2020Hoofdstuk 9.4

Met Rosa, Tirza en Wendy zat ik in de keuken aan de grote eettafel. We kletste wat over het landgoed wat we al tot nu toe gezien hadden, over de klusjes die zouden volgen de verantwoordelijkheid die daarbij kwam kijken. Ook hebben we het er over gehad, dat de oudere kinderen van het gezin, in ons gezin. Ons best konden helpen met bepaalde klusjes.
Zoals een vuilzak in de container gooien, hen eigen kamer opruimen, afstoffen en stofzuigen, hen was in het washok plaatsen en ga zo nog enkele kleine klusjes af.
Rosa zou samen met Tirza het oostelijke en het zuidelijke gedeelte van het landgoed onderhouden. Met een aantal oudere kinderen, klusjesmannen alles opknappen, verzorgen en soort van bewaken.
Er kon dan wel niet zomaar iemand op het landgoed komen en of ontsnappen.
Toch konden ze er op een bepaalde manier toch in komen, over het hek klimmen mochten ze lef hebben om een schok te willen krijgen.
Ik ga samen met Wendy het noordelijke en westelijke gedeelte van het landgoed onderhouden, verzorgen, en als het nodig is, opknappen. In ieder gedeelte vanaf het middelpunt van het landgoed, waar het kasteel, parkeerplaats, met omliggende tuin, ligt een speeltuin met een aantal bijzondere kenmerken. Kleine kinderen tot de leeftijd van 7/8 jaar kunnen in het Westelijke gedeelte in de speeltuin spelen. Kinderen vanaf de leeftijd 8/9 kunnen spelen in de Zuidelijke speeltuin. Wil je iets anders dan een speeltuin, skatebaan, voetbal, tennis of weder andere balsport vind je in Oostelijke speelweide. En de laatste speelweide in het Noordelijke gedeelte, is eigenlijk van alles wat te vinden, goed gecombineerd, tot de leeftijd van 13 jaar.
Gelijke afstanden, gelijke grote aan speelweides.
De kriebels begonnen zeker te zetten.
Vooral nu dat de kinderen naar buiten konden, iets wat ze helemaal nog niet gezien hadden.
Toch wilde ik ze morgen een groot deel van de natuur laten zien.
Ze de dag erna laten controleren door de plaatselijke arts die we hebben aangenomen. Om zeker er van te zijn dat ze nu niet ziek konden worden. Het was best riskant, zo'n grote groep in eens de verslepen, te vervoeren, te verrijden, verplaatsen naar nieuw woonbestemming.
'Alles is afgesloten' was de tinkelende vriendelijke stem van Rosa.
Verbaasd keek ik op, ze had mij ruw uit mijn hersenspinsels getrokken.
'Bedankt, Rosa' mompelde ik lichtelijk afwezig.
'Ik heb Wendy en Tirza naar boven gestuurd, het was een lange reis en dag. Daarnaast heeft Sebastiaan gezegd dat we de eerste veertien dagen er alleen voor stonden. Zodat we wat konden wennen aan het gebied, onze woonplaats. Hij moest nog iets doen met ze zoon, iets wat geen slimme set is geweest' was Rosa haar verklaring.
'Oké, prima' glimlachte ik naar haar.
'Slaap wel' sprak ik bedenkelijk.
'Jij ook, maak het niet te laat voor jezelf' grinnikte ze.
Met een paar seconden die daar op volgde, hoorde ik haar voetstappen de grote marmeren trap op lopen.

Reacties (1)

  • Luckey

    Mijn benieuwen hoe dit verder gaat

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen