{ Him }

Met het meisje in mijn armen loop ik achter Roy aan die de jongen met zich mee sleept. We lopen tussen de bomen door totdat we uiteindelijk bij de deur naar de kelder zijn. Ik leg het meisje niet neer en kijk daarom toe hoe Roy stuntelt met de deur. 'Kan je dat wijf niet even neerleggen en me helpen of zo? Of ga je gewoon dom toekijken.' Ik zucht en leg het meisje op de grond neer om Roy te helpen met de deuren te openen. Roy pakt zijn zaklamp en gaat de trap af, de jongen achter zich aan slepend. Die heeft hoofdpijn als hij wakker wordt. Ik pak het meisje op en loop de trap af. 'Doe het licht eens aan man!' roep ik naar Roy die al een eind verder is gelopen. Het licht gaat aan. Ik kijk rond. Het is een zooitje. 'Dit moeten we echt opruimen voordat we gaan beginnen.' Ik loop door naar de deur waar Roy voor staat. 'Waar is die verdomde sleutel?' 'Die heb ik.' Ik zet het meisje rechtop en houd haar klem tegen me aan met mijn arm. Met mijn andere hand zoek ik naar de sleutel die in mijn broekzak zit. Ik geef hem aan Roy die scheldend de deur open doet. Vandaag is niet zijn dag. Hij vind het nooit leuk om slachtoffers naar binnen te brengen. Hij is meer van de actie. Ik til het meisje weer op en loop de ruimte binnen. Ik doe het licht aan en leg het meisje op een van de tien bedden neer. Ik hoor iemand gillen. 'Zo te horen zijn Dylan en Tomas bezig met de andere slachtoffers.' Ik lach. Roy kijkt me zwijgend aan. Ik stop met lachen en help hem de jongen op het bed naast het meisje te leggen. 'Die liggen hier voorlopig wel goed. Ik ga kijken of ik nog meer mensen mee krijg, ga je mee?' zegt Roy terwijl hij met zijn handen in zijn zij naar de jongen en het meisje kijkt. 'Ja ik kom er zo aan, eerst hier opruimen.' Roy kijkt me alweer zwijgend aan. Enge vent. Hij loopt weg.
Ik ga op een stoel zitten en kijk naar de twee nieuwe mensen. Die twee zijn sowieso van mij. Ze zijn een stel. Sinds ze met hun vrienden waren aangekomen heb ik ze al in de gaten gehouden van achter de bomen. Ik heb ze zien zoenen. Maar ze passen totaal niet bij elkaar. Zij is prachtig en hij gewoon basic. Met zijn bruine korte haar. Geen idee welke kleur ogen. Ik sta op en loop naar de jongen toe. Met mijn duim en wijsvinger duw ik de oogleden weg van elkaar. Bruine ogen. Nog saaier. Ik kijk opzij naar het meisje. Ze had me een paar keer recht aangekeken toen ik ze bespioneerde. Maar ze had niets gedaan. Ik laat de oogleden van de jongen los en loop naar het meisje toe. Ook bij haar open ik de oogleden. Blauwe ogen. Ik laat haar weer los en kijk naar het lichaam van de jongen. Sterk gebouwd, maar waarschijnlijk niet zo snel en slim. Ik kijk van de jongen naar het meisje. Ze is slank, waarschijnlijk snel, behendig en slim. Na jaren dit werk doen kan ik mensen makkelijk inschatten. Natuurlijk zit ik er wel eens naast.
'Help even.' Ik draai me om en zie Roy boven aan de trap staan. Achter hem liggen twee meiden. 'Hoe snel kreeg je hen mee dan?' 'Snel. Ze zaten alleen buiten en de hut is geluiddicht dus niemand hoorde ze toen ik op de af rende,' antwoordt hij trots. Ik glimlach zwakjes en loop naar hem toe. Hij laat een meisje in mijn armen zakken. Ze lijkt op het meisje dat hier al ligt, maar ouder. Ik leg haar ook op een bed neer en kijk hoe Roy het andere meisje neerlegt. We hebben er al vier. Nog twee te gaan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen