Een one shot heeeeeel lichtjes gebaseerd op mijn leven nadat ik mijn Hufflepuff stropdas had gekocht XD

Maya keek onzeker naar de meiden waarmee ze in de coupe zat. Er was net verteld dat ze bijna op Hogwarts waren en hun schooluniform moesten aantrekken. De meiden in de coupe pakten hun kleren uit hun koffers en begonnen zich om te kleden. Na enige aarzeling begon ook Maya zich om te kleden. Haar stropdas moffelde ze weg achter haar trui.
‘Joh, kleed jij je altijd zo langzaam om?’ Geschrokken en met het schaamrood op haar gezicht keek Maya naar Mary die al omgekleed op de bank zat te wachten tot ze door konden met het spel.
‘Ach wel,’ stamelde Maya, ‘Ik uhm ben gewoon uhm-‘
‘Laat haar met rust Mary, misschien is ze het niet gewend om zich in een treincoupe om te kleden. Ik keek ook eerst even of we dit echt gingen doen. Ik bedoel je omkleden in een treincoupe bij mensen die je amper kent is niet iets wat je vaak doet!’ nam Joyce het voor Maya op. Maya glimlachte dankbaar en Joyce gaf haar een knipoog.
‘Hebben jullie dan geen familie die op Hogwarts zitten? Mijn zus vertelde me dat ik me in de trein moest omkleden.’ zei Mary alsof het de normaalste zaak van de wereld was.
‘Jij hebt tovenaars in je familie?’ Vroeg Joyce met een mengeling van jaloezie en verbazing.
‘Ik wist überhaupt niet dat er zoiets als tovenaars bestonden tot die brief kwam.’ Mary's mond viel open van verbazing. De rest van de treinreis werd gevuld met familieverhalen, vergelijkingen tussen de tovernaars- en de dreuzelwereld en heel veel gelach.

‘Mevrouw Whiteman. Wat is er met uw schooluniform gebeurd?’ Professor Flitwick stond voor Maya’s bureau. Maya keek naar haar zwart met gele uniform.
‘Hoe bedoeld u professor?’ Een warme gloed verspreidde zich door Maya’s wangen. Problemen! En dat al op de eerste schooldag!
‘Uw stropdas mevrouw Whiteman.’ Maya’s zicht verwaterde en ze voelde de armen van haar vriendinnen om haar heen.
‘Maya wat is er?’ Werd aangevuld met ‘He, wat is er aan de hand?’ Toen begon Maya te snikken. Ze voelde zich zo dom en nu begon ze ook nog te huilen. Ze schaamde zich dood!
‘Ik- ik zou niet weten hoe ik een stropdas moet strikken.’

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen