De eerste dag als lijfwacht van Antor was aangebroken en Cerice had nu al spijt van alles. Ze was als de dood dat Antor nu achter haar geheim zou komen. Ze zou genoeg tijd met hem door moeten brengen en ze wist niet of hij leugenaars kon verdragen. Cerice werd opgeleid tot paleiswacht, kreeg de regels van het paleis te horen en de tijden dat Antor koste wat het kost beschermd moest worden. Ze zou vandaag met zijn voormalige wacht mee gaan en samenwerken zodat hij haar alles kon leren.
      "Heer Antor zal om acht uur stipt ontbijten in deze zaal," legde wachter Peraz uit. "Hierna wordt hij door meerdere wachters begeleid naar de vergaderzaal waar de vertegenwoordigers van Astra en nu ook Emperya zullen zitten om te onderhandelen over nieuwe afspraken. Jij moet aanwezig zijn in de zaal, de andere wachters blijven buiten staan zodat er altijd een noodplan is. Om de vergadering soepel te laten verlopen wordt er verwacht van je dat je je mond houdt en alleen spreekt als heer Antor iets vraagt aan je. Jij bent er alleen om hem te beschermen van eventuele rebelse aanvallen van een vertegenwoordiger."
      "Dat snap ik zeker, ik had ook een aanval geprobeerd als ik een vertegenwoordiger was," antwoordde Cerice om iets te zeggen.
      "Na de vergadering - deze kan gemakkelijk tot de middag duren - gaat heer Antor naar het meer dat hij heeft aan laten leggen in de paleistuin en komen zijn bediendes hem het eten serveren. Ik weet niet wat jij op zulke momenten zal gaan doen, wij stonden meestal rond hem heen, maar als lijfwacht zal je misschien mee mogen eten of een praatje met hem moeten maken. Hij heeft de bibliotheek in ieder geval voor je opengesteld, dus mocht hij even privacy willen, kan je daar altijd tijd doorbrengen. Na de middag heeft heer Antor meestal privé tijd waarin wij wachters niet weten wat hij doet. Wij denken dat hij de gevangenissen bezoekt en op andere manieren zijn tijd doorbrengt. Dit zal jij zelf moeten ondervinden en hij zal je hierin begeleiden heeft hij me verteld. Bij het diner zal de Emperyaanse prinses aanwezig zijn de komende tijd als zijn speciale gast en gevangene. Prinses Ravyl zal in de gaten gehouden worden door twee paleiswachten en heer Antor door jou. Je eet met hen mee en zal heer Antor naar zijn vertrek begeleiden na het diner. Hierna maken zijn dienstmeisjes een bad voor hem klaar en zal hij je vragen te wachten buiten de badkamer. Vervolgens gaat hij meestal nog wat mensen bezoeken en als laatste taak voor jou moet je hem hierbij begeleiden. De paleiswachters nemen het hierna van je over, zodat je een goede nachtrust kunt krijgen.
      Je zal twee persoonlijke dienstmaagden krijgen waar je mee mag doen wat je wil, omdat je een elitesoldaat wordt. Zorg dat je genoeg slaap krijgt en de volgende ochtend weer fris en fruitig in de ontbijtzaal zit bij heer Antor."
      "Dat was een heel verhaal. Bedankt voor de uitleg," glimlachte Cerice. Inmiddels waren ze door de eerste gang van het paleis gewandeld waar de soldaten van het kasteel sliepen.
      "Ik zal nu snel een rondleiding van het paleis geven. Dit is de gang waar alle paleiswachten slapen en verblijven. Ieder deelt een kamer met twee andere soldaten. De gezamelijke ruimte is hier," Peraz wees naar rechts, "en hier mag jij ook komen als je je verveelt in je eigen vertrek."
      Ze liepen een trap op naar de tweede verdieping van het paleis en Peraz vertelde vrolijk verder over de kamers in de gangen die ze net waren gepasseerd. Er waren kamers voor die dienstmeiden, de schoonmaaksters, de koks en alle andere hulpen, ruimtes om bij te praten, of om ongestoord te kunnen lezen. De bibliotheek bevond zich op de derde verdieping en toen Peraz en Cerice deze betraden, werd pas duidelijk hoe groot het paleis was. Rijen met boeken zo hoog dat Cerice minstens een lader van tien meter nodig had om bij de bovenste plank te komen, meerdere rekken met dikke, oude boeken over de geschiedenis van Ogron en een grote studeerplek in het midden van alle rekken en boekenkasten.
      "Dit is de bibliotheek waar alles in opgeslagen is. Heer Antor heeft alle Sylicaanse boeken over laten komen naar Astra. Veel boeken staan hier dus dubbel, omdat de Astraanse bibliotheek al zeer uitgebreid was. Hier staan de boeken over Ogron en alle negen koninkrijken, hier staan de leesboeken en als je vooruit kijkt zie je een kast met rode boeken. Dit zijn de boeken voor het plezier," grijnsde Peraz. "Achter die kast zijn er compartimenten om rustig te kunnen lezen, afgesloten met een deur voorzien van een draaislot. Niemand zal je lastig kunnen vallen."
      "Dat is fijn om te weten," zei Cerice. Peraz liep de bibliotheek alweer uit en vervolgde zijn weg naar de verdieping waar Antors vertrekken waren. De vijfde verdieping was kleiner dan de andere, maar de kamers waren enorm.
      "Dit is jouw kamer. Antors kamer is hier bijna naast, er zit alleen een vertrek van de dienstmeisjes tussen. De dienstmeisjes van Antor slapen bij hem in de buurt, zodat ze altijd aanwezig zijn als hij iets nodig heeft." Peraz duwde een deur open en Cerice zag een grote zwart met zilveren kamer. Het grote bed zag er comfortabel uit, het bureau was zo groot dat ze erop zou kunnen liggen en de kasten waren groot, maar sierlijk.
      "Waar zijn die grote kasten voor?" vroeg Cerice toch.
      "Heer Antor staat erop dat er nog meer wapenuitrusting wordt gemaakt voor zijn elitewachten. Hij wil niet dat als een uitrusting schade oploopt, de persoon zonder bepantsering rond moet lopen. Verder zal er ook veel vrijetijdse kleding in de kasten te vinden zijn over een tijdje. Het is belangrijk dat als hij een edelman uit Sylican op bezoek krijgt zijn lijfwacht er ook perfect verzorgd uit ziet. Er zullen meerdere formele pakken op maat gemaakt worden voor je, maar ook kleding voor onder de wapenuitrusting zal in de kast komen te hangen. Laten we dan nu naar heer Antor gaan, hij zal vast zitten te wachten op je." Peraz liep de kamer uit en klopte op Antors deur.
      "Binnen," riep een meisje en Peraz zwaaide de deur open. Antor lag op bed met een schaarsgekleed dienstmeisje naast hem.
      "Ik heb Ceraro meegebracht voor u, heer Antor," boog Peraz en Cerice boog ook.
      "Daar ben ik zeer blij mee. Peraz, je kunt gaan nu. Ceraro zal vandaag worden opgeleid door mij persoonlijk, niet door jou." Antor keek streng en Peraz maakte dat hij weg kwam. "Ceraro, zullen we dan maar beginnen met de opleiding?"

Reacties (1)

 • Butterflygirl

  Ik heb echt respect voor je creativiteit, dat je dit alles zo tot in details heb uitgewerkt! Ik merk zelf met mijn fantasy verhaal (niet op Q) dat ik soms vastloop en niet creatief genoeg ben om nieuwe dingen te bedenken.

  3 jaar geleden
  • Catmint

   Echt superbedankt voor je reacties! Ik word hier echt heel vrolijk van, dankjewel c:

   3 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Alsjeblieft, ik doe mijn best. Ik kan me voorstellen dat het best wel demotiverend is als je helemaal geen reacties krijgt! Vandaar dat ik het probeer maar ik ben niet zo'n reageer achtig persoon haha

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen