Mare • VeniVidiVici


SYNOPSIS — Het gaat over James, een cello. Hij vertelt wat hij allemaal in zijn leven heeft meegemaakt, zoals welke mensen hij heeft moeten verdragen en welke mensen hem gerepareerd hebben. Het gaat over concerten en mensen, maar vooral gedachtes. Het gaat over de tijdsdruk en dat hij veel moet presteren. En dat sommige mensen moeten leren dat niet-levende dingen wel gevoel hebben. Zo heb ik dat altijd voorgesteld.

Hoe ga jij out of your comfort zone?
Ik heb nog nooit een verhaal afgekregen. Helaas ook geen short. Als ik iets schrijf, is het vaak realistisch. Dat is dit verhaal absoluut niet. Ik heb nog nooit een soort van komedie geschreven. En ik heb alleen maar vanuit mensen geschreven, dit lijkt me een leuke uitdaging. Ik schrijf wel gewoon in de tijd die ik het prettigst vind schrijven.
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"

JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Yu — Toen ik de flaptekst van je verhaal las, verschenen er waarschijnlijk een hoop vraagtekens boven mijn hoofd, want een verhaal geschreven vanuit een 'dood voorwerp' heb ik nog nooit gelezen, origineel is je verhaal dus zeker. Dat je bovendien hebt gekozen om komedie te schrijven, is heel gedurfd van je, vooral omdat het een heel moeilijk genre is, omdat er niet één soort humor bestaat. De lay-out van je verhaal is vrij basaal en dat zorgt er wel voor dat er in feite niet iets fouts aan kan zijn, behalve dat het niet veel met me doet. Het genre is komedie, maar daar zie ik niet veel van terug. De cover van je verhaal heeft eerder iets melo-dramatisch en daardoor kom ik niet helemaal in de sfeer van een komedie. De eerste drie zinnen van je flaptekst zijn ontzettend droog maar daarom grappig, alleen verloor je halverwege mijn aandacht en dat komt voornamelijk door één ding: je begint redelijk wat zinnen met 'en' en dat zorgt ervoor dat je telkens uit een soort ritme wordt gehaald, waardoor de punchline niet goed aankomt. Probeer je flaptekst misschien wat anders te formuleren, zodat het net wat lekkerder gaat lopen. De quote in je proloog vind ik ontzettend mooi, voornamelijk omdat hij ontzettend waar is. Wel vraag ik me af wat hij te maken heeft met je verhaal, omdat je verhaal over het instrument gaat en niet over wie hem bespeeld — althans, daar ga ik dan vanuit, maar daar kom ik denk ik snel genoeg achter. Misschien is het wel fijner voor de lezer als je 'because I think I'm making progress' dezelfde lettergrootte geeft als de rest van de tekst. Voor de rest ben ik vooral heel benieuwd welke kant je op zal gaan met je verhaal. De grote lijnen staan uiteraard al vast, namelijk het leven van een cello, maar ik denk dat je nog heel wat kanten op kunt gaan met je verhaal. Ik wens je heel veel succes en plezier toe voor de rest van de wedstrijd!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen