnen moest komen. We werden aan een tafeltje in een hoekje gezet waar we genoeg privacy hadden. Dat leek Gemma wel fijn te vinden. Juist om die reden werd ik alleen maar nerveuzer voor wat ze ging vertellen. Gemma was echter over totaal andere dingen aan het praten. Dat vond ik fijn maar tegelijkertijd ook wel ergerlijk. Ik was heel erg nieuwsgierig. Dat probeerde ik te verdringen. Ik moest me er maar overheen zetten. Gemma moest iets op haar eigen tempo vertellen en zich niet gedwongen voelen omdat ik vond dat ze het per direct moest vertellen.
Zodra de serveerster kwam vragen of we iets wouden drinken, wist ik wel dat ik voor wijn zou gaan. Ik had een zwak voor wijn en hier was het eigenlijk ook wel de bedoeling om wijn te drinken bij het eten. Tenminste, dat vond ik altijd wel zoiets netjes. Gemma besloot mijn voorbeeld te volgen en bestelde daarbij ook gelijk de fles water met twee glazen die al klaar stonden.
Nadat we de menukaart beiden bekeken hadden en wachtte totdat ze onze bestelling op kwamen nemen, praatte we even bij over onze week. Ook Louis kwam natuurlijk uitgebreid ter sprake. Gemma mocht Louis wel vertelde ze. Dat was dan ook wel een beetje te merken. Sinds dat ik met Louis om ging, zag ik Gemma veel vaker. Ze leek zich meer gewenst te voelen en liet veel meer van zich horen. Waarschijnlijk dus ook omdat Louis de sfeer nog wat beter maakte. Daar was ik Louis heel dankbaar voor. Ik wou al een tijdje een betere band met mijn zus en dit was wel een manier om zoiets te bereiken.
"De rest van mijn week was een chaos maar wat me vandaag gebeurde sloeg alles" sloot ze mee af.
Ik trok mijn wenkbrauw op "vertel". Nu gingen we het krijgen. Hét nieuws.
"Ik werd benaderd door mam".

Reacties (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen