De volgende ochtend bij het ontbijt kregen we een onmogelijk rooster in onze handen gedrukt. En ik durfde het niet tegen de meiden te zeggen, maar ik was verliefd en heftig ook. Uiteindelijk kwam Lily naar me toe tijdens Geschiedenis van de Toverkunst.
“Rebella,” zei ze zacht zodat professor Kist het niet zou horen.
“Wat is er met je?” Vroeg ze zoals altijd recht voor de mond. Ik zuchtte pakte een stuk perkament en krabbelde erop; 'Ik ben verliefd,' en gaf dat aan Lily, die verwonderd naar adem snakte, ze pakte mijn veer en krabbelde eronder: 'Op wie?' Ik schudde mijn hoofd, ik was nog niet zover dat ik dat kon zeggen. Aan het einde van de dag wisten Lizzie, Lily en Lily's vriendin Roos het als enige. Lizzie zei tegen me dat ze vermoede op wie ik was. Ik lachte. We volgde de lessen. Bij Toverdranken werden James en ik eruit gestuurd omdat we zaten te kibbelen over het nut van bepaalde vakken. We waren het roerend met elkaar eens maar deden alsof we dat niet waren.
Toen we uitgelachen waren zuchtte ik diep.
“James,” een korte hapering in mijn stem, “ik -beneenweerwolfgeworden,” ik gooide het eruit en werd knalrood. James zweeg even en glimlachte toen tot mijn verbazing.
“Ja, zoiets dacht ik al,” hij keek me medelevend aan, “het is goed Rebella, echt.” Ik staarde naar de grond een eenzame traan rolde langs mijn neus op de grond. James zette me in een brede vensterbank waar het kasteel er zoveel van had, en sloeg een arm om me heen.
“Zusje, denk nu alsjeblieft niet zoals Remus, het is oké je bent geen slecht mens,” ik knikte keek op en James schrok.
“Weet ik, James, maar ik heb er zelf voor gekozen,” hij keek me verward aan. En ik vertelde hem hoe ik die ene nacht dat ik alleen thuis was geweest een geweerschot had gehoord, hoe ik op het gehuil afgegaan was en hoe ik de weerwolf geholpen had zijn einde minder pijnlijk te maken en hoe hij me gebeten had op mijn verzoek. Toen ik uitgepraat was keek James me aan.
“Je bent verliefd op Remus nietwaar?” Even was ik bang dat hij zou flippen maar toen zag ik de sterretjes in zijn ogen en knikte.
“Ja,” hij knuffelde me en fluisterde me toe.
“Geloof me, hij is op jou,”ik giechelde.
“Ja hoor droom verder broertje,” het ijs was gebroken en hij grinnikte.
“Echt waar, je zou hem moeten horen in zijn slaap,” ik wou antwoorden maar een andere stem die we maar al te goed kende.
“Wie zouden we moeten horen?” Sirius en de andere vrienden kwamen er vrolijk aan lopen.
“O niemand,' antwoordde James vrolijk.
'Er ook uitgestuurd?” Vroeg hij er direct achteraan. Remus knikte met een big smile.
“Ja, omdat Slakkie, Lily schattebout noemde en zij daar niet van gediend was en dus wij voor hij opwkamen.” Lily die zowaar bij hen was lachte.
“En dat vond Slakkie weer niet zo leuk.”
“Jemig heeft ie een blauwtje gelopen ofzo?” Vroeg ik lachend terwijl we koers zette naar de moestuinen.

De dagen erna, vertelde ik stukje bij beetje aan Lizzie hoe alles in elkaar stak. Aan Lily vertelde ik voorlopig niks. Die had na woensdagavond een soort radar tegen alles wat met James te maken had, aangezien hij eerst haar vriend Severus had vervloekt vervolgens haar had klemgezet en gebedeld of ze met hem uit wou gaan.
“Mijn lessen over hoe je meisjes behandelt hebben dus niks uitgericht,” mompelde ik toen Lily het vertelde ze was gered nota bene door een Slytherin die een hekel aan James had en dus elke gelegenheid aangreep om hem te grazen te nemen, ook al hielp hij haar ermee. Nu was het echter zaterdagochtend en ik zat samen met de meiden van de slaapzaal huiswerk te maken in de bibliotheek. We waren allemaal met iets anders bezig, Lily met een vijftig centimeter lang opstel over Onvergefelijke Vloeken voor Verweer Tegen de Zwarte Kunsten, waar we alleen nog maar een introductieles van gehad hadden. Lizzie zat zachtjes te mopperen op onze leraar Verzorging van Fabeldieren, haar tekening van een boomtrul wilde niet echt lukken. Roos zat te prutsen met een nieuwe sterrenkaart die we moesten maken voor professor Sinistra onze lerares astronomie.
“Mars hoort toch tegenover Pluto?” Vroeg ze zich hardop af en bladerde in haar boek.
Voorspellend Rekenen zat niet in mijn vakkenpakket maar wel in dat van Kim, die blijkbaar in de problemen zat met een of andere stelling. Voor Geschiedenis van Toverkunst moesten we over Reuzenoorlogen een opstel maken van een rol perkament en daaraan zat Anna stevig te pennen, het was bekend dat ze in de voetsporen van Mathilda Belladonna wou treden. Ik had haar maar niet verteld dat Mathilda recht tegenover ons woonde. Marie zat diep na te denken, over een bepaalde droom die ze vannacht had gehad. Ze moest voor Waarzeggerij een dromendagboek bij houden.
Dorea prutste aan een werkstuk voor professor Stronk waar we over een aantal onbekend waterplanten moesten schrijven. Ikzelf zat aan Transfiguratie huiswerk. Over menselijke transformatie, wat het lastig maakte omdat we volgende les praktijk zouden krijgen. Daar moest ik dus onderuit zien te komen. We waren druk bezig tot we ineens alert opkeken. Gelach dat we totaal niet op prijs stelde op dit moment. Snel en geruisloos pakte we alles in, lieten Dorea, Kim, Anna en Marie achter en vluchten de bibliotheek uit, voordat we de vier jongens zouden zien. Helaas stonden ze echter voor de uitgang van de bibliotheek, Remus en Peter glimlachte en gingen voor ons opzij, maar James en Sirius niet. Ik zuchtte diep toen James zijn mond open deed, ik trok mijn toverstok.
“Een woord broertje, en ik zorg dat je een week niet kunt zitten, en nu opzij,” James keek me verbouwereerd aan. En we wrongen ons langs een lachende Sirius en een verbaasde James heen het gegrinnik van Remus en Peter negerend. We keerde terug naar de toren van Griffindor en ik zei dat ik mijn boeken voor het afgemaakte huiswerk ging opbergen. En vertrok naar boven. Daar ging ik op bed liggen. Waarom werd ik juist nu verliefd? Ik voelde de steken en kriebels die iedereen zo dwaas maakte. Ik wist niet of ik in slaap viel, maar toen ik later opstond was het drie uur 's nachts en sliepen de andere meiden. Ik vering van de honger, ik stond zachtjes op en liep naar beneden. Het haardvuur in de leerlingenkamer smeulde nog. Ik plofte op een luie bank neer en staarde niets ziend voor me uit. Na een tijdje kreeg ik het koud en sommeerde mijn ochtendjas. Pakte mijn schooltas en begon aan mijn huiswerk. De honger negerend. Ik verklaarde mezelf voor gek dat ik midden in de nacht huiswerk ging zitten maken, maar alles was beter dan niks doen of slapen.
Mijn huiswerk voor bezweringen had ik vrij snel af, en pakte mijn nog af gemaakte werkstuk voor professor Anderling. Ik las het door, en verbeterde her en der een stukje, toen ik alles had opgeschreven mat ik dat ik nog tien centimeter miste.
“Shit!” Nijdig keek ik naar het smeulende haardvuur.
“Dat klinkt hartgrondig!” Klonk een vertrouwde stem achter me. Ik draaide me met een ruk om.
“O, ben jij het,” zei ik en boog me naar mijn huiswerk terug. Peinzend las ik het door. Remus ging tegenover me op de bank zitten. Ik dwong mezelf om te blijven ademen. Al was dat knap lastig.
Remus pakte een werkstuk van mijn Verweer Tegen de Zwarte Kunsten en las het door. Tegelijk waren we klaar. Ik ruimde mijn afgemaakte huiswerk op. Ik hoefde alleen nog de beruchte boomtrul te tekenen.
“Euh, Rebella, waar heb je last van?” Remus klonk oprecht bezorgd. En bozer dan ik bedoelde bitste ik “Nergens van.”
Remus keek me even schattend aan.
“Is het goed dat ik dat niet geloof?”
“Best, je doet maar,” Mompelde ik nijdig en klikte toen mijn schooltas dicht. Ik begon te tekenen.
Remus bleef bij me zitten. Ik werkte door. Tenslotte toen de eerste zonnestralen al tevoorschijn kwamen rolde ik mijn perfecte boomtrul op. En stopte hem in mijn tas. Ik rekte me uit, Remus die elke beweging nauwkeurig volgde bloosde toen mijn ochtendjas openviel en mijn lange maar bleke benen te zien waren. Onwillekeurig grijnsde ik. Mijn nukkige bui verdween.
“O jee, gaan we preuts doen, Maanling?” Remus glimlachte schoorvoetend. Ik stond op en borg mijn laatste stukken huiswerk op. Remus stond ook op.
“Ik denk dat ik nog maar even naar bed ga...” Mompelde hij, ik knikte.
“Slaap lekker...” Remus raapte iets op van de grond en kwam naar me toe en overhandigde mijn werkstuk voor Anderling.
“Deze is van jou geloof ik...” Dit keer was ik het die bloosde, Remus stond nu wel heel dichtbij. Ik vermeed zijn blik en pakte het aan.
“Dankje,” mompelde ik. Remus deed ineens een stap naar achteren.
“Wat?” Vroeg ik verrast.
“Je-n, nee dat ga je niet menen!?” Remus keek me angstig aan.
“Wat ga ik niet menen?” vroeg ik totaal verward, waar had hij het over?
“Wat heb je gedáán?” Piepte Remus en sprintte de leerlingenkamer uit. Naar de jongensslaapzaal. Ik kon niks anders doen dan verbaasd naar de route die Remus had afgelegd staren. Ik had geen idee waar hij het over had. Na een tijdje ging ik op de bank liggen. En staarde voor me uit.

Remus vonden we niet, dus we gingen maar weer aan ons laatste stukje huiswerk. We misten alle drie nog tien centimeter.
“Laten we naar professor Anderling gaan kijken of zij nog wat kan vertellen.” Mompelde Roos aarzelend. We knikte en stonden op. Op dat moment kwamen James en Sirius lachend binnen.
“Ze gilde echt man! Stom beest!” Sirius zijn blaffende lach schalde door de bijna lege leerlingenkamer, James zag Lily voordat we weg konden rennen.
“Lily! Wil je met me uit?” Vroeg James voor de tigste keer die week. Lily zuchtte, liep naar James sloeg hem recht in het gezicht waardoor hij viel en Lily stompte met haar vuist op zijn borst waardoor James een luide, “au!” uitstootte, voldaan stond Lily recht kwam naar ons toe en na een “Sorry maar het is je eigen schuld blik” op James te hebben geworpen liepen we de leerlingen kamer uit. Die avond, bleek dat James, Sirius, Peter en Remus straf hadden gekregen, omdat ze de kat van de conciërge hadden opgesloten, de conciërge zelf hadden uitgescholden en professor Sinistra van de sokken hadden gelopen. Ik schudde mijn hoofd en lachte. Mijn broertje wist het zelfs in het weekendde dus te verbruien.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen