{ Her }

Mijn hoofd doet pijn. Argwanend kijk ik naar de vier jongens die me aandachtig bekijken. Ik kijk opzij en zie Brian ook overeind zitten. Ik kijk rond en zie de anderen ook liggen. Die slapen nog. Ik hoop dat ze slapen. 'Wat doen we hier?' mijn stem schiet over doordat mijn keel zo droog is. Niemand antwoord. Ik bekijk de jongens. Ze zien er niet slecht uit. Vooral de linker niet. Zijn gezicht zit vol met sproeten. Zijn blauwe ogen staan koel en emotieloos. Ik kijk de ruimte rond. Het is klein.
Uiteindelijk wordt iedereen wakker. Ze kijken allemaal bang. Ze zijn bang, net zoals ik. Dan staat een van de jongens op en loopt hij naar een soort schakelaar. Hij zet de schakelaar om maar ik heb geen idee waarvoor hij dient. Tot ik Demi hoor gillen en naar boven wijst. Het plafond van de kelder is van glas gemaakt. We zitten onder het meer. En wat ik zie is vreselijk. Lijken en botten. Er liggen lijken in het meer. We zitten onder het meer. Onder de lijken. Tranen wellen op in mijn ogen. 'Wat doen we hier?' Brandon kijkt kwaad. Als hij wilt kan hij de jongens zo aanvallen. Maar ik weet niet of hij dan zal winnen. 'Een spel spelen.' De andere jongen met de sproeten staat op. 'Noem jullie namen eens. We beginnen bij jou.' Hij kijkt me recht aan. Ik zwijg. Te lang. Hij loopt naar me toe en buigt zich om op mijn ooghoogte te komen. Zijn gezicht is maar een paar centimeter verwijdert van de mijne. 'Ik vroeg om je naam.' zijn adem ruikt naar pepermunt. 'Elisabeth.' Hij komt overeind. Als de anderen hun namen ook hebben gezegd stellen de jongens zichzelf voor. Tomas is de blonde, Roy degene met de groene ogen en zwarte haar, Dylan de gene met het rode haar en Ethan de gene met de sproeten.
'We zullen jullie de regels uitleggen,' Ethan verbreekt de stilte. 'Zoals jullie bij de anderen kunnen zien heeft iedereen een rood knipperend lichtje in zijn hals. Dat is een controle chip. Die chip is vast gemaakt aan jullie hersenen en ruggenmerg. Dat betekent dat wij de complete macht hebben over jullie bewegingen wanneer we dat willen, maar dat jullie je eigen verstand nog hebben. Doe je iets wat niet mag nemen wij het over en dat kan fataal aflopen als we in een slecht humeur zijn. Na ieder spel kom je terug in deze kamer om te slapen en te eten.


Reacties (2)

 • Fioree

  Wanneer ga je weer verder??

  4 jaar geleden
 • Fioree

  Omg zooo spannend!!
  Ga verder!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen