Voor Barchie!
Van een 5SOME naar verboden appels. Ik.. uh. Ja. #FPisdaddythough

Het was een warme na zomermiddag en terwijl bijna de hele familie en vriendenkring van Jughead buiten zat, had Esmée besloten binnen te blijven. Er waren nog een paar mensen binnen, maar buiten dat was de Whyte Wyrm nogal uitgestorven. Zelfs alle Serpents waren naar buiten gegaan om Juggies verjaardag te vieren en Esmée vond het eigenlijk super lief. Zo was het voorheen nooit geweest.
Esmée zelf stond te kijken naar Joaquin die voor de zoveelste keer Kevin inmaakte met een potje poolen. En ondanks Kevin die elke keer even boos naar Joaquin keek, waren ze nog steeds even lief tegen elkaar. Soms miste Esmée dat gevoel. Het gevoel dat er echt iemand om je gaf.
Ze was zo erg in de twee jongens verdiept, dat ze niet door had gehad dat er iemand naast haar was komen staan. En toen ze opkeek besefte ze ook nog eens dat niet zomaar iemand was.
"Ooit gedaan, dat spel?" vroeg FP Jones, leider van de Southside Serpents en eveneens vader van Jughead. Esmée speelde met haar eigen vingers en schudde toen haar hoofd.
"Zou je willen weten hoe het moet?" vroeg hij toen. Hij had een lieve glimlach op zijn gezicht en Esmée moest hard haar best doen iets te zeggen. Ze had sinds korte tijd een oogje gekregen op de Serpent leider. En ook al wist ze dat dat behoorlijk fout was, het maakte haar gevoelens niet minder. Ze had hem zo veel mogelijk proberen te mijden. Had bijna besloten thuis te blijven. Maar uiteindelijk wilde ze Jughead ook niet in de steek laten. Ze had immers een geweldig cadeau voor hem gekocht en eerder die avond gegeven.
"Het zou mij leuk lijken, ja. Maar je hoeft echt niet.." Esmée begon te lachen. "Je hoeft me echt niet te helpen. Ik vraag Kev wel ofzo."
FP keek haar kort aan, voordat hij opstond en een poolstok pakte. Esmée keek hem zwijgend aan. Toen ze omkeek waren Kevin en Joaquin verdwenen. Esmée vroeg haarzelf af of FP dat met één blik op hun voor elkaar had gekregen. Maar ze besloot het niet te vragen.
De man voor haar legde de ballen klaar en gaf haar toen de stok.
"Ik heb het nog nooit gedaan, hè.." mompelde ze. Ze ging voorovergebogen staan en legde haar stok achter de witte bal. Ze focuste zich hoe zeer ze kon en ketste toen de bal.
FP begon te lachen toen hij zag dat Esmée echt haar best deed, maar het gewoon niet wilde lukken. De ballen waren een paar centimeter verschoven maar meer ook niet.
Er viel een ongemakkelijke stilte, omdat beide partijen waarschijnlijk besefte waar dit naartoe ging.
"Zullen we het samen proberen?" vroeg hij toen. Zijn wenkbrauw schoot omhoog. Esmée durfde alleen maar te knikken. Misschien was het zijn Serpent status, of het feit dat ze gek werd van de zenuwen. Maar ze wilde dat hij hielp en dat liet ze niet aan zich voorbij gaan.
Hij kwam achter haar staan, pakte met zijn ene hand de stok aan het einde vast en de andere legde hij op haar hand. Er ging een tinteling door haar lichaam en ze probeerde er niet te veel op te letten.
"Je stoot moet hard zijn." zei hij, bijna te dichtbij haar oor. Het had niet veel geschild, of ze had de haartjes van zijn baard gevoeld.
Met een harde beweging stootte hij de witte bal tegen een ander aan. Die vervolgens, met een beetje geluk, drie andere ballen erin stootte.
"Nu jij weer." zei hij en stond snel op. Esmée keek hem even na en zag hoe hij aan de andere kant van de tafel ging staan. Het maakte haar alleen maar zenuwachtiger. In haar hoofd herhaalde ze zijn woorden. Hard stoten, was dat alles wat ze moest doen?
Ze ging klaar staan, richtte de stok en stootte. Maar ze stootte te hard en één van de ballen vloog met ongelooflijke vaart de lucht in. Het was een paar seconden later dat de bal op de grond lag, maar daarvoor nog iets anders had geraakt.
Esmée had de stok zowat uit haar handen laten vallen en was naar FP toe gerend. Zijn hand bedekte zijn linkerwang, waar zojuist de zwarte 8 bal tegen aan was gekomen.
"Ik.. Sorry." zei ze zacht. "Ik ga ijs voor je halen oké."
Voordat hij kon antwoorden was Esmée al gevlucht. Het schaamrood stond op haar kaken. Waarom moest ze dan ook zo lomp zijn? Waarom moest het precies bij hem gebeuren. Ze rende naar de bar en vroeg snel om een zak ijs. De reden liet ze achterwegen. Ze zouden FP breeduit uitlachen en dat wilde ze niet.
Met het ijs in haar handen liep ze terug naar de pool tafel. Ze voelde hoe de kou aan haar vingers sneed, maar het deerde haar niet. Haar wangen, nog steeds rood van schaamte, zoog ze naar binnen. Waarna ze een harde zucht slaakte.
"Sorry." zei ze nogmaals en gaf het ijs aan FP, die overigens niet van zijn plaats was geweken. Zijn wang was behoorlijk rood, maar er leek voor de rest niks ergs aan de hand te zijn.
"Het is bijna onmogelijk om dat te doen, weet je dat?" vroeg hij. Hij ging op de dichtstbijzijnde stoel zitten en deed zijn jacket uit. Esmée ging naast hem zitten en staarde er naar alsof ze immens gefascineerd was door de slang. In werkelijkheid wilde ze de man tegenover haar gewoon niet aankijken.
"Maar het is niet erg hoor. Ik zeg gewoon dat ik een rake heb gehad. We staan er toch om bekend dat we 'slecht' zijn." zei hij toen snel.
Esmée glimlachte zachtjes.
"Vind je dat niet irritant? Ik bedoel, voor zover ik weet ben jij zo erg nog niet. En Jug, Jug is helemaal niet zo."
"Het ligt er een beetje aan wie het zegt. Je raakt er aan gewend. Ik weet zelf wel beter, denk ik." antwoordde hij. Hij haalde langzaam zijn schouders op.
Esmée bekeek hem, terwijl er een stilte over de twee heen viel. Hij had een simpel blauw shirt aan, wat slordig om zijn romp hing. Zijn haren, waar kleine krulletjes in vormde, waren duidelijk amper gekamd. En zijn beginnende baard, die mocht er wezen. Maar het waren zijn bruine ogen die je aantrokken. Waar je eeuwig naar kon blijven kijken.
"Misschien.." Esmée zweeg weer. Wat moest ze eigenlijk zeggen? Er viel niet veel te zeggen. Daarom kroop ze dichter naar hem toe op haar stoel en pakte de zak met ijs over. Ze haalde hem voorzichtig weg en zag tot haar opluchting dat het niet dikker was geworden.
"En?" vroeg hij, hij draaide in een beweging zijn gezicht haar kant op, zodat hij haar aanstaarde. Esmée beet op haar lip, opnieuw verrast door de man voor haar.
"Het zal morgen wel weer weg zijn." zei ze snel. FP knikte, een kleine glimlach vormde op zijn gezicht.
"Wil je even met me meekomen?" zei hij toen. Esmée trok haar wenkbrauwen samen. Wat wilde hij in hemelsnaam doen?
Maar hij was al opgestaan en stond te wachten bij een deur. Esmée wist niet waartoe deze leed. Ze keek even naar buiten, waar de rest nog gezellig bezig was. Ze vroeg zich af of niemand Jugheads vader mistte. En was het niet een schande wat ze nu deed? Aan de andere kant deed ze niks. Ze wilde poolen. Alleen was dat niet goed afgelopen. Na een korte overweging stond ze toch op.
Achter de deur, die FP had opgemaakt, bevond zich een klein kamertje met een bank en een tafel. Meer was het niet en meer was er waarschijnlijk ook niet nodig. Esmée stapte naar binnen en ging op de tafel zitten. Rebels, dacht ze bij haarzelf en rolde kort met haar ogen. FP had de deur dicht gedaan en had zich naar haar omgedraaid.
Esmée haalde een hand door haar haar en voelde de spanning opbouwen.
"Ik weet niet wat je van plan bent.." fluisterde ze, terwijl FP binnen een paar stappen voor haar stond. Hij stond tussen haar benen in en ze moest omhoog kijken. De buitenkant van zijn hand wreef kort over haar wang.
"Ik weet niet of we dit wel moeten doen.." zei ze zachtjes. Maar haar hoofd neigde naar de hand. Ze wilde zijn hand terug op haar wang.
Voor ze er erg in had, en ook maar een beetje kon protesteren, zaten zijn lippen al op die van haar. De stoppeltjes op zijn kin, waar ze daarnet nog aan had gedacht, voelde nu ruw tegen haar kin. En zijn lippen, waar overigens de smaak van alcohol vanaf kwam, hadden duidelijk al eerder hun werk goed gedaan. Hij wist hoe het moet en hij was niet bang Esmée dat te laten zien.
Zijn handen gleden door haar lange, bruine haren. Trokken er soms stiekem heel zachtjes aan. Het maakte dat Esmée soms moest hevig ademhalen en bijna verbaasd naar hem keek.
"Dit kan niet. Als Jughead hier achter komt." zei ze zacht.
"Hij komt hier niet achter." zei hij, terwijl hij in haar ogen keek. "Toch?"
Esmée schudde haar hoofd, beet zonder dat ze het doorhad op haar lip en keek hem aan. Zijn duim schoof haar lip weg, waarna hij zijn lippen rond zijn duim zette en eraan zoog.
"Hoe staat het met mijn wang?" vroeg hij toen. Esmée wilde oprecht kijken, maar de kans kreeg ze niet.
"Alsof mij mijn wang iets boeit." fluisterde hij toen in haar oor.

Die avond en die nacht had Esmée nooit meer uit haar hoofd kunnen krijgen. Het was voor de rest niks geworden tussen haar en FP. Want ze konden niks worden. Iedereen zou hun voor gek verklaren en Jughead, die zou haar dan wel kunnen vermoorden. Hoewel zowel Esmée als FP beter wisten, vonden ze het allebei behoorlijk moeilijk om die nacht afscheid te nemen.
Esmée had stiekem zijn Serpent jas meegenomen en daarna een paar dagen later aan hem terug gegeven. Ze had Jughead de stomme smoes verteld dat ze het koud had toen ze naar huis ging en dat zijn vader zo lief was geweest het even aan haar te lenen. En ergens was dat niet helemaal gelogen.
Wat er in de toekomst zou gebeuren was nog niet te bedenken, maar het was nog dagen daarna dat Esmée terug dacht aan wat er was gebeurd. En hoewel het nog steeds niet goed was, had ze er totaal geen spijt van.

Reacties (11)

 • Breckenridge

  HAHAHAHA. DIE BAL TEGEN ZIJN WANG IK ZIE HET ZO VOOR ME HASDL
  Eerst zo geil en grappig en later nog steeds geil maar ook cute af adlfkjsadlfjj.

  3 jaar geleden
 • AckIes

  HET IS ZO BAE AAAH
  Waarom heb ik zoveel FP feels all the time I really can't handle myself

  3 jaar geleden
 • AckIes

  Waar je eeuwig naar kon blijven kijken.

  TBH

  3 jaar geleden
 • AckIes

  "Je stoot moet hard zijn." zei hij, bijna te dichtbij haar oor. Het had niet veel geschild, of ze had de haartjes van zijn baard gevoeld.

  AGSYGSGSSHJKS

  3 jaar geleden
 • AckIes

  10000 jaar later komen hier eindelijk mijn reacties

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here