2 hoofdstukken op 1 dag? Wie had dat zich kunnen voorstellen.

Na een stille wandeling vanaf de Ravenklauw toren kwamen Mason en Albus aan in grote zaal. Waar Albus` ogen schoten meteen naar de tafel van Griffoendor schoten. Daar zag hij zijn familie naar hem staren. Toen ze door hadden dat hij keek deden ze echter snel of ze met iets anders bezig waren. Mason leidde hem vervolgens naar de tafel van Ravenklauw waar hij naast Anton kwam te zitten die hem begroette. “De roosters zijn net uitgedeeld, wij hebben als eerste kruidenkunde van professor Lubbermans” Vertelde Anton vervolgens terwijl hij Albus` een rooster overhandigde. Albus bestuurde het rooster aandacht als reden om niet met andere te hoeven praten. Mason trok zich echter niks aan van deze manoeuvre en stelde een vraag die Albus moeilijk kon negeren. “Je vader is toch bevriend met Professor Lubbermans Albus?” “Klopt, we hebben vorig jaar oud en nieuw bij hem gevierd” vertelde hij met enige tegenzin. Na dit korte gesprek dacht Albus er vanaf te zijn en pakte een croissant, Anton wilde echter meer weten. “Echt? Is hij aardig? Ik heb gehoord dat hij de beste is op het gebied van kruidenkunde” Albus legde met enige tegenzin de croissant weer neer. “Hij is wel aardig en ik heb geen idee over dat laatste”

Na het ontbijt liep Albus samen met Anton en Mason naar de kassen. Hij luisterde naar hun discussie over de steen der wijzen en had zelfs af en toe de neiging mee te doen. Zijn zorgen waren echter te groot en hij bleef maar nadenken over wat zijn ouders wel niet zouden denken nu hij in Ravenklauw zat. aangekomen bij de kassen stonden daar de leerlingen van Zwadderich al, met Scorpio vooraan. De aankomst van Albus bleef bij hen ook niet ongemerkt. “Hé, ik dacht dat we deze les met Ravenklauw hadden?” klonk de stem van Scorpio luid. “Oh dat klopt ook, Potter hier zit niet bij Griffoendor natuurlijk.” De Zwadderaars barstte in lachen uit maar Albus besloot niks te zeggen. Dit bevestigde alleen maar wat hij al dacht. “Ik snap niet dat hij bij Ravenklauw hoort, Huffelpuff zou hem nog niet willen” Zei een andere jongen van wie Albus de naam niet kende. Voor hij kon reageren stond Marcel al achter de jongen. “Zozo meneer Kragge “De jongen van de opmerking maakte een klein sprongetje van schrik toen hij de stem hoorde “het verbaast mij ook wel eens dat je broer nog op school zit, ik vraag me af hoelang jij het volhoudt.” Dit keer waren het de raven die lachte terwijl de Zwadderaars stil waren. Anton tikte Albus aan “je had gelijk, hij is aardig” grijnsde Anton. Marcel liep naar kassen en bij de deur zocht hij naar de sleutel. Die hij niet kon vinden. Om dat te verbloemen begon hij dus maar weer te praten. “Oh en Simon voor ik het vergeet” hij wees naar de jongen van de opmerking “5 punten aftrek voor Zwadderich.” De Zwadderaars keken elkaar boos aan en de Raven waren blij voor de gerechtigheid. Op dat moment van verwarring gebruikte Marcel de alohomora spreuk en knipoogde naar Albus die het als enige door had. “Zo jongens, laten we naar binnen gaan.”

Toen Albus de kas binnenkwam dacht hij dat hij rechtstreeks de sauna binnengelopen was. Het was midden zomer waardoor het buiten al lekker warm was. Maar binnen moest het zeker dubbel die tempratuur zijn dacht Albus. Toen de hitte wende ging hij naast Mason staan aan een lange tafel en keek zijn ogen uit. Er waren planten met alle kleuren van de regenboog, lange planten met bewegende slieren, planten die bubbels ophoesten en zelfs een plant die een kleine viool bespeelde. “Oke als iedereen om deze tafel wilt gaan staan dan zal ik me voorstellen.” Marcel ging aan het hoofd van de tafel staan terwijl hij met enige moeite de viool van de plant afpakte. “Dat ding is echt geobsedeerd” hoorde hij Marcel mompelen waardoor Albus moest glimlachen. Toen de plant eindelijk toegaf nam Marcel het woord “Oke jongens en meisjes welkom bij kruidenkunde. Ik ben Professor Lubbermans maar ik zou het waarderen als je Marcel zegt, gezien ik nog niet zo oud ben” hij glimlachte even en vervolgde toen “Net als jullie ben ik ook nieuw dit jaar, hiervoor heb ik een wereldreis gemaakt om planten te onderzoeken en heb ik dit plantje hier gekweekt.” Marcel pakte de plant die net nog viool had gespeeld. “De muzikale plant, een van mijn betere pogingen tot het kweken van een plant” zei hij met een enigszins verbitterde stem. “Maar oké, genoeg over mij, maak tweetallen we gaan vandaag een kleine introductieles doen.” Tijdens de les was Albus voor even vergeten over Griffoendor.

Reacties (2)

 • GoCrazy

  Hahaha, typisch Marcel, zijn sleutels kwijtxD

  4 jaar geleden
 • ChiIdhood

  Oeh Slytherin in 'actie'. Wel een mislukte actie, tss, aftrek.
  Leuk hoofdstukjehh! En enorm snel, yay!
  Ik ben benieuwd hoe de familie van Albus het vind dat hij naar een andere afdeling is, ikhoop niet erg

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen