Foto bij 3.12 Victor pov

Nadat we klaar waren met eten, zei een begeleidster: “Oké, Victor ruimt de tafel af en Cédric laad de afwasmachine in. De rest mag zijn of haar tanden poetsen en zich klaar maken voor de dagopening. Start.” Iedereen stond recht en stapelde de borden al, wat voor mij minder werk was. Ik pakte de stapel borden van 30 cm en bracht die naar Cédric. Ik liep terug en nam nu een hele stapel bekers mee. Iedereen was al naar zijn of haar kamer en de begeleiding zaten in hun kantoren. “Victor, ben je nog maagd?” vroeg Cédric opeens en ik liet bijna de bekers vallen. Wat was dat nu voor een vraag? Toch beantwoordde ik hem, wat nogal dom was van mij: “Euhm… ja, waarom?” “Gewoon, ik wou dat eens weten…”, zei hij schouderophalend en ik knikte, om dan verder de tafel af te ruimen.

Nadat ik mijn tanden had gepoetst, ging ik terug op groep in de zetels zitten en ze begonnen de dagopening, aangezien ik als laatste kwam. De begeleiding overliep met iedereen zijn dag planning, maar ik lette niet echt op de rest. Toen het mijn beurt was, lette ik wel op. “Victor, jij hebt alleen een gesprekje met Ilse nu en dan ben je voor de rest vrij.” Ik knikte en keek naar Ilse, wie mijn glimlachend aan keek. Toen we mochten beschikken, liep ik samen met Ilse naar haar kantoortje. We namen plaats en ik vroeg praktisch meteen: “Wat moet ik doen?” Ze glimlachte weer en zei: “We gaan rustig aan beginnen. We gaan elkaar wat beter leren kennen, vind je dat goed? Zo kunnen we een vertrouwensband creëren.” “Maar u weet toch al alles van mij?” zei ik fronsend. Ze had mijn dossier en daar stond alles over mij in. “Ja, ongeveer alles. Maar jij weet nog niet alles van mij”, zei Ilse geduldig. Ah zo. Oké dan. “Dus… wie ben je dan?” vroeg ik en meteen voelde dat aan als een domme vraag.

Ze glimlachte en vertelde: “Ik ben Ilse Walner, ik ben getrouwd met mijn man en heb twee kinderen die je hier ziet”, zei ze en ze wijs naar een foto, waarop twee kinderen lachend stonden.
“Ik ben 33 jaar en ik ben hier gaan werken omdat ik mensen graag help. Zelf heb ik een zware jeugd gehad en ik ben goed geholpen geweest door instanties. Ik wil anderen die ervaring ook gunnen.”
Ik knikte en vroeg dan: “Wat is er vroeger dan gebeurd?”
“Ik ben gebruikt geweest door mijn vader, daarom ben ik uit huis geplaatst maar werd depressief.” Weer knikte ik. Nu voelde ik me precies de psycholoog…
“Had je broers of zussen? En je moeder?” vroeg ik.
“Ik had een broertje, die was al eerder daar weggehaald. Onze moeder werkte veel in de nacht, dus ja…”, zei ze met een zucht.
“Waar is je familie nu dan? Hoe gaat het met hen? Waar is je vader nu?”
Ze glimlachte om mijn vragen en antwoordde: “Mijn broertje heb ik contact mee, mijn vader zit achter de tralies.”
“En je moeder? Leeft ze nog?”
“Ja, mam leeft nog, al gaat het slecht: ze heeft veel last van dementie.”
“Waar is je broer dan? Wat doet hij voor werk?”
“Mijn broer is verhuisd naar Australië om opnieuw te beginnen en hij geeft les aan basisschool kinderen.”

Voordat ik nog iets kon vragen, ging haar mobieltje af. “Excuseer me, dat is mijn moeder”, zei ze bezorgd en ze nam op. “Mam? Wat is er?” vroeg ze. Ik hoorde wat getetter en Ilses blik werd bezorgder met de seconde. “Mam, doe de deuren op slot, ik stuur de politie nu meteen”, zei ze opeens en ze legde af. Daarna belde ze politie, denk ik toch. “Goedemiddag, met Ilse. Mijn moeder belde zojuist en ze zei dat Niall Horan bij haar is. Mijn moeder heeft alles op slot gedaan en onder de linkse bloempot ligt de huissleutel. Haast u, ik denk dat ik ook geweerschoten hoorde… Dit is haar adres… “, zei Ilse en ik keek haar met grote ogen aan. Ze legde af en zei: “Niall is gevonden bij mijn moeder, hij was daar.” “Kunnen we naar hem toe gaan? Ik wil hem graag nog eens zien!” smeekte ik. Ze schudde echter haar hoofd en zei: “Ze moeten hem nog halen en onderzoeken. Als hij zelf toestemming geeft, mag het.” “En wanneer krijg ik dan de toestemming?” vroeg ik nerveus. Niall was gevonden! Hij was gevonden!

Reacties (1)

  • Paardenvriend

    First reaction: YES HOOFDSTUKJEEEE

    Na lezen reactie:
    OMGG MY NIALLER STAY SAVEEEE

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen