Inge • Square


SYNOPSIS — Mette Gerritsen is detective geworden omdat ze houdt van puzzels. Zoekplaatjes, kruiswoordraadsels, sudoku’s, de twaalfdelige Sesamstraatpuzzel van haar neefje - niets blijft onopgelost.
      Tot vandaag, tenminste, want wat begon als een gewone diefstal, is op razend tempo geëscaleerd naar een moordzaak met bonus gijzeling. Mette zit opgesloten in een privébibliotheek met de dode eigenaar van de boeken en drie nogal excentrieke figuren. Eender wie zou de moordenaar kunnen zijn, maar hoe moet je getuigen van verdachten onderscheiden als je niet kunt praten zonder dat er een bom afgaat?

Hoe ga jij out of your comfort zone?
Ik ga out of mijn comfortzone op twee manieren. De eerste is het genre, want ik schrijf meestal verhalen waarin het plot voornamelijk wordt aangedreven door will-they-won’t-they spanning tussen twee personages die tot op het einde om elkaar heen draaien. Dit verhaal wordt een soort whodunnit, een detectiveverhaal dus, wat iets is wat ik niet eerder serieus heb geprobeerd.
      Ten tweede is er het feit dat ik geen normale dialoog in mijn verhaal zal verwerken. Mijn schrijfstijl is vrij luchtig en vlot, en een cruciaal onderdeel daarvan is dialoog, om stukken beschrijving te onderbreken met dingen die wat directer voelen. Als ik geen gesproken tekst mag typen, zal ik worden gedwongen andere manieren te zoeken om het verhaal interessant te houden en lezers niet te laten vastlopen in eindeloze blokken tekst. Bovendien is dialoog altijd een goede manier om aan expositie te werken zonder dat het te opvallend is, wat nu ook allemaal in beschrijvingen zal moeten gebeuren. Goede, natuurlijk klinkende expositie is nooit mijn sterkste punt geweest, vooral ook omdat ik veel fanfic schrijf en het daar nauwelijks nodig is in verhouding met OP verhalen, omdat lezers van fanfic de wereld en de personages al kennen. Dat zal dus absoluut een uitdaging worden. :'D
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"

JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Lisa — Even complimenten voor je titel in combinatie met je concept. Ik vind het echt heel erg gaaf, vooral omdat de spanning echt te voelen is terwijl je de flaptekst leest. Ik moet zeggen dat ik nog wel even zou kijken naar het stukje, omdat ik sommige zinnen wat lang en onduidelijk vindt. Je geeft best veel informatie, terwijl er nog niet veel context is en dat is wel wat lastig te volgen. De laatste zin is echter heel erg goed, die is pakkend en de je plaatst letterlijk een bom om de spanning te vergroten (het Hitchcock effect). Ik vind je quote eronder echter een beetje "random". Ik vind hem grappig en ik snap ook wel waar hij op slaat, maar de hele sfeer die je neerzet is detective/thriller en niet echt komedie. Ik zou nog even kijken of je die misschien op een wat andere plek of in een wat andere context kan plaatsen. Je cover is heel erg simpel en mooi, maar het complete plaatje van je lay-out vind ik nog iet wat slordig. Van mij mag het wel wat strakker, dus iets meer gebruik van eenzelfde lettertype oid. Je zou eventueel ook het goud en het lettertype van de cover in de tekst zelf kunnen verwerken (bijvoorbeeld als beginletter). Ik ben heel erg benieuwd naar hoe dit verhaal uit gaat pakken en wens je heel veel succes (en plezier)! Ik denk dat je zeker uit je comfort zone gestapt bent, dus hopelijk bevalt het!

Reacties (1)

 • Zee

  Is hier per ongeluk de verkeerde foto gepost? De andere badges zien er namelijk iets anders uit haha.

  4 jaar geleden
  • Arcturus

   Yap, dat klopt, ik zal het even aanpassen. Thanks for noting!

   4 jaar geleden
  • Zee

   It's me again. Er zijn meerdere hoofdstukken nu die het verkeerde plaatje onder de spoiler hebben staan ^^

   4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen