Foto bij 360. Severus Snape

Let me know if you like it? ^_^

"Zo ...Severus... Hoe gaat het met je...huisdiertje?" Vroeg Lucius met een grijns.
"Dus ...Lucius... Hoe zat het met je manieren?" Pareerde ik de man.
Hij haalde onbezonnen zijn schouders op, alsof het hem allemaal niet meer kon schelen.


Lucius haalde een wand boven en leek een spreuk te gebruiken om ons wat ....privacy te gunnen. We waren al tijden bevriend en hadden meestal aangename gesprekken gehad, over een verscheidenheid aan onderwerpen, maar niet iedereen hoefde daarom mee te doen met het gesprek. Voldemort of Bellatrix om maar enkele namen te noemen... Ik herhaalde de spreuk voor de zekerheid. Die wand was niet van Lucius... En in zijn toestand zou het me niet verbazen mocht zijn spreuk niet helemaal fantastisch gewerkt hebben...
"Even serieus Severus" mompelde Lucius. "Hoe ondervind je het leven met Yasmin Evans constant bij je... ? Het doet me bijna denken aan een schoothondje." Ik wist even niet wat te antwoorden. Het eerste deel van zijn zin deed me even wantrouwen. Wat wist de blonde man van Yasmin en ik? Maar het vervolg van zijn zin liet verstaan dat hij eerder bezig was met ...overpeinzingen.
"Ten eerste zou ik het niet in mijn hoofd halen haar een schoothondje te noemen.." begon ik. Lucius trok een mondhoek op in een grijns. "En wel... Hoe aangenaam is het om je dagen te slijten met iemand die constant​ tegen je ingaat, wil ontsnappen of je last bezorgt?" Vervolgde ik mijn vraag. Daar leek hij even over na te denken.
"Ik zou het zou doen... Zelf als ze last veroorzaakte...Het heeft zo zijn...aangename kanten toch..?" Lucius' klonk niet meer zo helder. Niet zijn eerste firewhiskey van de dag of de week dus...
"En wat mag daar dan wel zo aangenaam aan zijn...?" Vroeg ik, deels om mijn dekmantel op te houden, deels uit welgemeende nieuwsgierigheid.
"Ik weet dat ze niet aan onze kant staat, maar ze is pureblood en het is en blijft een bloedmooie vrouw..." Lachte hij. Genoeg firewhiskey voor Lucius. En trouwens, als de dark lord zo langskwam was Lucius beter nuchter. Ik liet de huiself een potion brengen die Lucius weer zou moeten nuchter maken...
Ik was het zeer zeker met hem eens, al hoorde ik het hem niet meteen graag zeggen. Het jaloerse deel dat ik probeerde in de hand te houden, wou Lucius de mond snoeren, en hem duidelijk maken dat Yasmin bezet was. Maar dat zou ons in gevaar brengen.. en Lucius was een getrouwde man die zijn vrouw trouw bleef. Zijn dronken verheerlijking van Yasmin was een onschuldig iets dat voorkwam uit de puberale crush die hij ooit had. Niets ...zorgwekkend nam ik aan.
Narcissa glimlachte me dankbaar toen ze zag dat ik haar man bij de drank weg hield en naar zijn privé-vertrekken stuurde om zich te fatsoeneren.
"Dat hoort mijn job niet te zijn, though." Knarste ik tussen mijn tanden door.
Niet veel later kwam de dark lord aangestormd. Hij leek niet in een opperbeste stemming en ik wist dat het niet beter zou worden naarmate de dag vorderde. Ik boog licht toen hij me passeerde. Niet veel later vlogen de eerste deatheaters al buiten, half hexes ontwijkend.
"Ah Severus!' hoorde ik mijn naam roepen in die stille, hese stem. "Hoe gaat het in Hogwarts? Hoe gaat het met je... Gast?" Begon hij gretig.
"My lord, Hogwarts is nog steeds stevig in uw grip." Paaide ik de man voor me. "We doen ons best om de rebellerende studenten snel weer in het gareel te krijgen." Gaf ik toe. Ongeveer dan. "Dat zal niet lang meer duren, my lord." Beloofde ik hem. Voldemort snoof. "Is dat niet wat ik elke keer hoor, Severus?" Vroeg hij geïrriteerd. Ik zag Bellatrix glimlachen van de andere kant van de ruimte. Venijnig mens.
"Het lijkt erop dat de leerlingen zich scharen achter een aantal laatste jaar studenten die de leiding hebben van hun groepje." Legde ik uit. Het was niet alsof ik het opnam tegen een groepje eerstejaars. "En daarbij geloven we dat ze op een of andere manier in contact staan met de Orde van de Phoenix." Weer, ongeveer zoiets. Met Yasmin, maar dat zou ik hem niet vertellen ...
"En miss Evans?" Vroeg hij, alsof hij wist waaraan ik dacht. Niet dat ik dat nog steeds geloofde, Voldemort kon veel maar hij kon niet zomaar naar iedereens gedachten luisteren; zeker niet als je occlumency kon.
"Binnen de grenzen van het kasteel, My Lord. Ze ...begint zich neer te leggen bij de situatie. Ik heb er vertrouwen in dat ze misschien... Overtuigt zou kunnen worden om ... Een neutralere positie in te nemen... That is... Indien de Carrows haar niet in het harnas jagen." Ik vroeg me af of ik niet té ver gegaan. Ik kon vrijuit commentaar geven, uiteraard, maar met Voldemort kon je maar beter oppassen wat je zei.
"Evans... Neutraal. Wat moet dat inhouden...?" Sneerde Bellatrix. De dark lord keek mij veelbetekenend aan ..
"Ik ga niet beweren dat ze onze rangen zal betreden. Maar misschien kan ze, met der tijd, overtuigt worden om de dark lord niet meer tegen te werken en te doen wat van haar verwacht wordt." Legde ik uit met mijn blik op Lucius' schoonzus.
"Very well, Severus. You make me proud..." Complimenteerde Voldemort mijn acteerkunsten voor Bellatrix er nog een woord tussen kreeg.
"Dus de Carrows houden haar in de gaten nu..." Mompelde hij.
"Dat is wat ik hen opgedragen heb, my lord. Evans heeft al een tijd lang geen problemen meer veroorzaakt. Maar natuurlijk heb ik hen aangeraden waakzaam te zijn..." Dekte ik me in. Voldemort knikte tevreden en vervolgde zijn kruisverhoor elders.

Reacties (2)

 • Dominhe

  Laatste dagen toch maar weer het hele verhaal gelezen om weer een beetje te weten waar het ook alweer allemaal over ging. Maar ik kan nu niet meer wachten naar het volgende stuk! Laat ons niet in de steek!

  3 jaar geleden
  • Romanov

   Dank je voor je reactie:)
   Don't worry, ik zet zo weer wat online...
   Ik ben niet van plan om dit verhaal te laten stikken.. (Vanamo zou het niet toelaten... Ik krijg vast geen eten meer als ik stop ;-) )

   3 jaar geleden
 • Vanamo

  Ooh love it! The carrows zitten in problemen:)dat is altijd een leuk iets..... severus is veilig ish.... en poor lucius... maar je hebt weer geen gradioos hoofdstuk geschreven:)en ik kan niet wachten om meer te lezen;)

  Xxxx

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen