Foto bij 005 • Kleine duivel


Met een klap werd de lucht uit haar longen geslagen toen Eleanor met haar rug tegen de muur gedrukt werd. Een staf porde pijnlijk in haar hals. Ze hapte naar adem en keek toen met grote ogen vooruit naar de vrouw met de zwarte, rossige krullen, die met een duivelse lach de stok nog eens hard in haar nek drukte. Ze hoestte en Bellatrix lachte krijsend. Eleanors handen graaide naar de armen van de heks en ze probeerde zich uit haar greep te wurmen, maar met elke beweging die ze maakte, drukte Bellatrix haar hand harder tegen haar keel. De scherpe nagels boorde in haar huid en ze was bang dat ze dadelijk dwars door haar heen zouden steken. Ze kon niet slikken, niet praten en niet ademen. Paniek zaaide zich door haar lichaam en toen plotseling, was er niets meer. Ze staarde in de bloeddorstige ogen van de heks die haar met al haar kracht wurgde, maar er was geen angst meer. En toen ze sprak, was haae stem ijzingwekkend kalm.
      'Wat is er gebeurt met 'ze hoort bij Draco'?' kon ze tussen door de druk heen uitbrengen. Ze wist niet waar het vandaan kwam en ze hoorde haar geweten haar tot zwijgen smeken. Toch leek het alsof ze er niet naar zou gaan luisteren.
      Bellatrix schaterde het uit. 'Mijn neefje is jou niet waardig, verraderskind! Je mag blij zijn dat ik je toen en daar niet van die toren heb gesmeten, maar dit is veel leuker.' De kleur van haar irissen verduisterden tot haar ogen bijna helemaal zwart zagen toen ze de staf dieper in haar hals duwde. 'Geniet er nog maar van, smerig halfbloedje. Vandaag of morgen zal je verlost zijn van al je pijn,' fluisterde ze, terwijl ze de staf een draai gaf en deze onder haar kin duwde, 'daar zal ik persoonlijk voor zorgen.'
      'Voel je je door mij bedreigd?' vroeg Eleanor en keek de heks recht aan. Alsof er een knop was omgedraaid, had ze de dreigementen van de heks niet eens gehoord en kon ze haar met nieuwe energie aankijken. Energie die uit het diepste van haar wezen leek te komen.
[tab[Bellatrix leek even van haar stuk gebracht, maar herstelde zich snel weer en griste een hand vol haar en drukte Eleanor met haar hoofd hard tegen de muur. 'Achteloos wicht! Ik zal-'
      'Bellatrix!'
      Verschrikt keek de heks om. Eleanor draaide haar ogen naar het einde van de hal, waar een man met lang, blond haar de gang betrad. Ze herkende hem, het was Draco's vader Lucius. Er was iets duidelijk aan hem veranderd. Eleanor wist dat hij in Azkaban had gezeten en het had hem geen goed gedaan. Zijn witblonde haar dat eens glanzend en fris over zijn schouders hing, leek nu mottig en ongekamd. Zijn ogen waren rood, vermoeid en zaten diep in hun kassen gezonken, waaronder dikke, blauwe wallen afstaken tegen zijn bleke huid. Ze kon zich niet herinneren wanneer ze hem het laatst had gezien, maar toen was hij een stuk meer bekwaam in het scheren van zijn gezicht; het leek nu ronduit slordig gedaan. Ze herkende hem haast niet, was het niet voor zijn heldere stem. De statige, hooghartige, Lucius die zij voor ogen kon halen, zag er een stuk beter uit dan deze vagebond.
      Hij keek haar even kort aan en richtte zich weer op de heks die Eleanors haar nog steeds strak vast had. 'Ik geloof niet dat onze gast zo behandeld dient te worden.'
      Bellatrix liet Eleanor prompts los en ze voelde hoe haar hoofdhuid weer ontspande. 'Gast? Zij is niets meer dan een indringer! Een vieze rat die zich door een gat in de muur gepropt heeft en onze gangen vervuild. Luister naar mijn woorden, Lucius.' Zijn naam sprak ze zo snel uit dat Eleanor het haast niet verstond en ze sliste toen zijn naam op haar tong bleef hangen. 'Bespaar me die hoogmoedige façade, want wij weten beide even goed dat je hier enkel welkom bent, omdat het je eigen huis is.'
      'En omdat het nog steeds mijn eigen huis is, kan ik dusdanig bepalen welke mensen ik buiten de muren wil houden. Dus voordat ik je op onbehouwen manier de deur moet laten zien, vraag ik je nogmaals je handen van onze gast te houden.'
      'Ha!' spuugde Bellatrix, 'Onbehouwen? En waarmee dan? Ben je vergeten dat de duistere heer je staf van je heeft afgenomen?'
      Eleanor zag Lucius' gezicht vertrekken. Ze schraapte kort haar keel om Bellatrix aandacht te trekken en stapte astrant bij haar vandaan. 'Ik weet niet wat je plannen met mij anders waren, maar ik zal vanavond Meneer Malfoy vergezellen.' Ze lichtte haar ogen even op naar de langere Lucius en liep toen met geheven hoofd de gang in. Een stiekeme glimlach kon ze toch niet onderdrukken toen ze zich voorstelde hoe ze Bellatrix perplext achterliet. Ze draaide zich kort om, keek Lucius aan en glimlachte. 'Komt u nog?'
      En daar was die gezichtsuitdrukking. Het liefst was ze in lachen uitgebarsten, maar ze hield zich in. Lucius trok zijn jas recht en liep achter haar aan. Ze trok haar wenkbrauwen kort op naar Bellatrix en hoewel ze wist dat dit nog een staartje zou krijgen, kon ze nu heerlijk genieten van het feit dat ze Bellatrix Lestrange de baas was.

Lieve lezers, ik heb een vraag voor jullie. Voor school moet ik een sollicitatie voorbereiden voor een droombaan. Omdat ik nog niet zeker weet wat ik wil doen heb ik vor het simpelste gekozen, Auteur. Dat is daadwerkelijk ook mijn droombaan, maar helaas niet iets waar je brood mee op de plank brengt.
Afin, ik zat me te bedenken welke vragen mijn klasgenotjes zouden kunnen vragen waarmee ik mezelf zou moeten verdedigen als auteur en mijn "boek" aanprijzen. Ik bedacht me dat deze vraag dan zou komen:
'Hoe onderscheid jij jezelf/jouw schrijfwerk van andere schrijvers? Wat maakt jouw werk speciaal?' Dus aan jullie vraag ik om deze vraag te beantwoorden. Het hoeft niet, maar ik zou het echt tof vinden als jullie die tijd even zouden willen nemen! Dit ga ik bij beide actieve verhalen vragen namelijk.
Heel erg bedankt voor het nemen van de tijd, ook voor alleen het lezen an dit gewauwel! Jullie zijn echt toppers!!Reacties (4)

 • GossipGirl21

  Jij schrijft echt goed. Normaal lees ik deze verhalen nooit. Maar nu wel.

  2 jaar geleden
  • Laleah

   Super leuk om te horen! Dank je wel!

   2 jaar geleden
 • Histoire

  Hopelijk kan Narcissa wel Bellatrix op andere gedachten brengen. Ze is veel moederlijker en geeft om haar zoon, dus ik denk wel dat ze Eleanor zou willen beschermen van haar zus.

  2 jaar geleden
  • Laleah

   Jij bent veel te slim weet je dat hahaha

   2 jaar geleden
  • Histoire

   Haha, bedankt! (: Maar een hoofdstuk of zo later staat dat ze tegen Eleanor is omdat ze Draco in gevaar zou kunnen brengen, dus ik heb me al bedacht. :'D

   2 jaar geleden
  • Laleah

   Hahaha

   2 jaar geleden
 • Altaria

  dont really know what to say, i love it

  3 jaar geleden
 • GoCrazy

  'Hoe onderscheid jij jezelf/jouw schrijfwerk van andere schrijvers? Wat maakt jouw werk speciaal?'
  Jouw werk is speciaal omdat het een unieke verhaallijn is die ikzelf (zelf nog niet in varianten) eerder ben tegengekomen.
  Buiten de unieke verhaallijn is het ook goed geschreven en soms best onvoorspelbaar.
  Je verhaal is nooit saai, want ieder hoofdstukje gebeurt er gewoon wel iets. Zoals nu, het gebeuren met Bellatrix heeft waarschijnlijk niet zo'n grote/geen impact op de rest van het verhaal (ik kan dat natuurlijk wel niet voorspellen, dus wie weet...), maar het maakt het verhaal niet saai. Er blijven dingen gebeuren:)
  (Dit betekend natuurlijk ook niet dat er altijd iets moet gebeuren he, zolang het maar niet saai wordt is het oké:))
  Je verhaal is ook niet overdreven langdradig, of juist erg kort geschreven. Het heeft (naar mijn gevoel) de juiste lengte.

  Nu weet ik het even niet meer, maar het is gewoon een topverhaal!:)
  Groetjes;)

  3 jaar geleden
  • Laleah

   Hahaha dankjewel! Jij breekt het record van langste reacties, dus je krijgt een medaille;)!

   3 jaar geleden
  • GoCrazy

   Haha super!:)

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen