Ik heb dit verhaal weer wat verwaarloosd en ik zal proberen dat niet meer te doen c: Ik hoop dat jullie dit hoofdstuk leuk vinden!

Het kwam de laatste tijd niet heel vaak meer voor dat mijn broer, mijn zusje en ik alle drie tegelijkertijd bij mijn ouders thuis waren, nu Sander en ik al een tijdje het huis uit waren en Elise ook was begonnen met studeren, maar deze zaterdag was dit wel het geval en het was dan best gezellig. Elise en ik keken Pretty Woman, aangezien die voor de zoveelste keer op tv was, ook al hadden we de film inmiddels al wel vaak genoeg gezien, terwijl de rest van het gezin met hun eigen dingen bezig was, maar ze wel af en toe bleven zitten om ook een paar scenes mee te kijken (ook Sander die vaak deed alsof hij romcoms maar niks vond).
Het was net in een reclameblok van de film dat ik een WhatsAppberichtje van Hamlet binnenkreeg op mijn telefoon: ‘Hey, hoe is het? Nog gelukt allemaal met je fiets en zo?
Ja, ik heb hem maar gewoon naar de fietsenmaker gebracht, toch wel zo makkelijk. Binnen een uurtje was het klaar en kon ik gewoon naar huis rijden met een niet-lekke band. Zit nu bij mijn ouders. Hoe is het met jou?’ antwoordde ik.
Ah, mooi dat het gelukt is. Ik ben ook bij mijn ouders.
Hoe is het met de hond?
Haha, goed, ze is vet lief.’ Volgend op dat bericht stuurde Hamlet een foto door van hem en een blonde labrador die deed alsof ze een schoothondje, of nog steeds een puppy, was: languitgerekt liggend met een gedeelte van haar lijf op Hamlets schoot en verder ongeveer de hele bank waarop ze zaten in beslag nemend. Ik moest even zachtjes lachen.
Haha, cute,’ appte ik terug.
‘Wat is er zo leuk? Waarom zit je te lachen naar je telefoon?’ vroeg Elise nieuwsgierig, waarna er een plagerige grijns op haar gezicht verscheen. ‘Was dat toevallig je date?’
‘Ik las gewoon iets grappigs,’ probeerde ik nog te zeggen, maar het was alsof mijn woorden verdwenen zonder dat iemand er iets mee deed.
‘Wat, had jij een date?’ vroeg Sander, die natuurlijk net op dit moment het gesprek had meegekregen, bijna ongelovig.
‘Is dat nou zo moeilijk te geloven?’
‘Nou, ik dacht dat je zelf toch herhaaldelijk had gezegd dat al dat soort dingen gewoon niks voor jou waren,’ verklaarde Sander zijn toon.
Daar had ik niks tegenin te brengen. ‘Ja, oké, dat is wel zo,’ mompelde ik.
‘Dan kan die jongen alleen maar heel leuk zijn,’ concludeerde Elise. ‘Hoe heette hij nou?’
Ik vroeg me af of ik mijn familie nu al moest vertellen over Hamlet, Koning der Slechte Grappen, of dat ik dat stukje informatie, en Hamlets unieke persoonlijkheid, beter pas wat later aan ze voor kon stellen. Als er verder nog een later kwam. ‘Peter,’ zei ik dus maar. ‘Hij heet Peter.’
‘Saaie naam, hoor,’ vond Elise.
‘Nou, hij is bepaald niet saai.’ Dat was zeker niet gelogen. Elise moest even lachen om die opmerking.
‘En waar ken je die gast van?’ wilde Sander weten. ‘Studeert hij ook neuroscience?’
‘Eh, nee, hij woont naast me.’
‘En wanneer krijgen wij deze jongen te ontmoeten?’ zei mijn moeder, die kwam aanlopen vanuit de keuken met een kop thee in haar handen. Fijn, dat betekende dat zij het ook al gehoord had.
‘Weet ik veel, over twee jaar misschien? Als we dan nog bij elkaar zijn.’ Ik zuchtte. ‘Wat is dit, een kruisverhoor? Het was één date, hoor, het is niet zo dat we nu al een hele relatie hebben. We moeten eerst nog maar eens zien of er überhaupt een tweede date komt.’ Dat was een soort van gelogen. In principe hadden Hamlet en ik al gezegd dat er een tweede date zou komen.
‘Maar je je vindt hem wel echt leuk?’ zei Elise.
‘Mja, denk het,’ mompelde ik vaagjes. Dat was ook een soort leugen. Ik vond Hamlet héél leuk en dat wist ik. Maar volgens mij had Elise wel door dat dat was wat mijn antwoord eigenlijk betekende.
‘Het is allemaal nog pril, dan snap ik wel dat je het voor jezelf wilt houden. Ik zal je er niet meer mee lastigvallen,’ zei mijn moeder begrijpend.
‘Dank je, mam,’ antwoordde ik opgelucht. Nieuwsgierige vragen van familieleden waren op dit moment niet echt waar ik op zat te wachten. Ik zag echter aan de blik in Elises ogen dat zij helemáál nog niet van plan was te stoppen met me hierover lastig te vallen. Ik hoopte maar dat ze zich snel weer op de film zou concentreren.

Reacties (2)

 • tubbietoost

  Wat een ontzettend leuk hoofdstuk!

  3 jaar geleden
 • Selenophile

  Elke keer als ik een bericht krijg dat zegt dat er een nieuw hoofdstuk van je online staat, word ik ontzettend blij :3

  3 jaar geleden
  • BlueJays

   Ahw, wat superleuk om te horen! (:

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen