Ik kijk om me heen, ik sta voor een typisch sprookjeskasteel, er ligt een bos omheen. Als ik iets beter heb gekeken zie ik dat er ook een stal is met... draken? Ik loop verder en word aangesproken door een man, hij ziet eruit als een soort van lakei. "U naam?" vraagt hij. "Julie Trabel," antwoord ik waarna hij op een lijstje kijkt. "Hier sta je, welkom op Fantasy Academy. Dit is je rooster en een plattegrond van de school. Veel succes!" zegt de man als hij me twee blaadjes overhandigt en daarna wegloopt. Ik kijk de man na als hij verder gaat met mensen aanspreken als ik op een bankje ga zitten.

Ik heb de kaart van de school bestudeert en kom nu aan bij het rooster. Er staan normale vakken op maar ook dingen zoals: toverdranken, toveren en draken temmen. Ik ben zo druk bezig dat ik niet door heb dat er iemand naast me is komen zitten. Ik kijk op en zie een meisje van mijn leeftijd, ze heeft lange blonde haren en een licht paarse jurk aan. Ook heeft ze licht groene, grote ogen. "Hoi!" zegt ze blij als ze merkt dat ik haar heb opgemerkt. "Hoi," mompel ik terug. "Ik ben Tiara Rapunzel, kleindochter van Rapunzel, best logisch als je mijn achternaam hoort, toch?" ratelt ze. Ik ben stomverbaasd. "Je bedoelt: Rapuzel, van het sprookje?" vraag ik haar. Ze knikt.

Na een tijdje nadenken bedenk ik me dat het best mogelijk kan zijn. Vooral met haar haren en groene ogen die precies lijken op die van Rapunzel zoals wij die op aarde kennen. "Eerste keer in Sprookjesland?" vraagt ze dan. "Sprookjesland?!?" vraag ik nog verbaasder. "Hoe kan het dat je er niks van weet?" vraagt ze dan. "Ik kom van aarde, ben geadopteerd. Waarschijnlijk wisten mijn ouders het ook niet," antwoord ik eerlijk. "Weet je dan van wie je afstamt?" vraagt Tiara. Ik schud mijn hoofd. "Ik ben Julie Trabel, trouwens, volgens mij heb ik geen sprookjesafkomst," zeg ik als ik om me heen kijk. Nu ik beter kijk zie ik dat inderdaad een boel mensen op sprookjesfiguren lijken. "Weet je wat? We gaan het navragen na de lessen maar voor je eerste les te laat komen kan niet," zegt Tiara. "Oh wacht!" roep ik als ik mijn telefoon pak. Geen wifi... wel bereik, raar genoeg. Ik zet dus maar mijn mobiele data aan en app mijn ouders dat mijn rooster is verandert... tja, het rooster op deze school is ietsje anders.

We zitten in de eerste les en onze lerares ziet er nogal... sprookjesachtig uit. "Ik ben Mevr. Ariëll. Dochter van Ariël," zegt de vrouw. Blijkbaar hebben kinderen en kleinkinderen dezelfde achternaam als een van hun ouders... ook al raar. "Ik geef het vak toverdranken," zegt ze. Dan valt me een stapel boeken op en voor ik het weet vliegt er een boek naar elk tafeltje. "Dit zijn jullie boeken maar pas op, toverdranken kunnen je diepste wensen laten uitkomen of vernietigen," waarschuwt ze voordat we allemaal naar een ketel moeten gaan.

De lessen zijn afgelopen. We hadden er niet veel omdat het de eerste dag is. We hadden nog Tovergeschiedenis en Draken temmen. Bij draken temmen hebben we alleen theorie gehad, gelukkig. Dan komt Tiara weer naar me toe. "Kom dan gaan we navragen waar je vandaan komt!" roept ze enthousiast. "Ja... is goed," zeg ik. Ze is de enige waarmee ik vandaag heb gesproken. Dan trekt ze me mee. Ik ga me niet eens meer moeite doen en laat me gewoon meetrekken.

We staan voor een kantoor. Hij is groter dan de meeste klaslokalen, voor zover ik van buiten kan zien. Ik weet niet wat ik moet doen dus blijf maar gewoon staan. Dan klopt Tiara op de deur en hoor ik een stem. "Binnen!" De stem klinkt laag... Ik loop naar binnen en zie daar een man achter een bureau zitten. Hij is deftig gekleed maar ziet er nogal... apart uit. Geen twijfel, dit is de kikkerprins. "Wat is er?" vraagt hij als hij op kijkt van zijn papieren. "Meneer, ik zou graag willen weten wat mijn afkomst is," zeg ik zo netjes mogelijk. "Julia Trabel... Weet je dat je moeder verbannen is van deze school?" vraagt hij, hij negeert mijn vraag. Lekkere reputatie al meteen... "Nee, meneer," antwoord ik. "Je moeder is de Boze Koningin, de slechterik van Sneeuwwitje," zegt de man. Ik wil wel door de grond heen zakken. Had ik maar nooit die brief gekregen...

We staan nog steeds in het lokaal, het is nu al een tijdje stil. "Jullie moeten gaan, ik heb nog wat werk te doen," verbreekt de man de stilte. Ik loop met een knikje naar buiten. "Dat weten we ook weer!" zegt Tiara. "Denk je dat dit leuk is... als iemand hier achter komt dan kan ik verder waar ik ben gebleven. Geen vrienden..." zeg ik. "Ik wou je alleen opvrolijken," zegt Tiara beledigt. "Sorry, ik had niet zo moeten reageren," mompel ik. "We zien het morgen wel, mensen gaan je niet beoordelen op wie je bent en morgen is een mooie gelegenheid om dat te laten zien!" roept Tiara. "Wat is er dan morgen?" vraag ik. "Morgen hebben we een bal, morgen-avond, hier op school," zegt Tiara. "Hoe laat?" vraag ik verbaasd. Waarom ook inlichten? "Om acht uur 's avonds begint het, maar eerst gewoon lessen..." zegt ze zuchtend. "Jep, maar ik ga naar huis!" zeg ik als ik er snel vandoor ga.

Ik ben weer thuis. Ik denk over alles wat vandaag is gebeurt. Een nieuwe school, familie van de Boze Koningin en morgen een bal. Misschien moet ik maar eens gaan kijken of ik kleding heb voor dit feest. Ik kijk in mijn kast en vind een jurk die ik ooit eens heb gekocht maar nooit aangehad. Ik pak hem op. Hij is zwart met aan een kant een bandje. Op een deel, bij het middel, zitten bloemen van kant, dit kant is dezelfde kleur als de jurk maar raar genoeg valt het wel op. Dan komt mijn moeder binnen. "Hey, wat doe je?" vraagt ze. "Een jurk uitzoeken voor morgen," antwoord ik eerlijk. "Hoezo?" vraagt ze door. "We hebben morgen een bal op school," antwoord ik weer eerlijk, wel bot en kortaf. "Oké... Dan ga ik maar weer," mompelt ze als ze de deur weer uitloopt. Ik kan een nieuwe start maken maar zo alleen als nu heb ik me nog nooit gevoeld.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen