Ik heb iets veranderd in het verhaal: Yusaku heeft geen oudere broer die uit huis is meer, maar een oudere zus, dus even dat je het weet.

En omdat sommige namen best vreemd/lastig zijn is hier nog hoe je letterlijk die lastige(re) namen uitspreekt:

Keyon: Kiejon
Yusaku: Juusaakuu
Yamada: Jaamaadaa
Yuki: Juukie
Crystal: Kristal
Hotaki: Hootaakie
Chastrifol: Ghastriefol

Toen we de kamer binnen stapten dacht ik eerst dat we een vierpersoonkamer met twee tweepersoonsbedden binnen gekomen waren, ,aar het bleken twee gewone bedden te zijn. Of nou ja, gewoon was het niet, ze waren hartstikke groot. De kamer was super luxe en toen ik op een bed neer plofte zakte ik kat weg in alle kussens. Yusaku ging ook liggen en ik hoorde hem grinniken. Het grinniken ging over in luid lachen. 'Wat is er?', vroeg ik met een grijns. 'Ik wed dat de leidingen de haren uit hun hoofd trekken, dit gaat ze zo veel kosten! Of zou dit onder de verzekering vallen? Ik weet het niet, maar het is wel erg grappig. Zullen wij zo samen in een kano?' 'Ja, natuurlijk.', zei ik blij.

'Yusakuuu! Zullen wij samen in een kano?' Ik zuchtte, Femmie kwam er weer aan. 'Sorry, ik ga al met Keyon in een kano.' 'Oh.. Maar er is ook een kano voor drie personen!' Yusaku lachte een wees naar de kano waar ze het over had. Zijn drie broertjes zaten al met hun zwemvesten aan in de kano en deden alsof ze een rivier af vaarden. 'Sorry Femmie, misschien een andere keer.' Ze zuchtte een beetje geïrriteerd. 'Homo's.' Als ze dit tegen iemand uit mijn klas had gezegd zou hij waarschijnlijk ongelofelijk boos en beledigd zijn, maar Yusaku schoot in de lach en sloeg me op mijn schouder. 'Ik zei toch dat ze verliefd op je is.', zei ik, en ik porde hem. 'Nou en, ik toch niet op haar.' 'Het is een mooi meisje hoor.' Waarom zei ik dat? Waarom probeerde ik hem aan te moedigen tot iets waar ik eigenlijk doodsbang voor was. Ik was echt een dom, klein gay'tje. 'Wat? Ben jij zelf op haar of zo?' 'Oh echt niet!', verdedigde ik mezelf. 'Homo.', imiteerde hij haar. Ik lachte en gaf hem een duw. 'Kom, laten we peddels gaan zoeken.', zei hij nadat hij me tegen mijn voorhoofd had gepord. Ik liep achter hem aan naar de berg peddels en bekeek ze. Ik moest niet een te grote nemen, ik was zelf niet erg lang of sterk. Yusaku viste meteen een blauwe peddel uit de hoop. De peddels met de blauwe uiteinden waren het grootste. Ik pakte een groene, die was één maat kleiner dan blauw. Yusaku was precies geschikt voor de blauwe peddel, hij was langer en sterker dan ik, maar mijn groene peddel was eigenlijk nog een stuk te groot. Maar ik wou geen rode pakken, dan was ik een watje, en zo veel kleiner dan Yusaku was ik nou ook weer niet, dan zou hij denken dat ik zwak was. Nou ja, eigenlijk was ik dat ook.

'Keyon! Keyon kijk uit! Keyon naar rechts sukkel!', riep Yusaku geschrokken uit, maar toch hoorde ik ook iets van plezier in zijn stem. We vaarden de wilde rivier af, maar nu botsten we bijna tegen een nest eenden aan! 'Whoah!', riep ik, en ik stak de punt van mijn peddel in de grond om ons van de kant af te duwen. 'Whaaaah!', lachte hij terwijl we een wilde stroom af gingen en ondertussen tegen allemaal stenen en rotsen aan botsten. 'Zullen de kleintjes niet doodsbang zijn!?', riep hij lachend. 'Ík ben doodsbang!', lachte ik. 'En die eenden net ook, we hadden ze op een haar na vermoord Yu!' 'Nou lekker toch? Dan hadden we eendenpastij!' 'Yu!' 'Rustig, ik maakte maar een grapje!'

'Het is hier prachtig hé, is het niet?' 'Zeker.', zuchtte ik. We hadden onze kano op de kant geschoven en zaten op een grote rots langs de rivier uit te rusten. Ik was nog een keertje in het water gevallen, maar gelukkig wa shet in een dieper en veiliger stukje en had ik mijn zwembroek aan. Mijn natte shirt kleefde langs mijn lichaam en ik trok mijn verzopen gympen uit. 'Gelukkig leef je nog.', lachte Yusaku. 'Het zou namelijk erg zonde zijn om te sterven voordat je in dat geweldige bed in het hotel heb geslapen.' Ik lachte en gooide mijn natte sok in zijn gezicht. 'Oh, en daarna ben ik dus klaar om te sterven?' 'Dan zijn al je levensdoelen toch bereikt? Wat wil je nou nog meer dan op die zachte kussens te liggen?' Nu gooide ik ook mijn schoen naar zijn hoofd, maar hij ving die op en gooide 'm weer terug. 'Hee, nu je toch al nat bent, zullen we anders een stukje gaan zwemmen? Je bent toch niet meer verkouden?' Shit, hier kon ik niet onderuit. 'Nou.. Ehm... Ik-ik weet het niet.', protesteerde ik. 'Wat? Ben je bang voor water?' 'Nee!', zei ik gauw. 'Kan je niet zwemmen?' 'Natuurlijk wel!' Yusaku kantelde zijn hoofd een beetje en keek me bedenkelijk aan. 'Waarom wil je dan niet zwemmen?', vroeg hij een beetje bezorgd. 'Oké, oké, ik kom al, maar je moet me niet uitlachen oké?' 'Uitlachen waarvoor?' Ik werd een beetje roze en keek beschaamd naar mijn natte voeten. 'Mijn lichaam.', mompelde ik beschaamd. 'Ach houd je kop Key, ze ziet er echt niet zo erg uit als je denkt hoor.' 'Nou goed dan.', zuchtte ik verslagen. 'Jahhs, strippen bitch!', riep hij. Ik schoot in de lach. 'Als je dat tegen een meisje zou zeggen zou je echt een trap tussen je benen krijgen, gast.' 'Maar waarom zou ik dat tegen een meisje zeggen?', vroeg hij doodserieus. 'De enige die ik hier wil zien strippen ben jij hoor.', grijnsde hij met een wenkbrauwwiebel. 'Nou, ik heb echt geen idee wat Femmie bedoelde met gay.', grinnikte ik quasi-onschuldig. 'Wie als laatste in het water is is een pot mayonaise!', riep hij terwijl hij zijn shirt uit trok. 'Hee, niet eerlijk!' Ik haalde even heel diep adem voordat ik ook mijn shirt over mijn hoofd trok, bij mijn schoenen neer legde en er ook in sprong. 'Ik moet uit de kast komen Yu, ik idetificeer officieel als een pot mayonaise.', giechelde ik. 'Nou, sexy zeg.', lachte hij. 'Ik heb echt altijd al beste vrienden willen zijn met een pot mayonaise.' Beste vrienden? Het was alsof er een blije ballon in me opgeblazen werd. Waren we echt beste vrienden? Ik bedoel, voor mij was er vrij weinig keuze, maar Yusaku had de keuze en hij vond mij zijn beste vriend! We besteedden wat tijd met lachen, handstanden en salto's maken in het water en water in elkaars gezicht spatten, totdat ik iets in de verte zag waarvan ik lijkbleek weg trok.

Reacties (2)

 • DeNaamIsGideon

  OH NEEN! HET IS EEN BOOM!
  OH WACHT DAT HOORT GEWOON IN EEN BOS

  4 jaar geleden
 • aarsvogel

  Lijkbleek van enge Wortel, Kip en Broccoli

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen