|| Romijn Lois ||

Het regende al dagen, zwarte regen. Dat betekende dat het over een paar dagen een aardig risico was om naar buiten te gaan. De straling, ook wel het niveau van de wereldbol was verhoogt in bestraling, radioactiviteit. Hoe dan ook, je zal een deel bestraling over je heen krijgen, radioactiviteit. Vele symptomen wisten we, je begint te zweten, beven, krijgt hoge koorts en krijgt verschillende verschroeide blaasjes op je lichaam. Het ziet eruit als of je verbrand bent, net als een deel wat de zwarte regen met je deed. Zodra je er door geraakt was, brandde het op je huid, je kreeg brandwonden.
Het geen wat je gelijk moet doen, als je erdoor geraakt ben, je ontdoen van je boven kleding. Zo bloot als je kan, ondergoed onder een propere schone lauwwarme douche springen. De eerste paar minuten zullen een hel wezen, maar na mate er meer water over je heen stroomt, stroomt de zwarte regen weg. Je huid schoon en je poriën van je huid zijn opnieuw gezuiverd.
Is er geen douche/bad aanwezig, laat je dan overgieten met ijskoud water.
Een paar emmers zouden voldoende moeten wezen om de zwarte regen weg te spoelen. De kleren die je met de zwarte regen droeg kan je zodra het regen is opgehouden, buiten op de brandstapel verbranden, binnen enkele minuten is het stof verdwenen. Door de radio actieve stoffen die in de kleren zijn getrokken.
'Zeg, hoelang gaat deze onzin nog duren' was een van de stemmen van mijn medebewoners.
Brommend, sacherijnig drukte de jongeman zich recht, trok zich los uit een houdgreep van een van de begeleiders en stapte met grote snelle passen naar de voordeur. In een simpele, ruwe beweging had de jongeman de voordeur geopend en was hij de veranda opgestapt. Ergens had hij op het moment geluk dat het dak van de veranda hem droog hield. De eerste druppels waren te trekken, maar een snelle hoeveelheid zou hem ineens in elkaar laten zakken.
Ik had dit zo vaak gezien, het was zelfs al meerdere keren mijn redding geweest voor de bounty-hunter. De jongeman stapte verder de veranda op, langzaam aan stapte hij lachend, grijnzend het trapje af. Verschillende druppels raakte zijn haar, langzaam begonnen zijn armen ook te zien van druppels, gegil, gekrijs uit de mond van de jongeman volgde.
Zonder na te denken drukte ik mij recht.
Grommend.
Sprintte op de jongeman af, en trok hem in een snelle beweging recht. Ondersteunde de jongeman en liep met hem terug naar de voordeur, met een harde dreun had ik de voordeur dicht, de jongen met een doffe klap op de grond laten klappen. Gelijk wilde verschillende om de jongen zich gaan bekommeren. 'Hod op' kwam er grommend, luid over mijn lippen.
Verschillende staakte hen handeling, keken vreemd vragend op.
'Wacht' mompelde ik met licht rode konen. Het was wennen geen Trigedasleng te mogen spreken.
Ik richtte mij tot de jongeman dat nog steeds lag te creperen van de pijn. Zijn armen en gezicht vertekende al plekken van verschoeiïng en verbranding.
'Ge dressed' sprak ik luid naar de jongen die mij vragend huilend aankeek.
'Ze zegt uitkleden' bromde een van de begeleiders, wijzend naar het kloffie wat hij aan had.
'Wat' stammelde de jongen.
'Hier' piepte de jongeman, verlegen.
'Sha, waar anders' kwam er bot over mijn lippen.
Zelf gaf ik de jongeman het goede voorbeeld. Ik trok mijn vest van mijn lichaam, mijn top en mijn spijkerbroek was al snel van mijn lichaam.
Met grote ogen keek de jongeman naar mijn half blote lichaam.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen