Laatste stuk van hoofstuk 57:

Hij heeft zich bedacht, hij weet dat ik aan de sterke kant ben, met een compleet meer aan mijn zij. Hij weet dat ik groter en ouder ben. Hij wint het nooit. Maar toch heb ik wel zo mijn twijfels...

Hij blijft in tegengestelde richting lopen, dus ik kom weer aan op mijn rust- en soepmaakplek waar ook de pijl en boog van Brinnif verstopt liggen. Ik haal ze uit het bosje en even vloeit er een verschrikkelijke emotie over me heen. Ik ontsnap er net snel genoeg uit want Roy begint vuurvlammen af te schieten. Ze zwakken wat af in de tijd dat ze boven het meer hangen. Maar de gloeiendr hitte die in razende snelheid op me af komt is toch wel angstaanjagend.
Ik duik neer, maak een pijl nat en schiet die onhandig weg. Maar met behulp van het water bereikt die moeitelood Roys oog en zou de pijl zijn oog doorboren... als hij die niet liet verbranden.
Ik schiet alle pijlen af, en alle pijlen laat hij verbranden. Ik heb er nog één over en die houdt ik zelf. Ik druk de pijl tegen mijn borst en adem diep in. De concentreer ik me en laat al het water vanuit het meer opvloeien waardoor er een enorme diepe kater in de grond overblijft.
Ik hoor Roy gillen en zich omringen door vuur. Maar de kilo's liters water die ik op hem neer laat vloeien overmand zijn superkracht. Hij verdrinkt.
Pas als er een kanonschot klinkt laat ik de spanning uit mijn lichaam vloeien en het water klotst half neer en stroomt terug naar zijn huidige plek.
Even blijf ik wankelend staan, dan voel ik steken door mijn hoofd en zijn mijn benen niet langer mijn dragers. Ik vak tegen een boom aan en voel dat ik een bloedneus heb.
Dat was dus duidelijk te veel energie, teveel van het goede. Ik zak op de grond en bibberig open ik nog een keer mijn ogen. Dan sluiten die zich als valluiken en wordt alles zwart.

Reacties (2)

  • Johanna123

    Wow, echt heel spannend.....

    3 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

    Neeeeeeeeeeee! Mooi hoofdstuk, maar... *schraapt keel* NEEEEEEEEEEEEEEEEE.

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen