Als ik de volgende ochtend wakker word is peter weg, en Henry ook. Iedereen lijkt super blij. Ik loop erop af en verwacht een feestmaal te zien maar als dat niet zo is schiet er een gedachte door me heen. Peter is met Henry weg vanwege het Hart van de Sterkste Gelover. Gaat hij Henry daarvoor vermoorden? Of erger? Als hij zijn hart nodig heeft neem ik, helaas, aan van wel. Ik mocht die jongen niet maar dit wens ik hem niet toe... "Waarom zo in gedachtes verzonken? Nooitgedachtland is gered, door Henry!" zegt Felix als hij naast me komt staan. Hij lijkt blij, voor zijn doen dan. Ik kijk hem even aan. "Ik vraag me gewoon af wat er nu met Henry gebeurt," zeg ik als ik naar de grond staar. "Dat weet ik niet... Ik denk niet dat Peter hem iets aandoet zonder Henry's toestemming. Hij is een Lost Boy en Peter zorgt voor de Lost Boys en de enige Lost Girl. Dat weet je toch?" zegt hij overtuigd. Hij klinkt ook best wel overtuigend dus knik ik maar overtuigd en sta op. "Je zal wel gelijk hebben, Peter zou hem nooit zoiets aandoen," zeg ik iets blijer.

Na een tijdje komen 'De Helden'. Henry is bij ze. "We komen jullie meenemen naar Storybrooke aangezien dit land ten onder gaat," zegt Emma. Een paar jongens gaan bang en zonder twijfelen mee.Felix en ik zijn een van de enige die overblijven. Dan loopt Felix toch mee. "Inge, kom nou ook!" hoor ik Haak zeggen. "Waarom zou ik?!? Er is daar niemand die om me geeft en wedden dat jullie ons toch nog gaan straffen voor het feit dat we jullie hier hebben gedwarsboomd?!?" roep ik boos uit als mijn stem overslaat. Dan trilt het hele eiland even. Iedereen is al naar het schip behalve Haak, Felix en ik. "Kom nou gewoon, we kunnen de enige Lost Girl toch niet achterlaten," zegt Felix dan. Ik kijk hem aan en rol met mijn ogen. "Goed dan. Ik ga mee maar weet wel..." zeg ik als ik me tot Haak wend, "ik ga me omdat Felix het vraagt, niet voor jou." Dan begin ik te lopen. De jongens blijven staan. "Jullie kunnen hier blijven staan dan gaan we er allemaal aan. We kunnen ook vertrekken. Waar moeten we heen?" vaag ik. "Het meest Noordelijke strand," zegt Haak. Ik steek beiden armen uit. "Pak vast en niet loslaten," zeg ik alleen maar. De jongens doen wat ik zeg en dan doe ik mijn laatst geleerde trucje en we verdwijnen in een grijze wolk.

We staan op het strand. "Je hebt kennelijk goed geoefend," zegt Felix verbaasd. "Ja, bedankt," antwoord ik als ik naar het schip loop. Ik stap in en zoek een rustig plekje. "Wat zoek je?" vraagt een man na een tijdje. "Mooi, jij bent die concurrent van mijn oom. Ik zoek een rustige plek," zeg ik chagrijnig. "Kom maar mee," zegt hij dan. Ik loop achter hem aan. Ik weet niet wie hij is maar goed. "Hier," zegt hij als hij een bijna verlaten kamer binnenstapt. Henry ligt er te slapen en ik ga op een paar dozen zitten. "Je doet Henry niks anders doe ik jou wat," zegt hij wel nog als hij wegloopt. Dan leun ik achterover en valt mijn oog op een klein raampje waardoor ik de zee kan zien en val ik langzaam in slaap.

Ik word wakker van geschreeuw. Ik kijk op en zie Peter en Henry vechten. Ik ga rechtop zitten. "Waar gaat dit allemaal over?" vraag ik maar ik word genegeerd. In plaats van te antwoorden roept Henry alleen maar om hulp en Peter doet pogingen om hem te bedreigen die ik niet zo erg vind overkomen. Ik kijk toe totdat 'de helden' binnen komen stormen. "Waarom doe je niks?!?" vraagt Regina als ze om Peter en Henry heen gaan staan. "Ik had Henry al expres niet bevroren, ik dacht dat jullie dan bozer zouden zijn," zeg ik ongeïnteresseerd. Dan komt Repelsteeltje. Hij houd een rare doos vast die hij op Peter richt en dan opent. Peter word naar binnen gezogen. Ik sla mijn handen voor mijn mond als ik kijk naar het tafereel voor me. "Die zit waar hij thuishoort," zegt Mr. Gold als hij weer wegloopt. "Jullie hebben dus net de eerste persoon die ooit heeft laten blijken dat het hem ook maar een klein beetje uitmaakte wat er met me zou gebeuren opgesloten in een doos!" roep ik nijdig als ik naar boven stamp.

Ik ben boven en zie Mr. Gold lopen. "Staan blijven!" roep ik boos. "Wat is er?" vraagt hij met een grijns. Ik bevries hem en pak de doos van Pandora. Dan ontdooi ik hem weer. "Dacht je dat je deze ronde zou winnen, vergeet het maar," zeg ik als ik mijn vinger op het zegel leg maar net als ik hem wil openmaken vliegt hij zo uit mijn handen. "Zorg dat je klaar bent voor je medespelers," zegt Emma als ze me trots aankijkt. "Grrr... Ik krijg jullie nog wel," zeg ik als ik boos wegloop. Dan zie ik Felix kijken. "Wat kijk jij nou weer?" vraag ik chagrijnig als ik naast hem tegen een houten krat aan ga zitten. "Waar ging dat allemaal over?" vraagt hij dan. "Ik heb Peter net zien verdwijnen in een doos!" zeg ik boos. Felix kijkt me verbaasd aan als Henry naast ons neerhurkt. "Wat moet jij nou weer?" vraag ik als ik weiger hem aan te kijken. "Jullie moeten toch weten, Peter Pan verliest..." Ik kijk verbaasd naar Henry. "Nooit," maken ik en Felix de zin af. Dus 'de helden' weten het nog niet maar ze hebben deze ronde toch verloren...

Reacties (1)

  • Luckey

    Oh boy
    Snel verder!!!!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here