Een paar dagen later dan gepland omdat ik het ontzettend druk had maar hier is het dan! Ik heb ook besloten geen titels meer te geven aan de hoofdstukken omdat ik dan waarschijnlijk in herhaling ga vallen of met de meest inspiratieloze flut titels aankom. Anyways veel leesplezier en je mening is altijd welkom:)

Albus werd wakker doordat iemand de gordijnen had opengetrokken en daardoor de zon vol in zijn gezicht scheen. Geïrriteerd kwam hij overeind om iemand de schuld te geven toen hij erachter kwam dat de hele slaapzaal al leeg was en dat de huiselfen het waarschijnlijk tijdens het verzamelen van de was gedaan hadden. Albus liet zich terugzakken en keek op de klok hierdoor kwam hij voor een tweede keer overeind. Het was al half 1 s middags en niemand had hem wakker gemaakt. Het was zaterdag en er waren geen lessen dus zo erg kon het niet zijn maar hij had nog wel iets aan zijn vrije dag willen hebben. Nu moest hij waarschijnlijk noodgedwongen tot laat in de avond aan het huiswerk. Bij die gedachte zakte Albus dan toch maar weer terug in bed en dacht na over de afgelopen week. Hij was ondertussen gewend aan het wakker worden in de toren van Ravenklauw en had een paar vrienden gemaakt. Maar het gevoel van teleurstelling en schaamte tegenover- tegenover iedereen eigenlijk was er nog steeds op de achtergrond. Wanneer de Zwadderaars hun liedjes zongen of wanneer hij bijna zijn hele familie aan de tafel van Griffoendor zag zitten kwamen die gevoelens extra sterk opzetten. Ook had hij nog altijd geen brief van zijn ouders gehad noch zelf een brief gestuurd. Dat moest toch wel betekenen dat-. Albus had de afgelopen week overleefd door er niet aan te denken en was niet van plan daar nu mee te beginnen. Wat hielp was dat na zijn gesprek met Roos niemand van zijn familie hem nog had komen opzoeken. James had een keer achter zijn rug om een Zwadderaar aan het plafond opgehangen nadat hij een opmerking maakte over Albus en toen bemoedigend naar hem geknikt maar dat was ook al het contact dat hij had gehad. Alleen zijn neef, Louis en nicht Molly zag hij wel eens in de leerlingenkamer van Ravenklauw maar hen sprak Albus sowieso al bijna nooit. Tijd om op te staan en nog wat van het middageten mee te pikken besloot Albus waarnaar hij opstond en in zijn kleren schoot.

Slenterend door de gangen ging Albus richting de grote zaal. Voor aanvang van het schooljaar was hij bang geweest de weg niet te weten en zijn vader had hem dus extra vaak uitgelegd hoe hij vanaf de Griffoendor vertrekken naar de grote zaal moest lopen, iets waar Albus achteraf dus niks aan had dacht hij verbitterd. Na een kleine wandeling kwam Albus dan aan in de grote zaal waar het rustiger leek dan anders. Gezien het weekend was waren mensen natuurlijk minder gehaast om middag te eten. Albus wierp eerst een blik naar de tafel van Griffoendor, zoals een gewoonte was geworden eigenlijk, en was daarna van plan door te lopen maar zag dat Roos hem wenkte. Wilde ze nou dat hij bij haar kwam zitten? Hij bekeek de tafel goed, er zaten wel meer mensen van andere afdelingen. Hij twijfelde maar kon toch de stap niet zetten en deed dus alsof hij Roos niet zag en liep naar de Ravenklauw tafel. Daar zocht hij tevergeefs naar Mason of Anton, sinds de eerste dag waren dat de twee jongens met wie hij omging. Na een kleine zoektocht trok hij de conclusie dat ze er niet waren en liet zich naast Bas zakken. “Zozo, het leeft” grinnikte hij bij Albus` verschijning. Die trok zich er echter niks van aan en begon een broodje te smeren. “Waarom heeft niemand me wakker gemaakt?” vroeg Albus om het gesprek gaande te houden. Bas haalde zijn schouders op “Ik wilde wel, maar het leek Mason geen goed idee je ondersteboven in de leerlingenkamer op te hangen.” Verbaast keek Albus naar hem terwijl Bas zijn best deed niet te lachen. “Was er geen andere manier om me wakker te maken?” mopperde Albus maar voor hij antwoord kreeg stond James ineens aan de Ravenklauw tafel.

Reacties (1)

  • GoCrazy

    Oeh spannend!! Echt mooie hoofdstukjes!! En ik ben blij dat hij al aan het Ravenklauw idee gewend raakt:D

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen