Foto bij Chapter seven | OO7

POV: Sunset

Condor loopt naast me, maar reageert op Luke's bewegingen. Hij verstijft namelijk. Niet van angst, dat kan ik zien. Meer van woede lijkt wel. Tegenover ons komen twee jongens aanlopen. De een onderdanig, de andere Dominant.
"Luke...?" Mijn stem klinkt vragend. Luke maakt een brommend geluid en ik houd mijn mond verder. De twee komen dichterbij en ik kan ze nu ook beter zien. Ik zie dan ook meteen wie de Dominant is. De langere jongen, met zijn haar geverfd in... Nou ja, ik kan het alleen omschrijven als galaxy. Ik zou niet weten wat voor naam ik er anders aan moet geven. De ander is kleiner, maar lijkt wel breder. Zijn ogen zijn naar de grond gericht. Zijn haar is bruin en krult. Hij heeft een een hoed op zijn hoofd en zijn haar steekt daar speels onderuit.
"Hemmings! Ik had niet verwacht jou nog tegen te komen!" zegt de langere jongen tegen Luke. Hij kent hem overduidelijk.
"Clifford," dat is het enige wat Luke antwoord. Wacht, wacht even. Clifford? Dit is de zoon van de bevelhebber van het land? Zijn voorouders hebben ervoor gezorgd dat de bevolking onderverdeeld werd in Dominant en Onderdanig.
"Nou nou, wat zijn we weer sociaal. Wie is je Onderdanige? En moet je dat niet aan een riem hebben? Niet alleen de hond." Er speelt een sarcastische glimlach op het gezicht van de galaxy jongen. Mijn ogen schieten omhoog van de grond naar de Onderdanige tegenover mij. Maar hij lijkt niet aan een riem vast te zitten. Gelukkig voor hem.
"Dit is Sunset. Sunset, dit is Michael." Ik kijk even naar Luke en dan naar Michael.
"Aangenaam, meneer Clifford," klinkt mijn stem zacht. Hij knikt alleen naar me. Michael dus. Op het riem gedeelte gaat Luke niet eens in.
"Dit is Ashton," zegt Michael. Luke laat zijn ogen over de jongen gaan, die nog meer in elkaar krimpt.
"Hij is wel bang, niet? Wat heb je met hem gedaan dat hij nu al zo is?" vraagt Luke sarcastisch. Ashton kijkt met grote geschrokken ogen op en kijkt dan angstig naar Michael. Maar die schenkt geen aandacht aan zijn onderdanige en kijkt Luke woedend aan.
"Pardon? Ik bepaal zelf wel hoe ik met hem omga! Dat jou onderdanige nou zo weinig respect heeft, daar kan ik ook niets aan doen. Heb je haar niet geleerd dat ze niemand in de ogen moet kijken?"
Luke antwoord met een lach. "Wat is dat nou voor een onzin. Ze mag mij gewoon aankijken, net als iedereen. Ik leer haar niet dat ze bang voor me moet zijn. Jij leert dat Ashton duidelijk wel."
Michaels ogen spuwen vuur. "Misschien moeten we dan maar eens van Onderdanige ruilen." Mijn blik gaat geschrokken van Michael, naar Ashton en dan naar Luke. Het is nauwelijks merkbaar maar Luke heeft zich net wat groter gemaakt. Condor verplaatst zich zodat hij tegen mijn benen aanstaat. Hij beschermt me, besef ik nu.
"Dat denk ik niet." zegt Luke, zijn stem klinkt verrassend kalm.
Michael snuift, pakt Ashton ruw bij zijn arm en draait dan om de andere kant op. Zodra ze uit het zicht zijn ontspant Luke en gaat Condor weer zitten.
"Luke?" vraag ik wat angstig. Hij kijkt me aan en aait me dan over mijn haar. Ik duik even in elkaar, maar als ik merk dat hij niets doet ontspan ik weer.
"Niets aan de hand, oke? Ik laat hem niet aan je komen."

Reacties (3)

 • Snapple

  Om de hoeveel dagen komt een nieuw hoofstuk?

  3 jaar geleden
 • Page394

  Snel verder! Het is echt een leuk verhaal!

  3 jaar geleden
 • Snapple

  Ik vind het jammer dat Michael slecht is :-(

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here