Foto bij IX. The X-factor

***


Met een glimlach liep ik de maandag de studio in. Een nieuwe week en ik stond in de halve finale. Ik opende de deur en gaf Simon Cowell een knuffel als begroeting. Ik had Simon als coach en was ondertussen nog het enige meisje onder de 25 in de competitie. Ergens zorgde het toch voor wat extra druk.
‘Heb je goed geslapen?’ vroeg Simon me, terwijl hij me gebaarde plaats te nemen. Ik ging zitten en knikte. ‘Ja, als een blok. Het blijft nog een beetje onwerkelijk dat ik in de halve finale sta.’
‘Je staat er echt, en verdiend! Deze week moet je twee nummers zingen en een duet met een bekende zanger. Daar heb ik een heel leuk iemand voor geregeld, maar we gaan het eerst even over je solo’s hebben. Heb je al ideeën?’
Meteen werd ik nieuwsgierig naar mijn duetpartner, maar ik probeerde professioneel te blijven. Nadat we met z’n tweeën wat gespard hadden over een aantal lieten, besloten we een ballad en een up-tempo nummer te brengen, Million Years ago van Adele en This is what you came for van Rihanna. Twee powervrouwen. Ik had nu al ontzettend veel zin om deze liedjes te gaan repeteren.
‘En dan nu naar het spannende gedeelte: wie wordt jouw duetpartner.’ Simon liet even een stilte vallen voor hij verder ging. ‘Ik zal je niet langer in spanning houden. Je gaat een duet zingen met Harry Styles.’ Mijn mond viel open van verbazing en ongeloof en voor enkele tellen kon ik niet reageren.
‘Echt?’ wist ik uiteindelijk uit te brengen. Simon kreeg een grijns op zijn gezicht en knikte.
‘Je hebt vanmiddag je eerste repetitie met hem. Jullie gaan into you van Ariane Grande zingen.’ Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht bij het horen van het liedje.
‘Dankjewel Simon.’
‘Geen dank, ga nu maar als een gek repeteren. Het word een drukke week.’


***


Zenuwachtig hupste ik van mijn ene been op mijn andere. Jack, die achter de piano zat om ons te begeleiden schoot ik de lach. Ik dwong mezelf stil te staan en haalde een hand door mijn haren. Toen ging de deur open en liep Harry naar binnen. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hem zag en zijn schoonheid overviel me. Zijn ogen waren van dichtbij nog groener dan ze op tv leken en zijn bruine krullen zaten nonchalant in model. Zijn roze lippen lagen in een glimlach, waardoor er een kuiltjes in zijn wangen ontstonden
‘Hey Jessica, leuk je te ontmoeten,’ zei Harry voor hij me een knuffel gaf.
‘Hi,’ stamelde ik terug toen hij me had losgelaten. Het irriteerde me meteen hoe onzeker en zenuwachtig ik deed.
‘Vind je het spannend?’ vroeg Harry me. Hij leunde tegen de piano aan en keek me met een geruststellende glimlach aan.
‘Ja,’ antwoordde ik meteen. ‘Het is de halve finale, ik ben de enige vanuit team Simon die nog in de race is en ik mag met jou zingen.’
‘Ik weet precies hoe je je voelt. Maar je hoeft je geen zorgen te maken. Ik volg tot nu toe elke show en ik vind je echt de beste. Je hebt zo’n enorme groei doorgemaakt sinds je auditie.’
‘Dankjewel,’ zei ik, en ik voelde dat ik bloosde.
‘Hé, nu niet verlegen worden,’ glimlachte hij.
‘Sorry, maar dat jij zoiets over mij zegt… Je bent wereldberoemd en ik ben al sinds het begin zwaar fan van je…’ Ik schrok van mijn eigen openheid tegenover hem.
‘Zwaar fan,’ herhaalde hij mijn woorden. ‘Dankjewel. En ik lieg niet als ik zeg dat ik ook fan van jou ben.’ Ergens geloofde ik het niet, maar ik wist beter dan ertegenin gaan en accepteerde zijn compliment met en glimlach.
‘Zullen we dan maar gaan zingen? Ben je al opgewarmd?’ Ik knikte en ging naast hem aan de piano staan. Voor me lag een blaadje met de verdeling van de tekst. We zouden de eerste zinnen samen zingen.
Jack telde af en tegelijk begonnen we. We maakten oogcontact en het kippenvel sprong op mijn armen bij het horen van zijn stem. Het klonk nog zoveel mooier nu ik nog geen meter van hem vandaan stond. Ik nam het in mijn eentje over, maar bleef het oogcontact met Harry behouden. Het zorgde voor een warm gevoel van binnen. Zijn ogen straalden iets uit wat ik niet precies thuis kon brengen.
Harry nam het van me over en ademloos luisterde ik naar zijn betoverende stem. Ik geloofde elk woord van wat hij zong. Ik begon bijna te denken dat hij me echt leuk vond.
Toen we klaar waren met zingen wist ik met moeite mijn blik los te rukken en keek afwachtend naar Jack.
‘Wauw,’ was het enige wat hij zei, en ik voelde dat ik weer moest blozen.
‘Dat was prachtig. Ik geloofde elk woord. En die chemie tussen jullie, alsof jullie al maanden stapelverliefd op elkaar zijn. Simon zal hier zo blij mee zijn!’
Na zijn lovende woorden begon hij het met aanstippen van zingen die anders/beter konden, en zo waren we de rest van de middag bezig met zingen. Ik moest mijn best doen om naar hem te luisteren. Harry stond dicht naast me en er hing een soort elektriciteit tussen ons in, waarvan ik niet goed wist wat ik ermee moest.


***


Tijdens de generale repetitie stond Simon met een kritische uitdrukking naar ons optreden te kijken. Toen we klaar waren klom hij het podium op en ging bij ons staan.
‘Ten eerste: wauw. Dit brengt je voor de volle 100% zeker naar de finale volgende week. Ik geloof elk woord van wat je zingt. En de blikken die jullie elkaar geven, prachtig. Ik zou het alleen nog iets spannend maken. Zit wat meer aan elkaar, streel een keer over een been, over een arm. Jullie zijn verliefd, laat het publiek dat geloven.’
Ik knikte en keek naar Harry, die met een serieus gezicht naar het commentaar van Simon, zijn voormalige coach, luisterde.
‘Doe maar opnieuw,’ instrueerde Simon voor hij het podium weer afklom. Ik ging opnieuw terug naar mijn startpositie in de coulissen. Harry stond aan de andere kant en we zouden zo langzaam naar elkaar toe lopen. De muziek werd gestart en al zingend liep ik langzaam naar Harry toe. Toen we tegenover elkaar stonden begon ik met het eerste couplet. Ik behield het oogcontact met Harry en voelde hoe hij een hand in mijn zij legde en vervolgens achter me ging staan. Ik legde mijn hand over de zijne en leunde iets tegen hem aan. Zodra ik klaar was met mijn stuk draaide ik mijn hoofd zodat ik hem over mijn schouder aan kon kijken. Hij draaide zich weer naar me toen en verstrengelde onze vingers. Met een glimlach nam ik het weer van hem over. Hij liet mijn hand weer los en liep achter me langs naar de andere kant. Terwijl hij dit deed gleed zijn hand een klein stukje onder de zoom van mijn jurkje. Ik had even moeite om de toon te houden, maar gelukkig wist ik me eruit te redden. Aan de grijns op Harry’s gezicht te zien, wist hij wat voor effect het op me had.
Met een hoop geflirt en speelse aanrakingen maakte we een eind aan ons lied, waarna Harry een kus op mijn wang drukte, gevaarlijk dicht bij mijn mondhoek.
‘Dit is precies wat ik bedoel. Veel beter. Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat jullie stapelgek op elkaar zijn. Herhaal dit vanavond en je bent finalist, Jess. Super gedaan!’
Ik glimlachte dankbaar en keek naar Harry, die enthousiast knikte. De blik in zijn ogen trok me zo naar hem toe en ik kon de spanning die tussen ons in hing eigenlijk niet ontkennen. Toch wist ik dat ik dat moest doen, want het kon toch nooit tot iets serieus uitgroeien.


***


Die avond was de liveshow en ik zat samen met Harry in de kleedkamer. Ik had mijn eerste twee nummer al gezongen en vooral Million Years ago werd vol lof ontvangen.
Nu zat ik in een kort, poeder roze, kanten jurkje te wachten tot Harry en ik aan de buurt waren.
‘Ben je zenuwachtig?’ vroeg Harry me, terwijl hij naast me op de leren bank ging zitten. Op de televisie stond het optreden van een van mijn concurrenten aan. Ik voelde mijn hart opleven toen hij met zijn smaragdgroene ogen naar me keek. Ik haalde een keer diep adem en duwde de spanning in mijn lichaam weg. Ik moest professioneel blijven.
‘Ja,’ beantwoordde ik zijn vraag eerlijk.
‘Waarom?’ We kennen het liedje allebei door en door en we hebben tot nu toe alleen maar complimenten gehad.
‘Ik ben ook niet zenuwachtig voor het zingen, maar meer voor de act. Ik heb nog nooit zoiets live op televisie gedaan. Wat als mensen me bestempelen als slet, of ze denken dat wij iets hebben. Ik weet niet of ik die reacties aankan.’
Harry draaide zich helemaal naar me toe en pakte mijn handen vast. Op die manier dwong hij me hem aan te kijken.
‘Jessica, luister even heel goed naar me. Niemand gaat jou een slet vinden. Iedereen die dit programma volgt weet dat jij een ontzettend lief meisje bent. Ik zal waarschijnlijk voor player worden uitgemaakt, maar dat is niks wat ik nog niet eerder heb meegemaakt.’
Een schuldgevoel bekroop me. Ik wilde er op ingaan, maar er werd op de deur geklopt en we moesten ons richting het podium gaan begeven.
‘We kunnen ook gewoon onze normale routine doen? Dan hoef jij niet al die reacties te doorstaan,’ zei ik dan toch toen we samen richting het podium liepen.
‘Jessica, vertrouw je mij?’ Ik knikte en beet op mijn lip. ‘Dan doen we onze routine zoals bij de generale. Het gaat helemaal goed komen, beloofd!’
Ik knikte opnieuw. Harry liep naar de coulissen aan de andere kant en ik concentreerde me. Op de achtergrond hoorde ik hoe we werden aangekondigd en zodra de muziek begon liep ik langzaam het podium op richting Harry, terwijl we samen de intro zongen.
Als een soort automatisme draaide ik om Harry heen, raakte hem aan, flirtte met hem en wist ondertussen de juiste toonhoogte aan te houden. Ik voelde hoe intens ik hiervan genoot, van het zingen, van het optreden.
Richting het eind van het liedje gingen we tegenover elkaar staan terwijl we elkaar aankeken. Nadat ik de laatste noot had gezongen, boog Harry zich voorover, en in plaats van de kus op mijn wang, drukte hij zijn lippen op de mijne en zoende me.
Na enkele tellen liet hij me weer los en drong het applaus tot me door. Toch kon ik alleen maar vol verbazing naar Harry kijken. Hij knipoogde en leidde me vervolgens richting de presentatrice zodat we het commentaar van de jury konden aanhoren.
‘Jessica, wat gebeurde daar nou?’ vroeg ze me.
‘Part of de act,’ antwoordde ik. Na een diepe teug adem wist ik me weer professioneel op te stellen. Ik kon zo in de kleedkamer gaan flippen over het feit dat Harry Styles me gezoend had.
Zoals elke week kreeg ik complimenten over mijn zang, maar deze keer werd de performance ook naar voren gehaald. Het was een compleet optreden en ik zou zo tegenover Harry in een film kunnen spelen. Met een tevreden glimlach op mijn gezicht verliet ik samen met Harry het podium.
Eenmaal in de kleedkamer sloot ik de deur achter ons en keek Harry vol verbazing aan.
‘Wat was dat?’
‘Je zei het zelf, dat was een deel van de act.’
‘Maar dat hadden we niet afgesproken? Nu krijgen we zeker roddels!’ Ik moest me inhouden niet tegen hem te gaan schreeuwen.
Harry liep naar me toe en ging voor me staan. ‘Voelde jij de afgelopen week niet die spanning tussen ons?’ Ik beet op mijn lip en zette een stap achteruit. Ik kwam tegen de deur aan en kon geen kant op. Alle woede ebde weg en ik kon niks anders dan hem aan kijken. Harry zette weer en stap naar me toe en onze gezichten waren slechts enkele centimeters van elkaar verwijdert. Ik voelde zijn lippen op de mijne en reageerde meteen. Alle gevoelens die ik afgelopen week had geprobeerd weg te stoppen kwamen er nu uit. Ik sloeg mijn armen om zijn nek en trok hem dichter naar me toe. Hij pakte vervolgens mijn armen vast en pinde ze tegen de deur aan. Een gevoel van passie wat ik nog nooit eerder gevoeld had stroomde door me heen. En net toen zijn handen de rits van mijn jurkje hadden gevonden, werd er op de deur geklopt. Verschrikt liet ik Harry los, terwijl tot me doordrong wat er zojuist gebeurd was. De magie was meteen verdwenen en ik opende de deur.
‘Je moet het podium op voor de uitslag.’ Ik knikte en liep achter hem aan richting het podium. Ondertussen probeerde ik mijn hart te kalmeren.
In de coulissen ging ik tussen de andere deelnemers staan en wachtte op het sein tot we het podium op mochten.
Toen dat sein kwam ging ik samen met Simon op mijn plek staan en scheen er een spotlight op ons. Twee van ons zouden meteen door gaan naar de finale, twee anderen moesten een sing-off doen.
De presentator rekte het weer zo lang mogelijk, maar noemde uiteindelijk de naam van de laats overgebleven groep. Als een dolle knuffelden ze hun coach. Ze liepen het podium af en de spanning was weer terug. Ik had tot nu toe nog nooit een sing-off hoeven doen, maar nu we nog maar met vier waren werd die kans natuurlijk veel groter.
‘En de laatste die een directe plek in de grote finale van volgende week heeft weten te score is...’ Hij liet weer een lange stilte vallen voor hij de verlossende woorden uitsprak: ‘Jessica!’ Met een enorme grijns op mijn gezicht viel ik Simon om de hals. We hadden het gegaan. We stonden in de finale!
Samen met Simon liep ik de coulissen weer in, waar Harry stond te wachten. Hij sloeg meteen zijn armen om me heen om me te feliciteren.
‘Ga je vanavond met me mee naar huis om te vieren?’ fluisterde hij in mijn oor. Vervolgens liet hij me los en keek me afwachtend aan.
Mijn hele hart zei ja, ga met hem mee. Slechts een klein deel zei verstandig te zijn. Je moest morgen weer gewoon vroeg op om te repeteren en die afleiding kon je niet gebruiken.
Mijn hoofd won het van mijn hart.


Daar ben ik eindelijk weer! Ik heb gisteren mijn stage afgerond, dus nu heb ik heerlijk vakantie. Het wordt volgens mij een enigszins drukke vakantie,
maar ik hoop nog tijd te kunnen vinden om wat meer te gaan schrijven.
En dit is natuurlijk totaal niet af, dus er komt nog een deel 2, beloofd! X

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen