Jade Delvaart. 13 Jaar. Brugpieper.

'Jade, eet je vlees eens op'
'Ja mam'
Ik zit nog lang niet vol, toch stop ik. Want ik moet afvallen.
'Jade!'
Dat is mama weer.
'Jahaa'
'Vanavond eet je je bord leeg, of je nou wilt of niet.'
Ik zie Demie, mijn kleine zusje, verdrietig naar haar bord staren. Zie je nou stomkop! Je maakt iedereen verdrietig! Met tegenzin eet ik verder. Als ik eindelijk klaar ben vlucht ik gauw naar boven, mijn kamer. Ik pak telefoon en kijk of ik berichten heb. Ja! Ik klik op de chat met Lotte, mijn beste vriendin.
"Hey! Kom je morgen mee naar het strand? Het wordt 29 graden!"
Ik antwoord:
"Hey! Nehh srry, ben een beetje moe, niet zo'n zin..."
"Ach, c'mon! Je bent al dagen ongezellig! Ga nou mee!"
Ik heb geen zin in gezeur en ik stem in. morgen naar het strand met de klas, dat zei Lotte tenminste. Lekker iedereen je halfnaakte lichaam laten zien, joepie...

De volgende dag, na school, staan alle kinderen uit de klas klaar om naar het strand te gaan. Net gingen alle meiden zich omkleden in de toilletten, en dat was al beschamend. Bijna alle meiden hebben een mooie taille en smalle schouders. Ik daarintegen ben net een vierkant. En mijn benen zijn al helemaal niet om aan te zien. En alle meiden hebben ook van dat prachtige haar... Haar om jaloers op te zijn. Glanzend, gezond. precies het tegenovergestelde van mijn haar. Mijn haar is donkerbruin en ik moet het invlechten zodat het niet alle kanten opspringt.
Nu fietsen we met zijn allen richting het strand, ik fiets naast Bainca. Zij klets en zegt wat een stress al dat huiswerk haar geeft en dat ze blij is dat het bijna zomervakantie is. Ik kan mijn gedachten er niet bij houden. Vlak voor me fietst namelijk Cees. Cees is de populairste jongen uit mijn jaar, en ik ben net zoals de meeste meisjes verliefd op hem. Maar wat zou hij moeten met zo'n klomp vlees als ik? Niks.

"hè hè, we zijn er eindelijk! het is veeeel te warm om zo lang te fietsen."
Ik schrik op uit mijn gedachten.
Als onze fietsen op een stapel zijn gegooid, rennen we met zijn allen het strand op. Ofnouja, strand. Het is eerder een meer dat nu overvol met mensen zit die het allemaal heet hebben. Als we een plek hebben gevonden die groot genoeg is voor ons allemaal, leggen we onze spullen neer en trekken we onze kleren uit. Ik aarzel.
"Hey Jade, waar wacht je op?"
Lotte.
"Wat? Niks hoor."
Met tegenzin trek ook ik mijn kleren uit.
"Wie het laatste erin is is een gesmolten ijsje!" Roept Bram
Iedereen sprint naar het water.
De hele middag is geweldig, en ik denk geen moment meer aan dat mensen mij dik vinden. De twijfels slaan weer toe als iedereen een ijsje wilt, en ik, Lotte, Cees en Bram ze moeten halen. Lotte gaat als vanzelf naast Bram lopen, zij hebben namelijk verkering. Zo wordt ik verbannen naar Cees' zijde. Niet dat ik het erg vind, maar hij vast wel.

Terug thuis. Vandaag was leuk. En ik heb weer wat meer contact met Cees kunnen krijgen. Misschien kunnen we ooit wel vrienden worden. En misschien, heel misschien wel meer dan vrienden.
En dan val ik in slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen