Feedback is nog steeds altijd welkom!

'Keyon? Zou ik jou shampoo mogen lenen? Ik ben die van mij vergeten.' Ik kwam net uit de douche in mijn joggingsbroek en met een te groot shirt aan. 'Ja hoor, hier is 'ie.' 'Dank je wel.' Yusaku gaf me een klopje op mijn rug en verdween de douchecabine in. Ik voelde me nog steeds een beetje sip. Toen ik terug was gekomen van de wc stonden Yusaku en Femmie te praten en hadden we de rest van de avond met z'n drieën besteed. Femmie en ik hadden niet echt met elkaar gepraat, het waren eerder Yusaku en Femmie of Yusaku en ik die samen sproken. Ik was bang dat ik Yusaku kwijt aan haar zou raken, dat hij haar uiteindelijk aardiger vond en liever met haar om zou gaan. Zulk soort dingen gebeurden vaak in mijn klas, dat iemand de ander voor iemand verkoos. Ik was bang om weer plotseling alleen te zijn. Ik zat op mijn bed in klaarmakerzit en las mijn boek. Ik las Medea van Shakespeare. 'Wat lees je?' Yusaku was naast me op bed komen zitten en keek naar het boek wat ik in mijn handen hield. Hij liet mijn fles shampoo die had geleend had in mijn tas glijden en wachtte op mijn antwoord. 'Shakespeare.', zei ik, en ik keek op. 'Echt? Zo cool! Waar heb ie die vandaan!?' Ik schoot in de lach, maar helemaal echt was die niet, ik voelde me nog steeds hol van binnen. Of nou ja, juist niet hol, juist vol met angst. 'Die is gewoon van de bieb hoor.' 'Oh echt?' 'Ja.' 'Dan moet ik maar ook een keertje gaan kijken.' Ik knikte en gaapte. 'Haha je bent echt moe hé? Ik zou als ik jou was maar gaan slapen.' 'Ja, inderdaad.', gaapte ik. 'Welterusten dan, ik hoop dat je lekker kunt slapen, je zult het nodig hebben.' Hij stond op en drukte een kus boven op mijn hoofd. Ik bloosde en stamde een beetje verlamd: 'J-ja...welterusten.' En ik knipte het licht uit.

Ik had die nacht een hele vreemde droom, en met heel vreemd bedoel ik dus ook echt héél vreemd. Ik droomde dat ik een prins was, maar geen prins op een wit paard, nee, eentje op een groen nijlpaard. Ik had een tomaat in mijn zak zitten die me vertelde dat ik het bos in moest rijden op mijn nijlpaard, maar dat wou het nijlpaard niet. Toen ging ik verder rijden op een gigantische gans zonder vleugels en liet ik mijn nijlpaard achter me. De tomaat zei dat de benzine van mijn gans op was en dat ik moest gaan tanken. Maar er was geen benizine, dus toen zei de tomaat dat ik op de gans moest gaan plassen. Dat wou ik niet, dus toen ging ik te voet verder. Toen hoorde ik opeens een stem: 'Hee jij daar!' Ik keek om me heen om te kijken waar het geluid vandaan kwam. 'Ja jij! Met die lelijke sokken!' Ik keek omhoog en zag Yusaku grijnzend in een toren zitten. Zijn haar was wel 20 meter lang en het hing uit het raam. Hij had ook een kroon die scheef op zijn hoofd stond. 'Kom naar boven!' 'Hoe dan!?' 'Gebruik het haar als een touw, idioot.', zei de tomaat. Dus ik klom naar boven aan Yusaku's haar. 'Wat doe jij hier, prins?', vroeg ik terwijl ik een buiging voor hem maakte. 'Hé hé!', riep hij beledigd uit. 'Dat ik geen tieten heb betekend niet dat ik geen prinses ben! Ik ben de prinses van deze toren! Dat je lelijke sokken draagt beteken niet dat je je moet gedragen alsof je van een hogere rang bent.' We dronken samen een kopje thee gemaakt van struisvogeleieren en wat er daarna allemaal gebeurde was allemaal erg vaag en het laatste wat er gebeurde voordat ik mezelf wakker lachte was de tomaat die in Yamada met een tutu veranderde en in een vreemde taal een of ander operalied begon te zingen en toen keihard riep dat hij moest bevallen.

'Wat is er Keyon? Waarom lach je?' Ik lag hikkend van het lachen in bed. Ik wist niet eens dat ik zulke bizarre dingen kon bedenken, laat staan er over dromen. 'Ik had dacht een bizarre droom, moet je horen:' En ik vertelde de hele droom aan hem. 'Wie is Yamada?' 'Iemand van mijn school.', zei ik kortaf. 'Is hij aardig?' Ik lachte honend. 'Hij is de reden dat ik ooit een keertje op een koude wc vloer heb gezeten en mijn lunch er uit heb poroberen te werken.' Yusaku zei niks, niet wetend wat hij moest zeggen. Hij raakte zachtjes mijn arm aan. Maar opeens ging er keihard een alarm af. Een paar kinderen schrokken wakker en ik keek geschrokken om me heen. Wat was er in Chastrifol's naam aan de hand?!

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here