Laatste stuk van hoofdstuk 61:

Opeens laat ze de muur afbrokkelen, ik val naar voren en ze trekt een pijl uit mijn koker. Met haar linkerhand houdt ze mijn val met lucht tegen en midden in mijn val blijf ik hangen. Ze steekt de pijl in mijn rug en een afgrijselijke gil ontsnapt uit mijn keel.
Ik plof met tranen in mijn ogen op de grond, ze grist de boog van mijn rug en nog 2 pijlen, dan rent ze weg.

Ze heeft me niet vermoord, ze heeft me niet afgemaakt. Maar ik ga toch wel dood, ik heb geen water om me te genezen of iets. Ik lig hier gewoon op de grond dood te bloeden omdat een of ander stom meisje me neer heeft gestoken met een pijl en weg is gerend. En niet zomaar een pijl, nee: een pijl van Brinnif. En ze heeft haar boog van me afgepakt. Ze heeft mij met een pijl gestoken, met een zelfse soort pijl waar Brinnif aan dood is gegaan. Ik ril en voel me slap. De pijn is onverdragelijk. Laat me alsjeblieft nu dood gaan. Alsjeblieft.
Ik hoor mensen aankomen, yes! Steek me neer! Doorboor mijn hoofd! Ik overleef het toch niet. Maar dan denk ik aan mijn ouders. Ze hebben Brinnif zien sterven. Ze hebben al een kind verloren. Ik gun hun niet nog meer verdriet. Ik open mijn ogen, ik zie fel licht en ik zie mensen vechten. Misschien verbeeld ik het me maar, maar... staat het bos nu in brand?
Het kan me niet meer schelen, mijn ogen vallen dicht en ik hoor geschreeuw. Oh... er zijn weer mensen doos gegaan. Dan dood de overlevene mijn hopelijl, NEE!!! Ik mag niet dood!!!
Een nieuwe lading tranen overspoelt me. Tranen... water...
Een ideetje borrelt op. Tranen... water... water...
Met een verschrikkelijke schreeuw draai ik me om, veeg mijn tranen op mijn vingers en laat die druppelen op mijn wond. Ik voel me licht in mijn hoofd. Ik voel de wond helen. Yes! Dat ik hier niet eerder aan heb gedacht! Ik probeer nog meer tranen te produceren. Als de hele wond geheeld is schiet ik overeind. Ik leef! Ik ben beter!!! Overspoeld door blijdschap spring ik overeind en tranen van geluk rollen over mij wangen. Ho eens ff. Ik laat de tranen zweven. Water, en water is van mij!

Reacties (2)

 • Diago

  Aah slimme Ayden!

  4 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  WoW. Die zag ik niet aankomen.xD
  Wel heel leuk bedacht.

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen