Foto bij X. The X-factor II

***


‘Oké, stop. Dit is een grapje, toch?’
Adriana klonk zwaar verontwaardigd aan de andere kant van de telefoon. Ik draaide een pluk haar om mijn vinger en leunde tegen de muur aan.
Het was maandagochtend en ik had zo een afspraak met Simon. Bij lange na niet genoeg tijd om mijn beste vriendin bij te praten, maar ik moest het aan iemand kwijt.
‘Alsof ik er zelf geen spijt van heb,’ verzuchtte ik.
‘Je had gewoon een one night stand met Harry fucking Styles kunnen hebben.’ Ze schreeuwde bijna door de telefoon heen.
‘Ja, een van de vele, en daarna was hij me vergeten en zit ik met een gebroken hart. Je weet hoe ik ben, ik hecht me veel te snel aan jongen en blijf vaak gebroken achter. Ik moet me nu concentreren op de finale dit weekend.’ Dit was wat ik mezelf gisteravond ook meerdere keren had verteld.
‘Maar nu maak je jezelf gek met de gedachte van wat had kunnen zijn,’ zei Adriana en ze had gelijk. Ik had afgelopen nacht alleen maar liggen woelen, en dat kwam niet omdat ik in de finale sta en volgens verschillende media de grote favoriet ben voor de winst.
‘Hij heeft me gezoend,’ gaf ik toen toe.
‘Ja, dat heeft heel Groot-Brittannië gezien.’
‘Nee, ik bedoel daarna, in de kleedkamer.’
‘WAT!?’
‘Oh, Aid, als er niet op de deur was geklopt…’ Alleen de gedachte aan onze zoen zorgde ervoor dat ik het opnieuw warm kreeg.
‘Heb je zijn nummer?’ vroeg Adriana me.
‘Nee, ik moet hem nu gewoon uit mijn hoofd zetten en me op de finale focussen.’
‘Ah, Jess, dit kan echt niet het einde van jullie sprookje zijn,’ verzuchtte ze. Ik zag hoe de deur van Simons kantoor open ging en Simon naar buiten kwam.
‘Ik weet het, maar ik moet nu gaan. Simon wacht op me. Ik spreek je snel weer!’


***


Ik zat in de kleedkamer naar het optreden van een van mijn concurrenten te kijken toen ik mijn telefoon zag oplichten. Nieuwsgierig pakte ik hem op. Het was een onbekend nummer.

Hey Jess, ik wil je heel veel succes wensen vanavond. Vergeet vooral niet te genieten en je bent geweldig op het podium en daarbuiten. X Harry.

Ik beet op mijn lip terwijl ik het berichtje nogmaals over las. Dit moest een grap zijn van Jessica. Ik stopte mijn telefoon weer weg zonder te reageren en liep de kleedkamer uit om me voor te bereiden op mijn optreden.
Toen ik aan de beurt was liep ik het podium op en nam plaats op de kruk. Op het scherm werd een filmpje van mijn voorbereiding naar dit liedje toe getoond. Ik liet mijn blik over het publiek gaan en zocht Adriana. Maar in plaats van Adriana vond zag ik Harry staan, gewoon tussen het publiek alsof het de normaalste zaak van de wereld was.
Hij gaf me een knipoog en ik was bij dat ik nog compleet in het donker verscholen was. Snel keek ik van hem weg en haalde een keer diep adem. Ik moest me nu echt gaan consenteren.
Nadat ik was aangekondigd begon de muziek en was ik Harry weer helemaal vergeten. Ik ging helemaal op in het liedje en genoot zo intens van het zingen.
Toen ik klaar was kreeg ik een daverend applaus. Met een glimlach stapte ik van de kruk af en liep naar de presentator om het jurycommentaar te ontvangen.
Net als de voorafgaande weken waren het bijna alleen maar complimenten. Simon zei zelfs dat dit programma corrupt was als ik niet zou winnen.
Met een brede grijns verliet ik het podium. Ik was klaar. Ik had al mijn liedjes gezongen. Zoë moest nu nog een liedje en dan kregen we de uitslag.
Met een dubbel gevoel liep ik terug naar de kleedkamer. Het was voorbij. Ik zou niet meer zingen op dit podium, maar aan de andere kant was ik zo ontzettend trots op wat ik had bereikt.
‘Hey!’ Ik was zo in gedachten verzonken mijn kleedkamer ingelopen dat ik Harry niet eens had opgemerkt. Verbaasd keek ik hem aan.
‘Wat doe jij hier?’ vroeg ik terwijl ik de deur achter me sloot.
‘Ik wilde je graag persoonlijk vertellen dat je het geweldig hebt gedaan en of je nu wint of niet, jij komt er wel. Er ligt een glansrijke carrière voor je in het vooruitzicht.’
‘Dankjewel,’ zei ik met een glimlach. Ik ging op de bank zitten en nam enkele slokken van mijn flesje water.
‘Ik heb een voorstel voor je,’ zei Harry toen, terwijl hij naast me op de bank plaatsnam. ‘Ik heb dit al met Simon besproken, en hij staat er compleet achter.’
Meteen werd ik nieuwsgierig naar zijn voorstel.
‘Zou jij het voorprogramma willen zijn tijdens mijn tour? In ieder geval in Groot-Brittannië, maar als het bevalt zijn er mogelijkheden voor verlenging.’
‘Echt?’ Mijn stem sloeg over van enthousiasme en voor ik mezelf tegen kon houden viel ik Harry om de hals.
‘Dankjewel,’ zei ik zachtjes. Hij sloot zijn armen om me heen en lachte zachtjes.
‘Ik ben blij dat je net zo enthousiast bent als ik.


***


‘En de winnaar is…’ Ik sloot mijn ogen en wist van spanning niet wat ik moest doen.
‘Jessica!’ Mijn ogen vlogen open en meteen viel ik Simon om de hals. Ook Zoë, mijn concurrente, feliciteerde me met een dikke knuffel. Ik kreeg een grote trofee in mijn handen gedrukt en voor me begonnen alle journalisten foto’s van me te maken.
Het was overweldigend en ik kon het niet geloven. Ik had echt gewonnen.
De andere kandidaten, de jury en mijn vrienden en familie kwamen het podium opgelopen. Ik werd bedolven onder de knuffels, zoenen en felicitaties. Journalisten wilden allemaal een reactie, een interview met me en ik liet het allemaal maar over me heenkomen.
Op een gegeven moment stond Harry voor me en nam me opnieuw in een knuffel, net als hij vorige week had gedaan.
‘Gefeliciteerd Jess,’ zei hij. ‘Het aanbod van vorige week staat nog steeds.’ Hij liet me weer los en ik wist opnieuw niet wat ik moest zeggen. Was het slim om met hem mee te gaan, als we daarna nog met elkaar moesten samenwerken. Kon ik mijn gevoelens dan van hem loskoppelen? Kon ik dan professioneel blijven?
Ik werd uit mijn gedachten gehaald door mijn moeder, die me met tranen in haar ogen om de hals viel. ‘Ik ben zo trots op je, meisje.’ Over haar schouder maakte ik oogcontact met Harry. Hij gaf me een knipoog en op dat moment wist ik dat ik met hem mee zou gaan. De rest vogelde ik later wel uit.


***


‘Jessica?’ Ik keek op bij het horen van zijn stem. Hij drukte een kus op mijn lippen en nam vervolgens naast me op de bank plaats.
‘Ik zat eraan te denken om het vanavond bekend te maken. Maar alleen als jij er ook achter staat.’ Sinds de X-factor finale hadden we gedatet en ik was tot over mijn oren voor Harry gevallen. Maar blijkbaar had ik ook iets goed gedaan, want hij voelde hetzelfde voor mij. We hadden het al die tijd geheim gehouden, ook al waren er steeds meer roddels gekomen over ons en dat we stiekem een relatie hadden.
‘Ik wil je gewoon echt op een date mee kunnen nemen, zonder al dat stiekeme gedoe.’ Hij pakte mijn hand vast en keek me afwachtend aan.
‘Ik zou niks liever willen,’ glimlachte ik, voor ik dichter naar hem toe schoof en mijn lippen op de zijne drukte.
‘Je moet zo op,’ fluisterde Harry tegen mijn lippen aan. ‘Maak Dublin gek.’
Dublin was een van de laatste optreden in Groot-Brittannië. Hierna zou Harry naar Europa gaan. We hadden het er nog niet over gehad of ik mee zou gaan, omdat ik ook bezig was met het schrijven van mijn eigen album. Ik zou een keuze moeten gaan maken, maar dat was nu nog niet aan de orde.
De muziek begon en ik liep het enorme podium op.
‘Hallo Dublin! Hebben jullie er een beetje zin in?’ riep ik enthousiast en de zaal ontplofte. Het gaf me zo’n enorme kick om voor zoveel mensen te zingen.
Op het juiste moment zette ik in en de rest ging bijna automatisch.

Later stond ik vanuit de coulissen naar Harry te kijken. Hij was geweldig en pakte het hele publiek in. Ik had geen idee hoe en wanneer hij ze wilde vertellen van ons, maar had besloten me daar niet druk over te maken. Ik zou het over me heen laten komen.
‘Vonden jullie Jessica ook zo goed?’ vroeg Harry aan het publiek, dat opnieuw helemaal losging.
‘Ik ook, en ik ben ook heel blij dat ze met me mee wilde op tour. Jessica, waarom kom je niet even het podium op?’ Hij draaide zich naar me toe en een van de technici duwde een microfoon in mijn hand voor ik het podium op liep. Enthousiast zwaaide ik naar het publiek.
‘Tijdens de X-factor hebben wij samen een liedje gezongen, en het leek me heen leuk om dat nu weer te zingen.’ Met een grijns keek ik Harry aan. Het publiek werd helemaal gek.
De muziek begon en Harry en ik zette op het juiste moment in met zingen. Net als tijdens de X-factor flirtte we met elkaar, raakten we elkaar aan en ik genoot met volle teugen van het zingen, maar ook van Harry. Op het eind gaf Harry me een stiekeme knipoog, voor hij me opnieuw zoende. Vaag hoorde ik hoe het publiek compleet flipte, maar ik vergat alles om me heen terwijl ik hem zoende. Uiteindelijk liet Harry me los en draaide zich naar het publiek. Hij had een jongensachtige glimlach op zijn gezicht. Hij pakte mijn vrije hand en toen het publiek enigszins gekalmeerd was begon hij te praten.
‘Dit liedje was eigenlijk het begin voor mij, voor ons, want vanaf dat moment ben ik steeds meer into you geworden.’ Hij draaide zich weer naar me toe en zijn smaragdgroene ogen zorgde opnieuw voor een bom van vlinders in mijn buik.
‘Jessica, ik hou van je en ik hoop dat we nog lang samen muziek kunnen maken.’


Hallo lieverds! Deel 2. Niet wat ik van tevoren in mijn hoofd had, maar ik denk dat ik het zo zelfs leuker vind. Jullie hopelijk ook! X

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen