Gelukkig nieuwjaar! Mijn leven gaat echt alle kanten uit de afgelopen paar dagen (nou ja, zeg maar maanden) dus vergeef me als het soms niet consequent is, mijn posten. Ik doe mijn best, maar soms heb ik echt andere dingen aan mijn hoofd en kom ik er niet aan toe.

Ik had het nachtlampje aangemaakt, om toch nog fatsoenlijk te kunnen zien waar ik liep en wat ik moest zoeken. Chrissy had niet tegen willen stribbelen zodra ik haar los gelaten had. Zodra ze zich zelf in de dekens gedraaid had, wist ik wel dat ze ver genoeg heen was. Ik was naar het bureau gelopen dat ze in haar kamer had staan en daar haar laptop open geklapt. Terwijl de laptop opstartte, liep ik naar haar tasje toe en graaide ik er haar telefoon uit. De display lichtte op en een foto van haar en Alison die op de achtergrond stond verscheen in beeld. Ze had een paar berichtjes in verschillende groepen, maar reageren ging ze vandaag toch niet meer doen. Ik had vanavond extra goed opgelet terwijl ze haar code in typte en de code vervolgens stiekem in mijn eigen notities genoteerd. Ik nam mijn eigen telefoon er bij en startte de notities op. De code die ik er uit had kunnen halen was gelukkig ook de juiste.
Ik ging naar haar afbeeldingen en scrolde door iedere map. Ik moest de foto overal verwijderen. Ook ging ik toen ik alle mappen gehad had, nog even door haar back up foto's en prullenbak, om de foto definitief te verwijderen. De telefoon had me zeker een half uur gekost, maar dan had ik nog niet gekeken naar de laptop.
Ik klikte op werkelijk alle mappen op haar laptop, om te zien of de foto er in kon staan. Je wist maar nooit waar iemand een geheime foto verborg. Ik zou mijn geheime foto's -als ik die had- ook niet in een map plaatsen waarvan je al aan de naam kon zien dat het om de foto ging.
Het was niet alsof Harry onze pikante foto's bewaarde onder de naam pikante kiekjes met Louis. Ik gniffelde zachtjes bij de gedachte.
Ik checkte ook nog eens haar iCloud en dropbox, want je kon beter het zekere voor het onzekere nemen. De foto stond eng vaak op haar apparaten. Ze had zich overduidelijk ingedekt, dacht ze. Ik stuurde Jamie dat hij uitgebreid moest zoeken, gezien ik niet wist in hoeverre dat Alison de afbeelding opgeslagen had. Nadat ik alle mappen op zowel haar laptop als haar telefoon nagekeken had, ging ik nog door haar usb-stick. Ook daar was de foto te vinden. Deze meid was geobsedeerd. Ik kreeg er de rillingen van. Hoe kon ik haar ooit gedatet hebben?
Op het eerste gezicht was ze een mooie meid, dat was dan ook wat me destijds tot haar aangetrokken liet voelen. We hadden elkaar ontmoet op een soortgelijk feestje als dat van Patrick. Ik kon me goed voorstellen dat ze zich vervangen voelde zodra ze mij met Harry zag kussen op het meest recentelijke feestje. Maar goed, omdat ze jaloers werd wilde dat nog niet zeggen dat ze dan het recht had om Harry zo te behandelen. Het was per slot van rekening niet Harry's fout.
Het was dan ook logischer om mij te straffen dan hem. En zelfs mij straffen leek me niet logisch. Het was gewoon mogelijk dat iemand verder ging met zijn of haar leven en daar moest de ander ook mee leren leven. Met wraakacties ging je niets bereiken, ook niet bij degene die je terug probeerde te winnen. Diegene -ik dus in dit geval- had al lang een ander op het oog en werd echt niet aangetrokken tot geweld of bitchy gedrag. Tenminste, ik voelde me daar niet tot aangetrokken. Harry was het tegenovergestelde van bitchy. Hij was zo lekker rustig en down to earth, met een beetje spanning. Dat was hetgene dat er voor gezorgd had dat ik me tot hem aangetrokken voelde.
Ik zuchtte en sloot de laptop af, waarna ik deze dicht klapte. Achter me klonk geluid. Ik kreeg het warm. Zou het?

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here