Foto bij Beestje 9

"Kom maar binnen en negeer de vrouwen die jou proberen te irriteren", zei ik tegen Emma en ze knikte. Samen gingen we naar binnen en meteen hoorde ik een boze stem zeggen: "Meteen naar je kamer, stuk vuil." Ik zuchtte, maar ging toch eerst naar de keuken. Mijn moeder keek me boos aan en wou beginnen schreeuwen, maar ze hield haar mond toen ze Emma zag. Ze draaide zich om en verliet de keuken. "Sorry, dat is mijn moeder dus...", zei ik en pakte twee kommetjes soep. Ik gaf er eentje aan Emma en ging toen met haar naar boven, naar mijn kamer.

We gingen op mijn bed zitten en het was even stil. We aten onze soep op en zetten dan onze kommetjes op mijn bureau. "Dus... wat is er gebeurd?" vroeg ik en Emma zuchtte. "Allereerst bedankt voor de soep...", zei ze en ik knikte. Ze zuchtte weer en zei toen: "Ik ben ontsnapt uit het centrum waar we allebei zaten. Ik sprong in een vrachtwagen, vlak voor mijn tweede operatie. Hierna weet ik niet hoe lang ik daar zat, maar ik sprong er op een bepaald moment uit. Na 3 jaar kon ik eindelijk ontsnappen." Ik fronste. "In het centrum waar we allebei zaten?" vroeg ik en ze knikte. "Weet je het niet meer?" vroeg ze verbaasd en ik schudde mijn hoofd. "Nee, ik weet niet wat er is gebeurd na mijn ontvoering...", antwoordde ik. "Ik zal dan vertellen wat ik van je weet", zei ze tot mijn verbazing.

"Je kwam het centrum binnen enkele maanden geleden. Ik zat daar al een tijdje, maar ze wilden mij niet opereren omdat ik te zwak was. Jij moest enkel nog wat spieren kweken en daarom begonnen ze bij jou meteen een trainingsprogramma. Ik moest maar gedeeltelijk meedoen. De keren dat we elkaar zagen waren fijne momenten en... nou ja... er ontstond wat tussen ons. Opeens was je goed genoeg voor de professoren en werd je klaargemaakt voor de operatie. Jij was sterk en had een vurig karakter. Ze wouden van jou een halve draak maken, wat ook gelukt is blijkbaar. Het enige wat ik nog weet is dat jij op een nacht van nieuwe maan bent ontsnapt. Sindsdien is de bewaking versterkt en werd ik ook geopereerd, net zoals vele andere jongeren. De professoren opereren nu iedereen, zelfs de zwakkeren. Die overleven de operatie meestal niet. Voordat operatie "Lieveheersbeestje" kon worden gestart, ontsnapte ik."

Ik probeerde te verwerken wat Emma net vertelde. Dit was dus alles wat er gebeurd was na mijn ontvoering en voor mijn vondst. "Dus... we waren een soort koppel?" vroeg ik aarzelend en blozend knikte ze. "Ja, voor hoelang het ook mocht duren." Het was weer even stil. "Wat houdt operatie "Lieveheersbeestje" in?" vroeg ik nog en ze zuchtte. "Dat houdt in dat je wordt gehersenspoeld. De woorden van de professoren zijn voor jou dan de waarheid en je gehoorzaamd hen blindelings..." Ik knikte en vroeg dan: "En hoeveel jongeren zitten er dan?" "Niet zo heel veel, de jongeren die vermist worden in deze tijden vooral, maar ook jongeren die nooit een ander leven gekend hebben...", zei ze en toen klopte er iemand op de deur. "Tom? Ben je terug?" hoorde ik en de deur ging open.

"Hoi pa", zei ik en hij fronste. "Wie is dat meisje?" vroeg hij argwanend en ik glimlachte. "Dit is Emma, ze is net als mij...", vertelde ik. "Ze wist me te vertellen wat er gebeurd was toen ik in het centrum zat, na mijn ontvoering dus... Mag ze blijven? Ze is ontsnapt en ze zoeken haar waarschijnlijk." Mijn vader knikte en zei dan: "Wel... ik zal jullie maar eens laten zeker? Tot morgen Tom", en hij sloot de deur achter zich. "Waar kan ik slapen?" vroeg Emma dan en ik zei: "Ik haal zo wel een matras voor mij, jij kan in mijn bed slapen." Ze knikte en ik ging in de logeerkamer een matras halen. Die legde ik op de vloer neer en ging er zelf al op liggen. "Probeer te slapen. Je bent hier veilig", zei ik en Emma ging ook liggen. "Slaap wel Tom", zei ze en ik sloot mijn ogen.

Reacties (1)

  • DeNaamIsGideon

    Dit word met de zin interessanter, wat opzich ook een interessant fenomeen is.

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen