Professor Brown liet zich met een zucht in een oude bureaustoel vallen en trok de stoel naar zijn bureau toe. Hij was net van plan om een lijst met namen door te nemen maar hij kon de lijst zo snel niet vinden. ‘Accio lijst’ zei hij nadat hij na 10 minuten de lijst nog steeds niet gevonden had. De lijst die afgedrukt was op dik karton zodat hij niet zou scheuren bleek ergens op een kast onder een stapel met andere documenten te liggen. Terwijl de lijst richting professor Brown zweefde wankelde de stapel documenten die bovenop de lijst lagen, professor Brown die dit zag zuchtte diep terwijl alle documenten nu op de grond vielen. Boos keek professor Brown naar de documenten alsof het hun schuld was geweest dat ze waren gevallen. Maar professor Brown die toch al een rotdag had gehad, kon het niet laten om toch een keer hardop te vloeken. Vandaag was namelijk de laatste schooldag geweest en voor sommige studenten ook de laatste schooldag op deze school. Een paar van deze studenten hadden het grappig gevonden om elke WC in de school water te laten spugen dit zou nog niet zo heel erg zijn geweest als ze niet ‘vergeten’ waren om de WC’s ook te latten stoppen met water spugen als de hele WC ruimte vol met water lag. Maar omdat ze dit ‘vergeten’ waren bleven de WC’s als maar water spugen. En professor Brown die zichzelf die hele middag op zijn kantoor had teruggetrokken had niets gemerkt totdat de rest van de leraren terug kwamen van de heuvel tegenover de school. In deze heuvel bevonden zich namens een dozijn haarden die de leerlingen veilig terug naar huis voerde. Maar toen de leraren het kasteel weer binnentraden kregen ze een gigantische lading water over hun heen. Professor Brown die zijn raam open had staan had de leraren aan horen komen en was uit zijn kantoortje gelopen en wou net een trap naar beneden lopen toen hij zag dat het onderste gedeelte van de trap blank stond. Dus wat voor de leraren eigenlijk een gezellig feestje moest worden om de afsluiting van een geslaagd jaar te vieren werd het de hele middag water ruimen. Nou kon je water met behulp van toverkracht makkelijk laten verdwijnen maar het was toch nog een heel werk geweest om al het water te laten verdwijnen. En alle leraren waren na die middag doorweekt en heel chagrijnig.

Maar nu was het rond een uur of 7 en zouden ze zo toch nog met alle leraren het jaar afsluiten met een diner. Professor Brown die nu zonder behulp van toverkracht alle documenten weer op de kast had gelegd ging net weer zitten in zijn bureaustoel toen er op de deur werd geklopt. ‘Binnen’ mompelde hij. Professor Jones van toverdranken kwam binnen. Professor Jones was professor Browns rechterhand. Ze was een slanke 35 jarige heks die gekleed was in een iets te groot zwart tovenaarsgewaad. Toen de deur achter haar sloot wou ze naar professor Brown lopen totdat ze ineens een ruk aan haar gewaad voelde. Ze draaide zich iets te snel om waardoor ze bijna op de grond viel. Toen ze achterom keek zag ze dat haar gewaad tussen de deur was vast komen te zitten. Ze vloekte zachtjes iets wat ze normaal gesproken niet zou doen maar ook zij had vanwege de spugende toiletten een rotdag gehad. Nadat ze haar gewaad iets te ruw had losgerukt waardoor die scheurde, liep ze naar professor Browns bureau toe. ‘U wou me spreken’ zei ze tegen hem. ‘Ja, ga zitten’ zei professor Brown terwijl hij 2 kopjes thee naar zijn bureau liet zweven. ‘Ik wou het met u hebben, over een student die we volgend jaar mogelijk kunnen aannemen’ zei hij. Professor Jones keek hem vragend aan. ‘Deze leerling is uiterst gedreven in toverkracht en kan al veel spreuken die onze 3e jaars nog niet eens kunnen’ zette professor Brown zijn verhaal voort. ‘Maar?’ Vroeg professor Jones die zich net verbrande aan het kopje thee wat gloedheet was. ‘Maar, er is een voorspelling over haar gedaan. Die luid: de minuut terwijl de heer van het duister verslagen werd is er een heksje van zuiver geboren dit meisje zal amper in staat zijn om lief te hebben en ze zal grote magische krachten hebben. Maar mocht zei op een dag zoveel om iemand geven dat ze daar haar eigen leven er voor wil op offeren dan zal de vloek gebroken worden dan zal er nooit meer iemand geboren worden die niet kan liefhebben niet in de tovenaarswereld en niet in de dreuzelwereld.’ Professor Brown nam een slok thee en keek professor Jones aan. ‘En als ze niet in staat is om lief te hebben’ vroeg professor Jones. ‘Dan zal op de dag dat ze dood gaat één op de tien geboren tovenaarskinderen niet in staat zijn om lief te hebben’ zie professor Brown treurig. Professor Jones knikte en nam een paar slokken thee. Er viel een onaangename stilte.

Professor Jones keek professor Brown aan maar hij keek ineens heel geïnteresseerd uit het raam. ‘Heeft ze geen familie waar ze van houd of zo iets?’ Vroeg professor Jones uiteindelijk maar om de stilte te verbreken. ‘Ze heeft ouders en een broertje en zusje maar de vloek kan alleen verbroken worden als ze van iemand houd die niet tot haar familie behoort.’ Antwoordde professor Brown terwijl hij zijn kopje thee leegdronk. ‘En nu is mijn vraag aan jou’ zei professor Brown ‘denk jij dat het verstandig is om haar naar deze school toe te laten komen.’ Professor Jones knikte ‘ja als ze de vaardigheden heeft denk ik dat het verstandig is om haar hierheen te laten komen dan kunnen we haar sowieso beter in de gaten houden en misschien kunnen we haar een beetje de goede richting op sturen’ zei professor Jones. ‘Ik dacht al dat je zoiets zou zeggen’ zei professor Brown terwijl hij een vinkje achter een naam in de lijst zette. ‘Ik stuur haar vandaag nog een uitnodiging dan zal ze aankomend schooljaar hierheen moeten komen’ zei hij terwijl hij nu een envelop tevoorschijn toverde en daar een brief in stopte. ‘Ik moet maar weer eens gaan’ zij professor Jones ‘ik heb professor Wilson belooft dat ik haar zou helpen met de versieringen in de eetzaal af te breken.’ Professor Brown knikte terwijl hij de brief aan de poot van een grote bruine uil vastbond. ‘Owh, professor’ zei professor Jones nog ‘hoe heet het meisje?’ ‘Liz’ zei hij ‘Liz Thompson’.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here